Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Een weekendje weg in corona tijd, handige tips en tricks

Een weekend weg in corona tijd
In ons weekoverzicht schreef ik al dat wij afgelopen weekend een weekendje weg waren in eigen land. Nu de corona maatregelen nog steeds van kracht zijn is zo'n weekendje wel anders dan anders. Vandaag vertel ik je erover en geef ik handige tips... 

Gaan we wel of niet? 

Als we aan corona maatregelen denken, dan is de eerste natuurlijk; blijf zoveel mogelijk thuis! Toen bleek dat Dustin onverwachts een weekend vrij was (hij werkt eigenlijk altijd in het weekend) kwam het idee om misschien een weekend weg te gaan. We bedachten ons of dat wel kon, want thuis is thuis. Maar het leek ons ook heerlijk om even in een andere omgeving te zijn, lekker te wandelen in het bos en bij de open haard op te warmen. 

Uiteindelijk besloten wij om te gaan, pas op vrijdagochtend boekten we een huisje en op vrijdagmiddag reden wij met de kinderen naar een park een half uurtje verderop. Onze kinderen hebben door de week heen enorm veel contacten; school, zwemles, scouting en Dustin wordt ook iedere dag gewoon op zijn werk verwacht. Daarmee lopen we al extra risico en daarom zijn we zo voorzichtig mogelijk.

Tijdens het weekend weg hadden we zelfs minder contacten dan thuis, want Thijs ging niet naar scouting, Dustin ging niet naar zijn werk en de meiden spraken niet af met klasgenootjes. Daarnaast was alles op het park prima geregeld! 

Maatregelen op het park;

Wij gingen deze keer naar Vakantiepark Heihaas. Een klein park in Putten. De aankomst was prima geregeld, inchecken kon vanuit de auto gedaan worden. We konden dus zo naar ons huisje rijden. 

De maatregelen op het park zijn er natuurlijk wel. Het zwembad en restaurant was dicht. Ook veel activiteiten van het animatieteam waren anders dan anders. De kinderen konden Bollo wel gedag zeggen, maar op afstand. Andere activiteiten werden online gedaan. 

Het supermarktje voor de broodjes en andere vergeten boodschappen was, net als de snackbar wel open. In de supermarkt hebben we een aantal keer broodjes gehaald en omdat het een kleiner park is, was het daar nooit druk. De snackbar zijn wij niet binnen geweest, via de app konden we frietjes bestellen die netjes bij ons huisje bezorgd werden. 
Landal Heihaas, weekend weg

Niet vergeten;


Het inpakken ging iets anders dan normaal. We hoefden deze keer geen zwemkleding en badlakens voor bij het zwembad mee te nemen. Andere dingen namen we juist wel mee;


- Mondkapjes;


Deze worden gedragen in de binnenruimtes. Denk aan de receptie, supermarkt en snackbar. Wij gebruiken zelf wasbare mondkapjes en iedere keer wil je een nieuwe opzetten, wij hadden dus een flinke stapel mee en het ging sneller dan we dachten...


Even iets vragen bij de receptie, broodjes halen, een kind dat even moet plassen waardoor je weer het gebouw in gaat... neem dus een stapel mee. Wij waren er een weekend, maar de stapel was echt nodig.


- Schoonmaak doekjes;


Ik weet dat veel mensen vakantiehuisjes niet altijd heel schoon vinden. Wij zijn niet zo moeilijk en ik vind het vrijwel altijd prima schoon. Toch is iedereen nu voorzichtiger en wij ook, daarom namen we schoonmaak doekjes mee... even een extra doekje over de deurklinken, kranen en wc. Een paar minuten werk, maar wel erg prettig om te doen in deze tijd.


- Zeep en handdoeken;


Deze keer hadden we ook extra zeep mee, een pompje voor in de keuken, de badkamer en de wc. Normaliter neem ik 1 pompje mee en dan lopen we wel naar de keuken om onze handen te wassen, maar we zijn inmiddels allemaal zo gewend om veel onze handen te wassen, dat het geen overbodige luxe was om extra mee te nemen.


De kinderen wilden natuurlijk na het buiten spelen allemaal tegelijk handen wassen, ze kunnen best even wachten, maar het was handig dat ze allemaal tegelijk konden. 


- Speelgoed en spelletjes;


De animatie activiteiten zijn nu dus ook anders op de parken. Er is minder animatie en dan moet je daar zelf iets meer voor zorgen. De kinderen speelden heel veel buiten, maar we hadden ook wat regen, dus we hadden ons goed voorbereid. Met spelletjes, kleurplaten en stiften, boeken en tablets vermaakten we ons prima.

(Bij het animatieteam waren ook volop kleurplaten verkrijgbaar, daar hebben de meiden ook gebruik van gemaakt.)

Spelletjes spelen, weekend weg

Is het een aanrader?


Onze conclusie was dat dit weekend weg echt heerlijk was! We hebben lekker gewandeld, ons vermaakt bij de open haard en alles was goed geregeld.


Na al die maanden gewoon thuis was het lekker om even in een andere omgeving te zijn. Wel met ons gezin en op maar 30 minuten rijden, maar het voelde echt even als vakantie, dus wat ons betreft een aanrader.


Wij vonden Vakantiepark Heihaas prettig omdat het een klein park is, we komen zeker nog eens terug om het zwembad uit te proberen. (Dit artikel is niet gesponsord)

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: