Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Banaan met chocolade, karamel 
en marshmallows van de BBQ

Recept; Banaan met chocolade, karamel en marshmallows van de BBQ
Vorige week hadden we een lekker stukje vlees bij de aardappels en groenten. Daarna bleef de BBQ nog wel even warm en daarom besloot ik aan de slag te gaan met een lekker dessert. Iets wat ik al langer wilde proberen. Het was een succes en daarom deel ik vandaag graag het recept met jullie voor banaan met chocolade, karamel en marshmallows van de BBQ!

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

- 2 bananen 
- karamelsiroop 
- 40 gram chocolade 
- handvol marshmallows (of mini marshmallows) 
- aluminiumfolie 
- 4 bolletjes roomijs (optioneel, maar zeker een aanrader) 

Zo maak je dit heerlijke dessert;

- Vouw van aluminiumfolie een “bootje” waarop de banaan goed blijft staan, soms kan het handig zijn om de bananen op de zijkant te leggen, want je wilt niet dat ze op BBQ omvallen. Ik heb zelf een stevig bootje gevouwen en ze daarna in de standaard gezet die wij gebruiken om bijvoorbeeld een hele kip te braden, daar konden de bananen prima in liggen en zo was er geen “omval gevaar”. Als je geen standaard hebt, dan zorg je dus voor een stevige onderkant van aluminiumfolie. 

- Snijd de bananen in de lengte in, de schil kun je er vanaf halen (zie afbeelding) En daarna snijd je de banaan (het vruchtvlees) van boven naar beneden een keer door. 
- Breek de chocolade in stukjes en vul de bananen met de chocolade
- voeg de marshmallows toe. Ik had zelf alleen nog grote marshmallows liggen, die heb ik in stukje gesneden. Bij mini marshmallows kun je ze meteen toevoegen. 
- besprenkel als laatst de bananen met karamelsiroop
- Leg de bananen op de BBQ en doe de deksel dicht, na 20 minuten is de schil zwart en kun je de bananen eraf halen
- Serveer de bananen warm met een lekkere bol (of 2) roomijs, je kunt de bananen gemakkelijk uitlepelen. 
Bananen van de BBQ

Dit recept was een groot succes. De kinderen wilden liever een waterijsje en daarom experimenteerde ik met 2 stuks, maar na een hapje proeven waren de bananen zo op! (Mag ik nog een hapje?!) 

Je kunt met dit recept nog alle kanten op. Voeg bijvoorbeeld een ander soort siroop toe of denk aan rum voor een volwassen versie. Je kunt variëren met soorten chocolade en bijvoorbeeld nog nootjes toevoegen. 

Bij ons was deze versie in ieder geval een grote hit, net als de ’s mores die we regelmatig op de BBQ maken. Probeer dit recept zeker eens uit en vergeet niet te kijken bij onze andere recepten voor nog veel meer lekkers! 


Eet smakelijk! 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: