Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Vakantie, feest, verjaardagen en meer...

Deze week is het weekoverzicht even doorgeschoven naar vandaag, maar dat betekent niet dat het minder leuk is... we hebben lekker veel foto's om te laten zien! De kinderen hadden voorjaarsvakantie, Dustin was ook lekker een week vrij en ze waren alle drie jarig! Veel feest, taart en leuks dus. Kijk je mee?!

Aan het begin van de week was het weer nog niet erg lekker... het waaide maandag weer behoorlijk en de regen sloeg af en toe tegen de ramen. Tja, wat doen we dan? bakken! De kinderen wilden graag weer eens macarons maken, die had Dustin een tijdje geleden gemaakt en die wilden we allemaal nog weleens proberen! De kinderen hielpen natuurlijk lekker mee en zij mochten de smaken kiezen... het werden blauwe macarons, haha! helemaal goed.

Altijd spannend hoe ze uit de oven komen... macarons zijn best lastig om te bakken, maar met veel proberen en oefenen gaat het steeds beter. Ik vond het er wel leuk uit zien... deze blauwe rondjes.

Maandagavond konden we ze proeven, Dustin had ze gevuld met een roze botercreme met bramen en frambozen, erg lekker! En ja, er waren nog steeds wat verbeter puntjes, want in de winkel zien ze er altijd perfect uit, maar ze smaakten in ieder geval perfect!

Dinsdagmiddag ging Dustin met Sara op pad voor een nieuwe bril. Sofie heeft al een tijdje een nieuwe bril en Sara was ook aan de beurt. Helaas moesten we het even uitstellen toen de winkels weer dicht gingen, want dan kun je gewoon niet lekker passen en kijken. Nu was het zo ver.. ze zocht een prachtige nieuwe bril uit, over 2 weken halen we hem op.


Onze vaste brillenwinkel is in de buurt van de anti verspillingswinkel (ik schreef er al vaker over) Dus natuurlijk moest er even gekeken worden... ik kreeg deze foto doorgestuurd, maar liefst 2 kilo snoepjes, die wilde ze wel, haha! Wij kopen echt vrijwel nooit snoep (want traktaties en sint maarten etc. Ze krijgen altijd genoeg, ook bij opa en oma) dus thuis houden we het een beetje onder controle, maar deze keer mocht het... omdat ze bijna jarig waren en ze deze snoepjes altijd lekker vinden! Nou, daar kwam ze thuis met een enorme zak! We kopen nu geen snoep meer tot volgend jaar denk ik... ;)

Dinsdagavond gingen wij aan de slag met het versieren van de woonkamer... de cadeaus werden klaargelegd en de slingers werden opgehangen. De meiden werden woensdag vroeg wakker en we gingen meteen naar beneden. Ze werden verwend met veel Playmobil, knutselspullen, bad spulletjes en meer... wat een feest meteen!

De hele dag door kwam er visite... deze taart hadden we zo gekocht en die was erg lekker met een chocolade cake vulling! Tussendoor brachten we nog een bezoekje aan de markt, want de dames wilden graag een stroopwafel! Helaas stond die kraam er deze keer niet, maar kochten we wel lekkere aardbeitjes en koek kruimels bij de bakkerskraam, dus het was geen nutteloos bezoekje. Daarna weer naar huis voor de volgende visite, wat een gezelligheid!

De meiden zijn gek op post en ze konden die dag hun geluk niet op. De dagen daarvoor kwamen er al allerlei kaartjes en op de dag zelf ook nog! Ze sturen zelf ook regelmatig kaartjes, dus hoe leuk is het dan als er post speciaal voor jou komt! Ik vond dat zelf vroeger ook altijd zo geweldig.

Deze taart mocht ook niet ontbreken, want ze zijn dol op kwarktaart! Met spikkels werd de taart verder versierd en door alle visite ging de taart schoon op, heerlijk!

Donderdag was het tijd om even bij te komen van alle drukte. We sliepen allemaal lekker lang uit en maakten er een rustige dag van. We ruimden wat op in huis, deden de was, hingen lekker lang op de bank voor de tv en we maakten nog even jam tussendoor, want de bramen uit de vriezer moesten maar eens op. (Het is heel makkelijk om zelf jam te maken, hier vindt je het recept.) En zo vloog de dag voorbij.

De dagen daarna stonden ook in het teken van visite. Er kwamen nog wat cadeautjes bij en er was veel gezelligheid! Dit dagboek vond Sofie wel de allermooiste, met een speciale code (die natuurlijk verandert moest worden) want dan was het echt geheim, zo leuk!

In het weekend was het tijd voor een andere taart... deze keer van Pokemon, alvast voor Thijs zijn verjaardag! We bestelden een fototaart bij de HEMA, altijd leuk met een eigen afbeelding. Zaterdagochtend kwam er weer visite en 's middags besloten we om lekker te gaan fietsen, het was eindelijk heerlijk zonnig weer! We aten het eerste ijsje van het seizoen en het voelde aan als lente, genieten!

En ook de katten houden beiden van de zon... deze lag zondagochtend alweer lekker te draaien in de zon! Wij hadden het op een gegeven moment echt heel warm, door de zon warmde de woonkamer zo op tot 22 graden...

Zondagmiddag gingen de meiden samen met Dustin naar een speeltuin, lekker met de steps over de racebaan, haha! Thijs ging naar een vriendje en kwam eind van de middag ook weer thuis. Precies op tijd voor weer nieuwe visite, wat een gezelligheid hebben we deze week gehad.

En toen was het maandag, Thijs was jarig! Ze hoefden nog niet naar school ivm een studiedag, dus wij gingen lekker op pad. Wij houden van studiedagen, dan kun je heerlijk op stap zonder dat het ergens enorm druk is... ;) We waren eigenlijk van plan om te gaan zwemmen, dat hebben we vaker gedaan op studiedagen en dan kun je gerust 100 keer van de glijbaan, maar... helaas... de zwembaden waren allemaal dicht, balen! We besloten om iets anders te verzinnen en kwamen op de binnenspeeltuin, maar dan wel een hele leuke waar ze ook enorm veel trampolines hebben, dat was geslaagd! De kinderen speelden en speelden.... we aten lekker frietjes en wij vermaakten ons met koffie en een boek, ideaal.

En ook hier konden de meiden zich weer vermaken op de racebaan! Deze keer op scooters en "in" een taxi. We hebben er een hele leuke dag van gemaakt.. aan het eind van de dag kwamen we moe thuis, werd er nog lekker gegamed, bracht ik nog wat pakketjes weg en lagen de kinderen op tijd in bed. Ze waren wel afgedraaid ;)


Vandaag gaan ze dus weer naar school, ze hadden er erg zin in, want de meiden mochten trakteren (en Thijs morgen!) Dus dat zijn nog allemaal leuke dingen. Verder gaat Dustin weer werken, ga ik weer eens rustig aan het werk en heb ik deze week nog lekker wat afspraken. Druk genoeg dus! Fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: