Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 keer besparen in de herfst!

De herfst is inmiddels begonnen en dat is een mooie periode om de inkomsten en uitgaven weer eens te bekijken. Na een mooie zomer met lekker veel ijsjes, uitstapjes en misschien wel wat terrasjes, is het geld er vaak sneller uitgevlogen dan je dacht. Het is dus goed om even de hand op de knip te houden en weer wat meer te gaan besparen. Laat de herfst daar nu het ideale seizoen voor zijn. Ik heb 5 handige tips om deze herfst lekker te besparen!

1. Alvast cadeaus kopen voor de Decembermaand! 

De Decembermaand lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is de oude man met zijn baard alweer in het land. Daarom is het goed om daar nu alvast op in te spelen. Hebben je kinderen of familieleden al verlanglijstjes? Of weet je ongeveer wat ze willen hebben? Nu kun je nog rustig winkelen, voor al drukte en kun je vaak leuke aanbiedingen scoren. 
vooral speelgoed wordt vaak iets duurder voordat de grote drukte begint. dus sla nu alvast je slag! 

2. Kinderspullen verkopen!

Ga eens door het huis heen en bekijk welke spullen niet meer gebruikt worden. Begin Oktober wordt de kinderbijslag gestort en dat is het moment om speelgoed en kinderkleding te verkopen. Veel ouders zijn op zoek naar leuke koopjes en jij kunt er nog wat extra's aan verdienen. Als tiener had ik een bijbaantje bij de Hema en als de kinderbijslag gestort was, was de kinderkleding enorm in trek, het was dan bijna niet bij te vullen zoveel werd er gekocht! Maar juist voor de ouders met een kleine portemonnee en de duurzame ouders is tweedehands shoppen ideaal op dit moment. 

En heb je nog spullen van jezelf? Zet ze ook maar op marktplaats, voor goede prijzen verkoop je de meeste spullen snel. 
3. Verzekeringen vergelijken!

Ik vergelijk ieder jaar al onze verzekeringen. Ik kijk naar de dekking en of die ook nog klopt. Daarnaast kijk ik naar de kosten. Is de verzekering duurder geworden? Dan kan het goed dat we ergens anders goedkoper uit zijn. Ik moet heel eerlijk zijn... dit klusje is niet mijn favoriet. Het kost vaak best wat tijd. Maar in de herfst ga ik er vaak lekker voor zitten. Op een regenachtige weekenddag is dit juist het ideale klusje! En zo heb je snel een paar tientjes bespaard. 

4. Een goedkoop weekmenu! 

Wij maken al jaren elke week een weekmenu. Soms draaien we de dagen lekker om, maar over het algemeen is het bekend wat we die week gaan eten. De herfst is het ideale seizoen om een lekker goedkoop weekmenu in elkaar te draaien. De lekkerste maaltijdsoepen met een broodje of tosti en natuurlijk de stamppotten "mogen" weer! Dit zijn de maaltijden die lekker vullend zijn en niet veel kosten, zo kun je gemakkelijk een goedkoop weekmenu in elkaar draaien en hou je geld over. 
5. Zet de verwarming een graadje lager!

In deze periode zetten we allemaal de verwarming weer aan. Sommige mensen houden zich nog aan een "stookseizoen" en kiezen ervoor om de verwarming niet voor 1 Oktober aan te zetten. Anderen zetten hem gewoon aan als dat nodig is, ik behoor tot die laatste groep. Toch hebben wij op dit moment de verwarming nog niet aan gehad. Het is nu 20,5 graden in onze woonkamer en als de zon schijnt, trek ik alle gordijnen open en warmt het snel op. De ramen op de slaapkamers staan nog open en ik vind het nog niet echt koud. Maar dat kan natuurlijk niet heel lang meer duren. In de herfst en ook de winter zetten we de verwarming aan als dat nodig is, maar ik trek ook gerust een trui aan als ik het koud krijg. Zet je de verwarming het hele seizoen een graadje lager dan je gewend bent, dan bespaar je ongeveer 7% op je gasverbruik! Toch mooi meegenomen.

En hoe zorg je ervoor dat je lekker warm blijft? De eerder genoemde trui helpt mee, maar trek ook je sloffen weer uit de kast. Als je voeten warm zijn, dan heb je het zelf ook warm.
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: