Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

10 x € 40,- besparen per maand

10 x € 40,- besparen per maand

Onze koopkracht gaat dit jaar flink onderuit, de cijfers waren vorige week volop in het nieuws. In het beste geval ga je er zo’n € 9,- op achteruit en in het slechtste geval kan het oplopen tot boven de € 100,-! Dit komt onder andere door de hoge inflatie en de prijzen die steeds hoger worden. Ik zie zelf de prijzen in de supermarkt per week stijgen, het gaat echt snel. 


Als we alle huishoudens bekijken dan gaat het gemiddelde huishouden er € 40,- per maand op achteruit, een groot verschil, helemaal als je bedenkt dat dit bijna € 500,- per jaar is! Het is natuurlijk te hopen dat het hierbij blijft, maar we moeten het ook maar weer ophoesten allemaal. De salarissen stijgen helaas niet zo snel mee. Om jullie allemaal een beetje op weg te helpen delen we vandaag 10 mogelijke besparingen waarmee je rond de € 40,- per maand kunt besparen. Misschien doe je sommige dingen al, misschien bespaar je er iets minder of iets meer mee, maar het zijn in ieder geval tips om besparingen door te voeren die ervoor zorgen dat je koopkracht de komende tijd op peil blijft, dat is mooi meegenomen, toch?! Laten we snel beginnen… 


1. Zeg je televisie abonnement op 


Jaren geleden besloten wij om ons televisie abonnement (en vaste telefoon, want die werd hier ook niet meer gebruikt) op te zeggen. We waren wel een beetje “bang” dat we het enorm zouden missen, maar alle kosten bij elkaar gingen al snel richting de € 100,- per maand en dat vonden wij veel te gek. Na die beslissing hebben we alleen nog internet (en een abonnement op een streamingdienst, die we iedere paar maanden wisselen) en dat bespaard ons nog steeds iedere maand veel geld. Na al die jaren is de besparing opgelopen tot een paar duizend euro


2. Laat je auto staan (of verkoop er 1) 


Toen Dustin en ik een aantal jaar geleden gingen samenwerken en we nog steeds 2 auto’s voor de deur hadden staan, vonden we dat er wel 1 weg kon. Sowieso is het nogal onzinnig om altijd een extra auto voor de deur te hebben staan, helemaal als die gewoon erg weinig gebruikt wordt. Door de auto te verkopen dalen je maandlasten (want het scheelt verzekeringskosten, wegenbelasting en tanken) en hou je een zakcentje over. 


Heb je nu al 1 auto voor de deur staan, dan loont het enorm om hem meer te laten staan. De benzineprijs tikt al langer bijna de € 2,- aan en er gaat vaak flink wat in die tank. Een kwart of een halve tank minder per maand scheelt je zo die paar tientjes die je nu goed kunt gebruiken. 


3. Check je verzekeringen 


Ik weet het… verzekeringen zijn niet echt de leukste dingen om uit te zoeken, maar het loont zo erg dat je er echt even een avondje voor moet gaan zitten. Kijk ten eerste of je niet dubbel verzekerd bent, kijk of je spaargeld hebt waardoor je eigen risico omhoog kan en bekijk of je geen dingen verzekerd die eigenlijk niet echt nodig zijn. Vrienden van ons bespaarden die € 40,- per maand in een avondje, zeker als je al langer niet hebt vergeleken valt er veel te besparen. 


4. Zeg een aantal abonnementen op 


Ik schreef eerder al eens over hoeveel abonnementen we allemaal wel niet hebben. Tijd om de bezem erdoorheen te halen. Of het nou voor tijdschriften, streaming diensten, maaltijd boxen, glazenwassers of onderbroeken (ja, dat bestaat echt) is. Doe er eens even zonder en bekijk of dat ook prima is, een abonnement is zo weer afgesloten, dus kies er een aantal uit en opzeggen maar. 


5. Bespaar op je uitgaven voor kleding 


Nieuwe kleding tikt erg aan, ook al koop je bij de goedkopere winkels… het kan best oplopen, helemaal voor een gezin. Kijk naar mooie aanbiedingen, goede basics en tweedehands. En koop ook gewoon niet veel. Als je wasmachine wekelijks minimaal 2 keer aan staat, dan heb je aan 7 setjes meer dan genoeg. Dat scheelt ook nog eens een hele kast vol met kleding waar je nooit naar kijkt en die je toch niet draagt. En droog meteen je wasjes aan de lijn… dat scheelt veel geld


6. Kook voor 2 dagen 


Ik heb vaker vertelt dat wij regelmatig voor 2 dagen koken. Een maaltijd voor een gezin kost al snel rond de € 10,- tot zelfs € 15,- Als je iets toevoegt en er 2 dagen van kunt eten, bespaar je zo een tientje op de boodschappen. Doe je dit eens per week, dan heb je ruim € 40,- in de maand bespaard. 


7. Pas je hypotheek of huur aan 


Als het al even geleden is dat je naar je hypotheek hebt gekeken, doe dat dan weer eens. Hoeveel betaal je? Wat staat er nog open? En kun je misschien oversluiten? Op dit soort dingen is vaak het meeste te besparen. Ook als je huurt dan loont het om in de gaten te houden hoe je huur is opgebouwd. De verhuurder kan wel ieder jaar je huur verhogen, maar daar zitten ook plicht voor de verhuurder aan. Als die niet nagekomen worden, dan kun je om huurverlaging vragen. 


8. Houd de weggeef hoek in de gaten


Op de plaatselijke weggeef hoek vindt je meer dan je denkt. Vaak worden er dingen op Facebook gezet, maar hier in de buurt is er bijvoorbeeld ook een weggeefkast, waar iedereen dingen uit kan halen en dingen in terug kan zetten. Van meubels tot speelgoed en van fietsstoeltjes tot boeken, je kunt er van alles vinden. En dat is echt voor iedereen, dus neem er eens een kijkje. 


9. Bespaar op gas en elektra 


De prijzen van gas gaan door het dak en die van de elektra stijgen ook mee. Het is dus extra nuttig om hierop te besparen. Wij deelden hier al eerder heel veel bespaartips voor. Loop ze allemaal eens na en met de huidige prijzen heb je zo € 40,- in de maand bespaard. 


10. Stap over op een Sim-Only abonnement 


Eerder hadden wij altijd een abonnement met een telefoon erbij, totdat we bedachten dat we wel iets langer met onze telefoons konden doen dan die gemiddelde 2 jaar. Wij zijn beiden overgestapt op een goedkoop Sim-Only abonnement en besparen daardoor ruim € 60,- per maand! Inmiddels kopen we ook de telefoons zelf (vaak refurbished) en sluiten we sowieso geen abonnementen meer af met het nieuwste toestel, dat scheelt ook een heleboel door de jaren heen. 


Door deze bespaartips allemaal nog eens na te lopen, kun je zeker besparen. Zo zorg je er zelf voor dat je koopkracht toch nog een beetje hetzelfde blijft. En mocht het allemaal nog erger achteruit gaan, dan kun je dat gemakkelijker opvangen door een paar aanpassingen te doen, het is zeker niet fijn dat de koopkracht zo onderuit gaat, maar door zelf aan de slag te gaan kun je gelukkig vaak nog een heleboel opvangen.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: