Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Iedere euro is er 1, zo tellen die besparingen razendsnel op

Iedere euro is er 1, zo tellen die besparingen razendsnel op

1 euro besparen. Dat is voor de meeste mensen niet heel aantrekkelijk. Veel zullen het niet doen, want het is maar 1 euro en daar moet je toch iets voor doen of laten. Bij besparingen kijken we vaak naar de grote besparingen, want daar valt het meeste winst te behalen, maar eerlijk is eerlijk.... iedere euro is er 1 en dat kan best snel optellen;


- Iedere week € 1,- besparen zorgt voor een besparing van € 52,- per jaar.

- Iedere week € 2,- besparen zorgt voor een besparing van € 104,- per jaar.

- Iedere week € 5,- besparen zorgt voor een besparing van € 260,- per jaar.

- Iedere week € 10,- besparen zorgt voor een besparing van € 520,- per jaar en na 10 jaar heb je dan zomaar € 5200,- op een spaarrekening staan... door dat ene tientje, wat je eigenlijk zo gemakkelijk uitgeeft.


Natuurlijk zijn grote besparingen heel erg fijn, want als je je hypotheek over sluit en daarmee honderden euro's per maand minder aan rente hoeft te betalen, dan zou niemand dat afslaan. Of als je je auto wegdoet en daarmee € 200,- per maand overhoudt, ook dat is super interessant, maar na al die grote besparingen, zijn die kleintjes ontzettend belangrijk. Want wil je een goed gevulde spaarrekening? Wil je een goede buffer? Wil je financiële tegenslagen gemakkelijk kunnen opvangen, dan begint dat allemaal met die ene euro.


Dit zijn de kleine besparingen die wij doorvoeren, doe er je voordeel mee!


- Televisie abonnement opzeggen;

Een aantal jaar terug hakten wij de knoop door. Weg met het televisie abonnement en de vaste telefoon. Het bespaart ons ieder jaar weer bijna € 1000,- (geen kleine besparing)


- Geen droger meer hebben;

Door de was op een wasrekje te drogen bespaarden we na een aantal jaar ook een paar duizend euro, bizar!


- Brood van gisteren;

Ik koop graag brood van gisteren als het in de supermarkt ligt. Goed voor de verspilling en het scheelt veel geld. Er gaan hier inmiddels bijna 5 broden per week doorheen, hiermee besparen we zo'n € 5,- per week. (Dus € 260,- per jaar alleen aan brood)


- Restjes op eten;

Ook weer goed voor de verspilling, maar we gooien weinig tot niets weg. Door restjes in te vriezen of de volgende dag op te maken hoeven we die dag niet te koken (scheelt gas) en scheelt het een avondmaaltijd. De wekelijkse restjes dag bespaart ons denk ik gemiddeld € 10,- per week. (Dus zo'n € 520,- aan boodschappen per jaar)


- Tweedehands kopen;

Ik zit "as we speak" in een knalroze tweedehands trui achter de laptop te werken. Ik heb net op Vinted wat Playmobil gescoord als verjaardagscadeaus. 2 sets; de ene kost € 120,- in de winkel en scoorde ik voor € 40,-. De anders kost bijna € 80,- in de winkel en scoorde ik voor € 30,-


Door tweedehands te kopen kun je enorm veel besparen. Het is soms even zoeken, maar dan heb je ook wat. Het scheelt ons zo € 100,- per maand voor aankopen die we anders in de winkel zouden doen.


- Minder kopen;

Ik vertelde al eerder wat minimalisme voor ons betekent (spoiler; geen leeg wit huis) Als je bij je aankopen let op wat je koopt en dus niet teveel koopt van dingen die je toch niet nodig hebt, scheelt dat bakken met geld. Minder kleding in de kast betekent ook dat je het meer draagt. Minder speelgoed in huis betekent dat er veel gespeeld wordt met het speelgoed dat er wel staat en het zorgt ervoor dat je met minder geld prima rondkomt. Een win, win, win situatie in ons geval. Besparing voor ons; rond de € 250,- per maand (gokje hoor!)


- Gratis bewegen;

Ik vind sportscholen zelf nogal vervelend... je moet erheen en wie heeft daar ooit zin in? Je moet er iedere maand voor betalen en de meeste mensen hebben wel zo'n abonnement, maar gaan nooit. Het is helemaal niet erg om te betalen voor een sport, als je het maar heel erg leuk vindt! Wij kiezen voor voldoende beweging door de dag heen... lekker wandelen, kost niets, is erg leuk (vinden wij) Geen sportschool abonnement scheelt je minimaal € 20,- per persoon per maand.


- Minder zooi;

Het is nog steeds gek dat een zak chips soms goedkoper is dan een zak appels, maar daar kunnen we zelf weinig aan veranderen. Door minder "zooi" te kopen, leef je meteen een stuk gezonder. Wij hebben echt weleens chips in huis, maar kopen het af en toe. Kopen bijna nooit frisdrank of sap en snoep, dat is echt een uitzondering. Het scheelt geld en de nodige extra kilo's. Het scheelt ons zo'n € 10,- per maand, want we kopen wel graag extra fruit of groenten.


- Hoppen tussen abonnementen;

Wij hebben geen televisie abonnement, maar wel een streamingdienst. En we kiezen voor 1 dienst per keer, dus we hoppen lekker rond tussen abonnementen, dan is er altijd wel iets leuks te zien. Dan weer Videoland, dan weer Disney+, totdat het weer verveelt, dan is het tijd om weer te hoppen naar de volgende. Het scheelt zo'n € 20,- per maand door niet op alles een abonnement te nemen....


- Dingen zelf doen;

Wist je dat je best veel dingen zelf kunt doen? Natuurlijk kun je gerust iemand inhuren om de auto te onderhouden, je huis schoon te maken of je afvalbak schoon te spuiten in 2 minuten, maar als je daar een dag in de week extra voor moet werken, dan is het de vraag of je dat wel wilt. Door dingen zelf te doen; zelf te schilderen, wat onderhoud aan je huis te doen, de tuin bij te houden en het huishouden bij te houden scheelt het je zo een paar honderd euro per maand.


- Thuisbezorgd;

We hebben allemaal weleens geen zin om te koken en ik moet toegeven dat wij hier laatst via via een heerlijke snackbar hebben ontdekt; zelf gesneden friet, zelf gepaneerde kipnuggets... wat duurder, maar daar betalen we graag voor! Ik word minder blij van een shoarma schotel of pizza die smaakt naar niks (of al koud is) en waar je met 5 man zo € 30,- voor kwijt bent. Zorg dat je voorbereid bent op "geen zin!!" Kook voor twee dagen, leg wat lekkere pizza's in de diepvries (maak er een paar extra als je toch bezig bent) en ook dan heb je binnen 20 minuten een lekkere pizza op tafel staan. Scheelt je zo € 30,- per maand.


- Afdingen

Vragen om korting, ik vind het soms een beetje gênant, maar bij veel aankopen moet je het toch proberen! Natuurlijk sta ik niet bij de bakker om korting te vragen, maar met een man in de verkoop, die precies weet hoe het spelletje gespeeld wordt zorg ik er toch voor dat hij het wel even regelt, lekker geëmancipeerd ben ik toch :) Dat gezegd hebbende scheelde het zo'n € 150,- op onze nieuwe eetkamerstoelen en kochten we de tweedehands auto ook met flinke korting, mooi!


Door bij iedere besparing te bedenken dat iedere euro telt zul je zien dat je sneller bespaart, meer geld overhoudt en sneller je spaarrekening kunt vullen of je spaardoelen kunt bereiken. Van groot tot klein, iedere besparing is mooi meegenomen.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: