Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 x ontbijten zonder brood

5 x ontbijten zonder brood
Brood, ik ben er dol op. Een lekkere verse boterham met kaas, een pistolet met hagelslag of een lekker zacht broodje met hummus. Ik kan ook echt genieten van allerlei lekkere croissantjes, chocoladebroodjes en (jawel!) donuts. Allemaal zeker niet gezond, maar prima om af en toe te eten. 

Het grote nadeel van boterhammen, pistoletjes, stokbrood en zachte bollen is vooral dat het erg aanzet. Dat zal zeker niet bij iedereen zo zijn, maar ik merk dat ik aankom als ik veel maaltijden met brood nuttig. Daarom kies ik bij het ontbijt vaak een maaltijd zonder brood. Er zijn gelukkig heel veel lekkere ontbijtjes zonder brood, waar je zeker de hele ochtend mee doorkomt, dit zijn mijn favorieten;

1. Yoghurt met muesli en fruit 

Stipt op 1 mag ik zeker wel zeggen. Yoghurt met vers fruit en een eetlepel muesli. Het is lekker, vullend en je hebt meteen een goede portie fruit binnen. Ik kies vaak voor appel (met kaneel) en in deze tijd eet ik lekker zomerfruit zoals aardbeien en frambozen. Ook blauwe bessen (goedkoper uit de diepvries) en banaan zijn favoriet. 

Ik kies de laatste tijd graag voor muesli (gewoon de simpele uit zo'n grote zak uit de supermarkt) en andere periodes maak ik zelf granola

2. Overnight oats

Havermout is altijd een goede keuze om de dag mee te beginnen. Ik vind het maken van havermoutpap vaak teveel werk in de ochtend, dus ik kies dan liever voor overnight oats. 's avonds voordat ik naar bed ga, zet ik een schaaltje met havermout en yoghurt in de koelkast (even goed doorroeren) ik voeg wat fruit uit de diepvries toe en de volgende ochtend is het lekker zacht geworden. Omdat ik wel van een beetje "crunch" hou, voeg ik 's ochtends nog wat nootjes toe (ongezouten pistachenootjes en amandelen zijn favoriet) en dan lekker eten. 

Het grote voordeel van havermout is dat het lekker goed vult. Op een ontbijtje met overnight oats kan ik echt de halve dag vooruit, ik lunch dan meestal met iets kleiners. 

3. Smoothie 

Ik deelde eerder al mijn ontbijt smoothie recept. Ik vind een smoothie altijd ideaal als ik vroeg de deur uit moet, een smoothie is dan snel gemaakt en snel op. Het vult bij mij altijd minder, maar als ik afspraken buiten de deur heb, dan komt daar vaak koffie (met iets lekkers) bij, dus dan kom ik de ochtend wel door. 
ontbijten zonder brood

4. Een ei hoort erbij


Voor dit ontbijtje heb je even iets meer tijd nodig, maar ik maak dit regelmatig in het weekend. Dustin en de kinderen nemen er dan wel een afbakbroodje bij en ik eet het zo. Dit is namelijk mijn favoriete ontbijtje in hotels; roerei!


Ik maak dan een schaal vol roerei en ik doe er gerust nog wat lekkers doorheen; bacon, kaas, maar ook groenten zoals tomaat, paprika en ui. Met een lekker beetje peper en zout is dit een lekker ontbijtje en enorm vullend.


5. Pannenkoeken of wafels


Ook pannenkoeken of wafels maken we regelmatig in het weekend. De kinderen vinden het ook altijd leuk om te helpen en als we toch de tijd aan onszelf hebben, dan kunnen we lekker lang in de keuken staan. Voor het ontbijt zorg ik er wel voor dat we ook meteen wat fruit binnen krijgen en we de pannenkoeken en wafels iets gezonder maken dan dat we alleen maar stroop, poedersuiker en chocoladepasta erbovenop doen ;)


Denk maar eens aan deze variaties;


- Gebakken appelpartjes of peer (bestrooien met kaneel)

- Zomerfruit zoals aardbeien, frambozen en blauwe bessen

- sausje van bramen (die zijn soms wat zuur uit eigen tuin om er zo op te doen, ik verwarm ze dan en laat het even inkoken, je hebt dan een heerlijk sausje om over de pannenkoeken of wafels te sprenkelen)

- banaan, honing en walnoten

- 100% pindakaas met banaan

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: