Arretjescake met karamel (recept)
Yes! Vandaag heb ik zo'n lekker recept voor jullie! Ik moest even bedenken hoe ik het zou noemen, maar met de biscuitjes erin lijkt het echt op arretjescake, alleen dan iets anders natuurlijk. Ik maakte dit recept al tientallen keren, de ene keer met biscuitjes, maar je kunt er van alles in doen; Denk aan maltesers, m&m's, cornflakes en ga zo maar door. Ik maakte al veel verschillende variaties en het is altijd te lekker!
Dit heb je nodig;
* 180 gram marsrepen
Er zijn verschillende grootte's, dus daarom moet je even kijken hoe je uitkomt op 180 gram.
* 125 gram boter
* 2 eetlepels honing
* 75 gram biscuitjes
* 200 gram chocolade
Dit moet je doen;
* Zet een pan op laag vuur. Doe daarin 100 gram boter en breek de marsrepen in stukjes erbij. Als het lekker gaat smelten doe je de eetlepels honing erbij.
* Laat het zachtjes verder smelten (niet koken!) en doe ondertussen bakpapier in een bakvorm
(ik gebruik zelf ook vaak een middelgrootte ovenschaal, net zo makkelijk)
* Breek de biscuitjes in stukjes en doe ze erbij en schep even om, zorg dat ieder stukje koek omhult is met het chocolademengsel
* Doe het mengsel in de bakvorm en strijk even glad. Zet de vorm in de koelkast en laat ongeveer 2 uur opstijven.
* Om het af te maken smelt je de 200 gram chocolade met de laatste 25 gram boter, doe dit het liefst au-bain marie. (boven water dat bijna kookt)
* Schenk de gesmolten chocolade bovenop en laat weer afkoelen in de koelkast
* Snijd de arretjescake in stukjes en deel ze uit of hou ze zelf, het is echt heerlijk!