Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

10 x iets liefs voor iemand anders doen

iets liefs voor iemand anders doen
Nu we al ruim een jaar vastzitten in verschillende corona maatregelen lijkt het eind nu echt in zicht! "Nog even volhouden, nog even geduld" en dat doen we braaf, maar we zijn het allemaal ook weleens zat. 

Een beetje positiviteit kunnen we allemaal weleens goed gebruiken en hoe fijn is het dan als iemand iets liefs voor je doet. Iemand een compliment geven zorgt ervoor dat iemand letterlijk groeit en een goed gevoel krijgt over zichzelf. En dat kost zo weinig moeite! Maar je kunt ook nog meer doen... vandaag zet ik 10 dingen op een rij, al doe je er 1 voor iemand anders de komende week, dan hebben we met zijn allen weer een portie positiviteit de wereld in gegooid... :) 

1. Voor iemand koken

Koken vind ik ontzettend leuk om te doen en eten delen is nog veel fijner! Samen met familie en vrienden eten, de barbecue aan... ik kan er ontzettend van genieten. Er zijn veel mensen die bijna iedere avond alleen eten. Tijdens de corona tijd is de eenzaamheid toegenomen. Kijk of er iemand in de buurt is waarvoor je af en toe kunt koken. Voor ons is het altijd een kwestie van gewoon wat meer koken dan normaal en je maakt iemand er erg blij mee! 

2. Een kaartje sturen

We zijn allemaal de hele dag aan het appen, maar iemand echt een kaartje sturen is natuurlijk ontzettend leuk! Je kunt zelf wat kaarten op voorraad hebben liggen of via een site een kaartje laten versturen. Bij die sites vindt je regelmatig kortingscodes, bijvoorbeeld voor een gratis postzegel. ik heb daar laatst gebruik van gemaakt voor ons neefje in het buitenland, even een kaartje om te laten weten dat we hem missen. 

Onze kinderen (en ikzelf) worden ook altijd blij van een kaartje in de brievenbus. Iemand heeft aan je gedacht en dat voelt natuurlijk erg prettig. 

3. Happy stones beschilderen 

Je ziet ze steeds meer... happy stones. Het zijn beschilderde stenen die mensen her en der neerleggen. Als je er 1 vindt, dan mag je hem houden of weer weggeven. Toen wij een weekendje weg waren vonden onze kinderen verschillende happy stones, zo leuk! Ze vonden ze echt geweldig. Thijs gaf hem aan een vriendje toen we weer thuis waren en de meiden hebben ze uiteindelijk hier in de buurt weer neergelegd om iemand anders blij te maken. 
happy stone beschilderen

4. Een pakket opsturen


Toen de scholen vorig voorjaar dichtgingen en we met thuisonderwijs begonnen, ontvingen we een paar dagen later een pakket van de HEMA. Het pakket zat vol knutselspullen, bakmixen en leuks voor de kinderen (en voor ons!) Mijn zus had het pakket besteld en bij ons laten afleveren, dat was zo lief! Gewoon even een hart onder de riem dat we allemaal thuis zaten en de scholen dicht waren. De kinderen hebben zich uren vermaakt met alles wat daarin zat.


Toen mijn broer begin deze maand jarig was, hebben we ook een mooi pakket verstuurd. We kunnen elkaar nog steeds niet zien, aangezien hij in het buitenland woont en dat was balen! We pakten een pakket in met allerlei cadeautjes om toch nog een beetje zijn verjaardag te vieren.


5. Oppas aanbieden


Het is een vreemde tijd en soms is het erg fijn om even wat extra uurtjes te kunnen werken. Met de schoolsluiting begin van het jaar, de regels om kinderen thuis te houden, vakanties en studiedagen, zijn ze gewoon heel veel thuis. Dat is prima, maar er moet ook gewerkt worden.


Wij hebben bijvoorbeeld met de ouders van een vriendje van Thijs afgesproken dat we de jongens regelmatig opvangen en andersom. Zo hebben we allemaal wat meer tijd om het werk bij te houden. Dus zie je ouders die vastlopen, die geen vakantiedagen meer over hebben of juist extra veel moeten werken... biedt dan wat uurtjes oppas aan, het kan al heel veel schelen.


6. Bakken en uitdelen


Met de kinderen heb ik wat afgebakken toen ze niet naar school gingen. En dat vinden ze ook hartstikke leuk... koekjes en arretjes cake, het is allemaal leuk om te maken. Wij hebben toen ook heel veel uitgedeeld. Aan opa en oma, aan vriendjes en vriendinnetjes en ouderen in de straat. Het maakte iedereen erg blij, dus ons ook!


7. Boodschappen doen


Als iemand thuis zit, dan moeten er wel boodschappen gedaan worden. Niet iedereen kan of durft naar de winkel en boodschappen bestellen is ook niet altijd mogelijk. Het is dan erg fijn om boodschappen voor iemand te kunnen doen. Wij nemen regelmatig boodschapjes mee voor anderen en mijn ouders, die hun boodschappen bestellen, vragen altijd of ze nog iets voor ons kunnen bestellen. Zo helpen we elkaar allemaal.

8. Praatje maken


Juist omdat iedereen zoveel thuis zit, lijkt het soms alsof we een beetje "bang" voor elkaar zijn geworden. Als iemand kucht op straat, lopen we al snel de andere kant op. Terwijl er heel veel mensen zijn die gewoon behoefte hebben aan een praatje.


Ik ging laatst met de meiden naar zwemles en daar was een vrouw met haar kleindochter, die ook ging zwemmen. Toen de meiden allemaal naar binnen waren gegaan begon ze een praatje. Ik heb een tijdje met haar staan praten en dat was heel gezellig! Daarna gingen we beiden weer verder, maar gewoon even een vriendelijk praatje over de dingen van alledag doet veel mensen goed.


9. Iets weggeven


Je kunt iemand heel blij maken met de spullen die je niet meer gebruikt. Verkopen is leuk, maar hier wordt ook regelmatig iets weggegeven. Iets gratis op marktplaats zetten zorgt er vaak voor dat iets snel weg is en de meeste mensen zijn er erg blij mee! Er is hier verderop ook een weggeef kast en een aantal mini biebs waar ik regelmatig iets achterlaat, dan heeft iemand anders er nog iets aan!


10. Gezellig afspreken


Fysiek afspreken kan nog niet altijd, maar je kunt wel met iemand afspreken om iets leuks te doen. Ik spreek mijn zus die nu niet in Nederland woont regelmatig, dan spreken we een middag af waarop we bellen. Je kunt met iemand een drankje doen via face-time, samen hetzelfde koken of samen eten. Er zijn gelukkig online ook heel veel mogelijkheden om samen tijd door te brengen!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: