Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

10 extreme bespaartips, durf jij ze aan?!

10 extreme bespaartips, durf jij ze aan?!
Op de blog hebben we al veel bespaartips gedeeld, iedere keer ontvangen we zoveel leuke berichtjes over enthousiaste lezers! We delen natuurlijk graag nog veel meer bespaartips en vandaag gaan we voor de extreme variant. Ken je het programma “Extreme cheapskates”? Over hele zuinige mensen die extreem besparen. Ik vind het heerlijk om dat programma mee te kijken en het is natuurlijk wel lekker over de top. Ook de bespaartips van vandaag zullen voor de 1 erg extreem zijn en de ander vindt ze prima. Zoek altijd de bespaartips uit die bij je passen, dan is besparen helemaal niet moeilijk. Laten we beginnen met de extreme bespaartips…. 

1. Douche kort 

De douche is altijd zo lekker warm en ik moet eerlijk bekennen dat ik, vooral in de winter, moeite heb om er op een gegeven moment onderuit te komen. Sommige mensen zetten een kookwekker en douchen 5 minuten. Anderen staan niet uren onder de douche, maar zorgen ervoor dat ze gewassen zijn en stappen er weer onder vandaan. Het grote voordeel van kort douchen is dat je minder gas verbruikt en daarop flink kunt besparen. 

2. Stekkers uit het stopcontact 

Vaak kiezen we voor gemak en dat betekent dat we echt niet iedere avond de stekkers overal uit gaan trekken. Sluipverbruik kan je toch een paar tientjes kosten, dus als je die wilt besparen, trek dan gewoon de stekkers eruit. Geen apparaten op stand-by, maar niet meer in het stopcontact. Goede tip voor als je dit jaar op vakantie gaat; trek voordat je weggaat alle overbodige stekkers eruit (niet die van de koelkast en vriezer als die nog vol staan) Zo verbruik je in je vakantieweek bijna niets en heb je ook minder kans op schade aan je apparaten als de bliksem bijvoorbeeld inslaat als je op vakantie bent. 

3. Alle restjes bewaren en opmaken 

Ja! Ik ben fan van restjes dag, dat heb ik wel vaker verteld in ons weekmenu… maar de extreme manier is natuurlijk om echt alle restjes te bewaren (ook de 10 sperziebonen of de 3 aardappels die je over hebt) Maak je restjes op bij de lunch, vries ze in of bewaar ze voor restjes dag. Vanaf nu gooi je geen goed eten meer weg, wat mij betreft een goede instelling. 
Soep van restjes

4. Draag 2 verschillende sokken 

Het is altijd zo vervelend als je gaten in je sokken hebt. Vaak is 1 van de 2 kapot en worden ze beiden weggegooid. Je kunt dit probleem tegengaan door een hele stapel van dezelfde sokken te kopen, dan kun je ze allemaal prima bij elkaar dragen. Of je doet lekker hip en draagt 2 verschillende sokken, bijna niemand let op de sokken die je aanhebt en het zal weinig mensen opvallen. En anders vertel je gewoon dat dat de nieuwe trend is… 

5. Sla je slag na een feestdag 

Kruidnoten in Januari? En paaseitjes in Juni? Ja, waarom niet? Na (of vlak voor) de feestdagen worden veel seizoensproducten afgeprijsd. Hou je van chocolade? Sla dan je slag net na de Sint voor chocoladeletters met flinke korting. Ben je toe aan nieuwe versiering voor in de kerstboom? Na de kerst scoor je alles voor een prikkie. 

6. Knip zelf je haar 

We hadden nooit bedacht om zelf ons haar te knippen, dat was allemaal weg erg extreem, toch? Totdat de kappers vorig jaar dicht gingen en de corona kapsels op een gegeven moment echt niet meer konden. Veel mensen gingen zelf aan de slag met de schaar of
zelf aan de slag met de tondeuse. En vaak ging dat eigenlijk prima. Probeer het dus eens, kijk een video op Youtube voor handige tips en ga aan de slag. Als het echt mislukt, dan kun je nu tenminste alsnog terecht bij de kapper en bedenk; je haar groeit altijd wel weer aan. 

7. Op de fiets

De benzineprijzen stijgen maar door… ik schrik iedere keer aan de pomp, is het alweer zo duur?! Hoog tijd om de auto dus nog meer te laten staan. Als het droog is (kleine voorwaarde voor mijzelf) dan fiets ik met de kinderen naar school, naar de supermarkt, naar de winkels en naar opa en oma. Je bent lekker buiten, krijgt lichaamsbeweging en daarom is het ook nog eens gezonder dan stil te zitten in de auto. Ik geef toe; de auto is erg handig, maar laat hem gewoon wat vaker staan. Dat scheelt je ook veel geld in onderhoud en slijtage van bijvoorbeeld banden. 

Vaker de fiets pakken om te besparen

8. Gebruik wat je krijgt 

Deze tip kun je op vele dingen toepassen. Denk aan de plastic tasjes die je soms nog krijgt in de winkel (of toch moet kopen omdat je per ongeluk zelf een tas vergeten bent.) Gebruik ze als afvalzakje. Cadeaupapier gebruik je de volgende keer weer en broodzakken worden gebruikt om brood mee naar het werk te nemen. Extreem? Dat valt wel mee volgens mij, maar handig is het wel. 

9. Koop niet meteen 

Winkels en online shops zijn zo ingericht dat je natuurlijk zoveel mogelijk koopt. Koop een lekkere douchegel en je krijgt meteen de vraag of er een handige spons bij moet. Bij de kassa zie je niet voor niets altijd snoep en ander lekkers, handig voor de kinderen die mee zijn en anders raak je er zelf wel door in de verleiding voor die ene euro. Zie je iets wat je graag wilt hebben, schrijf het dan op. Wacht een weekje en bedenk dan nog eens of je het echt wilt hebben. Vaak was je het alweer vergeten en anders laat je het op je lijstje staan voor als je jarig bent (dan weet je ook een keer wat je moet vragen) Door aankopen uit te stellen worden ze meteen een stuk minder belangrijk en koop je veel minder. 

10. Leen of ruil 

Veel spullen heb je niet vaak nodig. Denk aan klus apparatuur of 20 extra glazen voor een verjaardagsfeest. Kijk of je sommige spullen kunt lenen (en leen zelf ook het een en ander uit) of ruil met iemand anders. Zo hoef je niet altijd iets aan te schaffen, hoef je spullen niet onnodig in de kast te zetten om ze eens per jaar te gebruiken en bespaar je daarmee meteen een hoop aankopen. 

Met deze tips kun je weer lekker aan de slag. Als je geld overhoudt, kun je lekker sparen voor je eigen spaardoel. Mooi meegenomen!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: