Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

De 5 leukste spelletjes voor in het bos

De 5 leukste spelletjes voor in het bos
Het is altijd fijn om in het bos te zijn, wij zijn er regelmatig te vinden. Om lekker te wandelen of gewoon de vrije woensdagmiddag met de kinderen door te brengen. Er is ook altijd genoeg te doen, denk aan het lopen van een kabouterpad, klimmen op bomen of speeltoestellen als die er zijn of het bouwen van hutten. Vorig jaar gingen we nog vaker naar het bos toen de scholen dicht waren. Wij hebben toen samen met de kinderen een grote hut gebouwd, die staat er nog steeds. Iedere keer als we in dat bos zijn, bouwen we er een stukje aan en anderen doen dat ook, want we zien steeds veranderingen, zo leuk! 

Natuurlijk zijn er nog meer leuke spelletjes te doen… lekker wat eten en drinken mee en je vermaakt je de hele middag lekker buiten. Vandaag vertel ik je over de 5 leukste spelletjes voor in het bos;

1. Boter, kaas en eieren 

In het bos is van alles te vinden… dennenappels, blaadjes, takjes, steentjes en meer. Met een grote tak maken wij altijd een boter, kaas en eieren speelveld op de grond. 1 team kiest bijvoorbeeld de bladeren en 1 team kiest voor de dennenappels. Dan proberen we natuurlijk allemaal drie op een rij te krijgen, dat is soms nog best lastig! We hoeven de kinderen in ieder geval niet meer te “laten” winnen ;) Ze hebben alle trucs en handigheidjes inmiddels door en winnen vaker dan wij! 

2. Boom tikkertje

Tikkertje is altijd leuk, laatst waren we in de speeltuin een half uur tikkertje aan het doen, voordat ik het wist had ik mijn stappen voor de dag al gehaald… het is dus ook nog eens lekker gezond. Om dit spelletje te spelen moet je wel in een stuk bos zijn waar de grond redelijk gelijk is. Tussen de omgevallen boomstammen en takken rennen is niet handig, dat is vragen om vervelende valpartijen. Kies daarom voor een open stuk, waar wel een aantal bomen zijn. Als je een boom aanraakt, dan ben je vrij en kun je niet getikt worden. Is er geen boom in de buurt of is de boom bezet door iemand anders, dan kun je getikt worden. Een leuk spelletje om lekker rond te rennen en net even wat anders dan gewoon tikkertje.  
spelen in het bos

3. Speurtocht en verzamelen 

Ik heb wel een aantal verzamelaars in huis. De jaszakken zitten vaak vol met steentjes, schelpjes en blaadjes. En vanuit het bos wordt vaak een stuk hout mee naar huis genomen, helemaal prima. Een speurtocht vind ik altijd ideaal als je een wandeling gaat doen en de kinderen het misschien net even te ver vinden, afleiding helpt dan vaak om de wandeltocht uit te lopen. Een speurtocht kun je thuis uitprinten en meenemen, samen met een stift. Zo kunnen kinderen zoeken naar een tak, een blad, een mug, een slak of bijvoorbeeld een eekhoorn of ander diertje. Maak het niet te moeilijk en probeer alles te vinden. Het is altijd leuk om de kinderen te belonen als ze alles hebben gevonden. Bijvoorbeeld een lekker snoepje bij thuiskomst of koekje onderweg. 

4. Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Dit spel is in de auto altijd een hit, vooral bij langere ritten kun je elkaar zo prima vermaken. Maar in het bos is het ook leuk om te doen, want je ziet echt niet alleen maar groene of bruine kleuren. Een fietser die voorbij rijdt op een oranje fiets, een roze jas die ze aanhebben, een blauwe lucht, er is genoeg te zien en te raden. Om en om kun je iets in gedachten houden en de anderen mogen raden. 

5. De vloer is lava 

Ook de vloer is lava is favoriet… hier in huis, in de speeltuin, maar eigenlijk vooral overal! Soms zijn we lekker aan het wandelen en roept er opeens iemand DE VLOER IS LAVA! 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1,0!!! We rennen dan allemaal naar een plek om op te staan. En hoewel je denkt dat er in het bos misschien niet zoveel is… dat valt ook erg mee! Een boomstronk, een bankje of een grote steen. En anders zit er niets anders op dan een stukje in een boom te klimmen. Wij doen altijd vrolijk mee en we hebben al heel wat lava “ontweken” in het bos!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: