Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

3 x waarom kinderen mee naar de tandarts moeten gaan! 

We weten natuurlijk allemaal dat tanden poetsen heel erg belangrijk is en een halfjaarlijks bezoek bij de tandarts hoort erbij. Het is ook heel erg belangrijk om je kinderen mee te nemen naar de tandarts, al van jongs af aan, daarvoor zijn verschillende redenen. Toen ik klein was gingen wij naar onze tandarts in Amsterdam, niet naast de deur, maar mijn vader kwam daar al van jongs af aan, dus hij ging daar als volwassene nog steeds naartoe en wij gingen mee! Vandaag vertel ik je de 3 redenen waarom het zo belangrijk is dat kinderen van jongs af aan mee gaan...

1. Wennen aan de tandarts;

Er zijn legio volwassenen met angst voor de tandarts. Nergens voor nodig, maar na een vervelende ervaring of angst voor bijvoorbeeld pijn kan dit zomaar gebeuren. Je wilt natuurlijk niet dat je kind bang wordt van de tandarts. Toch kan dat makkelijk gebeuren, want het ziet er allemaal best indrukwekkend uit; zo'n grote stoel, de tandarts in een wit pak, mondkapje voor en alle spiegeltjes, tangetjes en meer. 

Als je je kind van jongs af aan al meeneemt, raakt hij of zij gewend aan het bezoek aan de tandarts. De kans is dan ook veel kleiner dat er een angst ontwikkeld wordt. Zorg er dus voor dat je kind gewoon gezellig meegaat! 

2. Daarom moet je dus goed poetsen;

Kinderen moeten vaak nog leren wat het gevolg is van hun acties. Je kunt honderd keer herhalen dat je kind goed moet poetsen, maar waarom is dat eigenlijk? Het is belangrijk om je gebit goed te verzorgen, want anders krijg je misschien een gaatje. Een bezoek aan de tandarts maakt duidelijk dat je goed moet poetsen, zodat de tandarts kan kijken of jij je gebit goed verzorgd en je daardoor dus geen gaatjes krijgt. Een extra "reminder" waarom je iedere dag weer goed moet poetsen en op moet passen met snoepen! 

3. Problemen worden vroeg herkend;

Het is natuurlijk heel vervelend, maar je kind kan problemen hebben met zijn of haar gebit. Het is dan belangrijk dat de problemen zo vroeg mogelijk herkend kunnen worden, zodat er een behandeling kan worden gestart of zodat je kunt opletten met de eet of drinkmomenten op een dag. Hoe eerder de problemen aan het licht komen, hoe beter. 

Onze kinderen gingen van jongs af aan al mee en hoewel ze de eerste keren nog niet enthousiast waren om op de stoel te gaan liggen of hun mond open te doen, lukte dat uiteindelijk wel. En dat is het belangrijkste. De tandarts zal de eerste keren vluchtig kijken of de tandjes goed doorkomen en of het er allemaal goed uitziet, maar hoe vaker de kinderen meegaan, hoe langer ze hun mond open houden en hoe beter er gekeken kan worden, en dat willen we natuurlijk! 
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Show More
Share by: