Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Besparen in Mei

Besparen in Mei

Mei is begonnen! April ging weer erg snel vond ik en nu zit er voor de kinderen alweer een week vakantie op. Iedere maand delen we op de blog verschillende bespaartips en bespaar opdrachten om die specifieke maand mee aan de slag te gaan. Vandaag delen we natuurlijk ook weer nieuwe tips en opdrachten. (Hier lees je die van April terug) Laten we snel beginnen om ook deze maand weer lekker te besparen;


1.Moestuin


Als je nog niet bent begonnen, dan is nu wel het moment om een (kleine) moestuin te beginnen. Wij doen altijd wat kleine dingen en de opbrengst verschilt per jaar. Ik vind het leuk om te doen en in de zomer hebben we hier vrijwel altijd aardbeien, bessen, frambozen en bramen uit de tuin. Dat scheelt weer met de boodschappen...


Wij gaan deze maand alvast aan de slag in de tuin van ons nieuwe huis, leuk dat dat al kan!


2. Voorraad van basisproducten


Een aantal maanden geleden was 1 van de opdrachten om je voorraad op te maken... vooral die producten die al langer in de kast stonden en die maar bleven staan. Een voorraad is handig en die kun je langzaam steeds aanvullen. Kijk deze maand goed naar de aanbiedingen, vooral de 1 + 1 gratis kun je goed gebruiken om je voorraad weer aan te vullen. Er zijn een aantal basisproducten die wij altijd in huis hebben en dat is altijd handig voor een snelle maaltijd.


3. Maak een weekmenu


Als je nog geen weekmenu maakt, dan is het deze maand de tijd om het eens te proberen. En plan dan vooral goedkope gerechten, dat bespaart lekker. Denk aan maaltijdsoepen, pasta's, salades en koken voor 2 dagen... Plan gerechten met minder of geen vlees en plan iedere week een restjes dag.


Er zijn nog steeds veel mensen die een weekmenu onhandig vinden, maar probeer het deze maand eens! Dat zijn een paar weken en als je het echt niet fijn vindt, dan stop je er weer mee. Anders blijf je natuurlijk iedere week gewoon een nieuw menu maken... inspiratie vindt je in onze weekmenu's.


4. Bekijk je hypotheek


Heb je een hypotheek en loopt de rentevaste periode nog wel even? Ga er deze maand even voor zitten. Want de hypotheekrente gaat de laatste tijd erg omhoog en het kan zomaar interessant zijn om een nieuwe rentevaste periode vast te zetten (ook als je een boete moet betalen) Check alles even na en heb je vragen, neem dan contact op met je hypotheekverstrekker.


5. Internet en tv


We pakken in deze maandelijkse bespaartips vaak een abonnement per keer aan. Deze maand is het de beurt aan je internet (en eventueel) tv pakket. Bij welke aanbieder zit je en wat betaal je eigenlijk? Kijk eens op internet waar je goedkoper uit bent. Wil je niet perse overstappen, dan kun je altijd even bellen met de klantenservice, soms kun je dan korting krijgen.


Wij hebben jaren geen televisie abonnement gehad, afgelopen jaar weer wel, want er was een mooie aanbieding en dat was zelfs goedkoper dan alleen een internet abonnement. Inmiddels is dat jaar net voorbij en gaan we weer voor alleen internet, we kijken het ieder jaar dus even na, dat zou je eigenlijk met alle abonnementen en verzekeringen moeten doen... maar begin deze maand sowieso met je internet en tv abonnement.


Met deze 5 bespaar opdrachten kun je zeker weer aan de slag. Succes deze maand!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: