Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 handige bespaartips voor April

5 handige bespaartips voor April

April is begonnen, een nieuwe maand. Natuurlijk gaan we deze maand ook weer bezig met handige bespaartips... Lees hier de bespaartips van Maart nog eens terug, dan kunnen we daarna snel door met de bespaartips van deze maand.


1.Statiegeld op blikjes


Sinds gisteren (1 April) is het statiegeld op blikjes ingevoerd. Ik ben fan van statiegeld, want het zorgt er toch voor dat er meer wordt ingeleverd. Toen er statiegeld op kleine plastic flesjes kwam, zagen we ze regelmatig nog op straat liggen en was het voor de kinderen een mooie aanvulling op hun zakgeld. Inmiddels liggen er steeds minder plastic flesjes op straat, dus het werkt toch echt. Ik weet zeker dat de kinderen ook naar blikjes gaan zoeken, want die liggen wel enorm veel op straat... dus ga ook eens op zoek en pak ze op en lever ze in. Leuk extraatje voor jezelf of het goede doel (in de meeste supermarkten kun je je statiegeld aan een goed doel schenken)


2. Cadeaubonnen opmaken


Het grote voordeel van verhuizen; Er komt van alles tevoorschijn. Hoewel wij altijd proberen om cadeaubonnen zo snel mogelijk op te maken, kwamen er met onze verhuizing toch nog een aantal tevoorschijn. Wij gaan ze de komende tijd opmaken, dat scheelt weer. Dus voor deze maand ook een leuke opdracht voor jullie; Bekijk eens of je nog cadeaubonnen hebt liggen en maak ze op. Gebruik ze voor online aankopen, uitjes of dingen die je toch al nodig hebt, handig en het scheelt weer deze maand.


3. Paas boodschappen


Volgend weekend is het Pasen en worden er weer veel boodschappen gedaan. Wil je het allemaal niet te duur maken, zorg dan dat je het vrij simpel houdt. Een gewoon broodje smaakt hetzelfde als een broodje in de vorm van de Paashaas. Bekijk dus waar je wel wat extra aan uit wilt geven en wat je onzin vindt.


Het is verder vrij logisch, maar maak de boodschappen die je koopt ook gewoon op. Maak van tweede Paasdag een restjes dag, maak van overgebleven paas eitjes een lekkere chocolade fondue en maak wentelteefjes van Paas stol.

Zorg ervoor dat alles wat je koopt ook echt op gaat.


4. Koningsdag


In April is het ook weer koningsdag, de dag om iets leuks te scoren. Als je vroeg op de vrijmarkt bent, dan kun je de leukste dingen scoren. Bedenk van tevoren wat je wit hebben en speuren maar!


Wil je graag iets bijverdienen, dan is het de ideale dag om met je kleedje te gaan zitten. Hoewel we het hele jaar door kunnen verkopen via marktplaats en Vinted, is dit wel de dag om je spullen kwijt te raken voor een klein bedrag, en al die kleine beetjes kunnen mooi optellen.


5. Tv abonnement


Bekijk deze maand eens je televisie abonnement en ook alle abonnementen die daarbij horen; internet, telefonie, streaming diensten. Wij hebben jaren geen televisie abonnement gehad, omdat je tegenwoordig alles terug kunt kijken via internet. Vorig jaar sloten wij wel weer een abonnement af, in verband met een leuke aanbieding, maar nu wij verhuisd zijn, is dat abonnement weer opgezegd. Je bent vaak flinke bedragen kwijt voor al die abonnementen en als je niet perse iets live wilt kijken, kun je met internet een heel eind komen.


Met deze 5 punten kun je deze maand aan de slag gaan, lekker besparen of iets extra's verdienen, altijd mooi meegenomen.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: