Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Deze 5 groenten kun je steeds opnieuw laten groeien

Deze 5 groenten kun je steeds opnieuw laten groeien

Een mooie manier om in de zomer op je boodschappen te besparen, is om een (kleine) moestuin te beginnen. Veel groenten groeien goed... zoals courgettes, komkommers en tomaten, die zijn gemakkelijk te zaaien en daar heb je dan de hele zomer plezier van. Maar wist je dat je sommige groenten ook gemakkelijk het hele jaar door opnieuw kunt laten groeien? Dat is handig, want je koopt ze een keer en kunt ze daarna iedere keer opnieuw laten groeien, dat scheelt het hele jaar door op je boodschappen budget! En zoals we inmiddels weten zijn het kleine besparingen, maar... iedere euro is er 1. Vandaag vertel ik je over 5 groenten die je gemakkelijk steeds opnieuw kunt laten groeien.


1.Lente ui


We kopen allemaal weleens een bosje lente ui (of bos ui) met zo'n handig elastiekje eromheen. Wij vinden het altijd lekker in salades, maar ik doe ze ook regelmatig door de uiensoep, het geeft een wat frissere uiensmaak.


Door de lente ui af te snijden (ongeveer 2,5 cm.) kun je de stukjes met de wortels eraan in een glas water zetten. Zorg ervoor dat je ze gewoon laat staan en voilà; binnen een paar dagen zul je zien dat er nieuwe lente ui groeit! Als deze volgroeit zijn kun je ze weer gebruiken... (en de onderkant weer afsnijden etc.)


2. Bleekselderij


Lekker als snack met een dipsaus of als begin van een heerlijke pasta saus met wortel, ui en knoflook. Bleekselderij snijd je aan de onderkant af en leg je dan in het water. Als er nieuwe stengels beginnen te groeien, dan is het een kwestie van planten in de aarde en wachten tot de nieuwe stengels volgroeit zijn. Zo kun je die gemakkelijk weer gebruiken.


3. Knoflook


Wij zijn dol op knoflook, dus we gebruiken het veel. Als basis om te koken (bij soep, pasta sauzen) en gewoon bij de gebakken aardappeltjes (zodat je lekkere gepofte knoflook krijgt, heerlijk zacht van smaak) Maar een pittige knoflooksaus vol met verse knoflook vind ik ook heerlijk (zo een saus waarbij de tranen je nog net niet in de ogen schieten, haha!) De volgende ochtend is het wat minder, want je proeft de knoflook nog steeds, maar soms is dat het helemaal waard.


Hoewel wij veel knoflook gebruiken, gebeurt het weleens dat er een teentje iets te lang ligt, dan gaat hij spuiten. Deze dunne stengels kun je gebruiken in allerlei gerechten, maar je kunt ze ook in de aarde planten. Gewoon even geduld hebben en als de stengels dor zijn geworden, dan even opgraven... je hebt zo een hele nieuwe bol knoflook!


4. Sla


Sla is ook heel gemakkelijk weer te laten groeien, pas alleen op voor de slakken eromheen, die smullen er ook graag van. Kies hiervoor de sla met een krop, dus bijvoorbeeld de Romaine sla, afsnijden en in een laagje water leggen. Als je al nieuwe sla ziet groeien, dan mag de krop in de grond en groeit daar lekker door.


5. Gember


Er wordt tegenwoordig veel gember thee gedronken, dat is enorm populair en ik drink het zelf ook regelmatig. Het heeft een lekkere pittige smaak en gember is heel gezond, dus dat drinken we graag! Je kunt gember in de grond stoppen als je een stukje hebt met uitlopers. Gember houdt wel van warmte, dus het is handig om dit binnen in een pot te doen. Steeds een beetje water geven en af en toe lekker in de zon zetten. Voor je het weet heb je een hele plant en de wortel groeit dan lekker door, ideaal!

Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
Show More
Share by: