Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 keer besparen in de Lente! 

Ik deelde eerder al tips om te besparen in de herfst. Nu de Lente echt begonnen is, is het tijd om de tips te delen om lekker te besparen in de lente! Lees en bespaar je mee?! 

1. De zon in huis! 

De verwarming heeft de hele winter wel aangestaan. Hoewel we geen koude winter hebben gehad, heb ik de verwarming regelmatig hoger gezet, want brrr... ik ben een koukleum! Nu schijnt de zon volop en gaan de gordijnen open, je voelt de warmte in huis! Sinds een paar weken staat de verwarming hier uit en afgelopen dagen stond de thermostaat op 21 graden, heerlijk! 
Ik hou er trouwens ook van om de gordijnen te openen en dan in de zon te zitten op de bank, laptop op schoot en het is heerlijk warm, genieten! 

2. Voorjaarsschoonmaak

We houden niet altijd een voorjaarsschoonmaak meer, maar het is wel handig om een aantal dingen in huis aan te pakken. De diepvries ontdooien scheelt bijvoorbeeld veel energieverbruik. Of zoek je hele kledingkast eens uit. Misschien kom je erachter dat je echt nog meer dan genoeg kleding hebt voor de komende zomer. Spullen die je niet meer gebruikt of kleding die je niet meer draagt kun je naar de kringloop brengen of verkopen voor een extra zakcentje. 

3. Was buiten drogen

Ik vertelde al eerder dat wij geen droger hebben. Dat is in ons huis prima te doen, maar in de lente en zomer is het nog gemakkelijker! De was gaat lekker in de tuin en is s'avonds alweer droog en kan dan de kasten in. Heb je wel een droger, dan valt er dus lekker te besparen door je was buiten te drogen de komende tijd! 

4. Lopen en de fiets pakken

Ik vind fietsen heel erg leuk en hou ook van wandelen, maar in de herfst en de winter doe ik het een stuk minder. Ik hou niet van regen, harde wind en kou... ;) Dus mijn fiets blijft een stuk vaker in de schuur staan en ik zit vaker in de auto. Als het zonnetje weer gaat schijnen en het warmer wordt, dan is het dus tijd om vaker te gaan lopen of fietsen... voor die paar boodschappen die je moet doen, maar ook voor andere dingen. Dat betekent dus dat de auto vaker stilstaat en er minder getankt hoeft te worden. Win-win situatie, want je lichaam bikini-klaar maken moet ook nog gebeuren (althans bij mij wel!) 

5. Moestuin beginnen

De laatste jaren maken wij altijd een kleine moestuin, juist omdat we het ook leuk vinden om de kinderen aan te leren dat tomaten niet uit de supermarkt komen... In onze tuin groeien al frambozen, bramen, aardbeien en verschillende soorten kruiden, maar we beginnen in het voorjaar altijd met zaaien. Je koopt in de winkel voor een paar euro heel veel verschillende soorten zaadjes. En heb je nou geen budget? Verzamel de zaadjes dan zelf... als je tomaten eet, leg je een stukje apart... als je paprika eet, haal je de zaadjes eruit en zo verder. Zo verzamel je voor niks een aardig voorraadje voor de moestuin. 

We kunnen dus ook dit seizoen lekker bezig zijn met besparen! Geniet van de lente... 🌷
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: