Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 x besparen in Maart

5 x besparen in Maart

Maart is begonnen! Een nieuwe maand waarin we weer aan de slag kunnen met de financiën. Iedere maand delen we een aantal handige bespaartips / bespaar opdrachten om mee aan de slag te gaan in die specifieke maand. Als je ermee aan de slag gaat, zul je steeds meer besparen en meer overhouden dan eerder. Vandaag vertel ik je over de 5 dingen waar wij in Maart mee aan de slag gaan... Doe je mee?!


1.Op de fiets


Benzine is nog steeds niet goedkoop, daarom kun je nog steeds besparen door de fiets te pakken. Wij hebben ilaatst alle fietsen weer opgeknapt. De meiden en Thijs kregen alle drie een andere fiets, want daar waren ze weer aan toe.  Daarnaast controleerden we onze eigen fietsen. Alles staat klaar om zo de fiets te pakken, afgelopen weekend gingen we al lekker op de fiets wat boodschappen doen, deze maand proberen we de fiets zo vaak mogelijk te pakken...  omdat we met de verhuizing ook al veel gaan rijden (en de tijd daarna) En het heeft natuurlijk nog veel meer voordelen;


- Het is gezond

- Geen files of parkeerproblemen

- Je bent lekker buiten, goed voor de vitamine D als de zon lekker schijnt!


2. De vriezer leegeten


Wij hebben vorige week even de vriezer helemaal opgeruimd. Hij is nu weer helemaal netjes en we hebben weer overzicht, altijd zo fijn! De komende weken gaan we eens even wat voorraad opmaken... we hebben nog een aantal restjes liggen, maar ook spekjes, gehakt en kip. Dat gaan we maar eens opmaken, als ik het weekmenu maak hou ik hier meteen rekening mee en de vriezer is straks klaar om ook mee te verhuizen.


3. Beginnen met "de moestuin"


De moestuin klinkt nogal groots, maar dat is het niet hoor! Ieder jaar zaaien we wat dingen en soms komt er een mooie opbrengst uit... tip van de dag; courgettes, tomaten en komkommers groeien vaak enorm... We gaan deze maand eens kijken welke zaadjes we nog op voorraad hebben en gaan alvast voor zaaien. Als de zon straks dan nog meer begint te schijnen, dan kunnen de plantjes naar buiten en voor je het weet hebben we zoveel tomaten dat er niet tegenop te eten is... maar dan maken we wel gewoon tomatensoep, ook lekker ;)


4. Kijk deze maand je abonnementen na


Wij gaan graag naar buiten. Lekker wandelen, op de fiets, speeltuintjes af... als straks de zon nog meer schijnt en de dagen langer worden, dan zijn we nog meer buiten te vinden. Het is dan niet nodig om te abonneren op allerlei streaming diensten, want we kijken dan toch veel minder. Wij rouleren vaak.. dan hebben we weer Netflix, dan weer Videoland, dan weer Disney+. Op een gegeven moment heb je vaak gezien wat je wilde en dan kun je weer naar een ander overstappen. Bekijk deze maand dus eens al deze abonnementen (en als we toch bezig zijn, bekijk de rest ook even) en alles wat niet meer nodig is, dat kan opgezegd worden. Even een avondje werk, maar vaak toch een aantal leuke besparingen.


5. Duik de schuur in


Duik de schuur in en kijk eens wat er allemaal staat... Wij hebben al veel opgeruimd, want ook die rommelschuur moet straks leeg,  maar we gaan deze maand eens kijken naar het buitenspeelgoed. Wat heb je nog staan, wat is niet meer nodig? En is er iets wat je nog graag wilt hebben? Als het lente weer straks losbarst, dan kun je veel minder makkelijk een tweedehands trampoline scoren, want dan wilt iedereen hem wel hebben... maar op dit moment zijn er altijd nog veel te vinden.


Kijk waar niet meer mee gespeeld wordt of waar de kinderen over de winter heen inmiddels te groot voor zijn geworden. Geef dingen weg, verkoop nog wat en hou de tweedehands sites in de gaten als je zelf nog iets wilt aanschaffen.


Met deze 5 dingen kun je deze maand weer lekker aan de slag. Mooi wat besparen en als je iedere halve tot hele week iets oppakt, dan heb je het zo gedaan. Vergeet ook niet om een avondje alvast al je papieren voor de belastingaangiften bij elkaar te zoeken, want die kan ook weer gedaan worden deze maand! Succes!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: