Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; School was van korte duur,

veel beweging en spitsuur bij het eten

Ik wil deze blog bijna beginnen met; Het was me het weekje wel weer... maar dat is bijna altijd waarmee ik wil beginnen de laatste tijd, haha! Het was in ieder geval geen saaie week, ik maakte in mijn beleving weinig foto's, maar het zijn er nu toch een heleboel. Thijs ging weer naar school, maar dat was van korte duur, ik zorgde voor veel beweging en de katten komen veel voorbij, kijk je mee?!

Maandagochtend... na 4 weken thuis te zijn geweest (kerstvakantie en een heftige verkoudheid) stond Thijs te popelen om weer naar school te gaan, eindelijk! Tussen de middag haalde ik de kinderen op en vroeg hoe het was! Leuk mam! Het was lekker rustig, want we begonnen de dag met 13, maar later waren we met 11 kinderen... zijn klas heeft normaliter 23 kinderen! Ik voelde de bui al een beetje hangen en ja hoor, 's middags zat hij net weer op school en werd ik gebeld; de hele klas gaat in quarantaine door de vele besmettingen! Neeeeeee!


Ik schrijf op mijn blog vrij weinig over corona. Alle discussies, het gedoe, ik vind het niet leuk. Maar nu dan even wel; Wat baalden we dat hij weer opgehaald moest worden... ik had hem veel liever een dagje extra thuis gehouden (ook niet leuk, maar het had een quarantaine gescheeld) en ik ben er (net zoals iedereen inmiddels) zo ontzettend klaar mee! Ik vind mijn kinderen de allerliefsten, maar ze missen ook dit schooljaar weer zoveel school... ik merk dat zij er ook klaar mee zijn en dat hoor ik van meer ouders; de hele dag in onesie, waarom moeten we eigenlijk nog naar school, heeft het wel zin? Oei, oei, oei, waar zijn we mee bezig jongens.


Lang verhaal kort.. eind van de week zat bijna de hele school in quarantaine (de meiden mochten wonder boven wonder nog wel, maar voor hoelang?!) Inmiddels wachten we alweer op een testuitslag en mag hij hopelijk vandaag weer naar school. Ik las dat inmiddels ongeveer een kwart van de basisschool leerlingen thuis zit, dus fijn dat de scholen open zijn, maar het wordt doorzetten tot aan de lente vrees ik! Nou ja, ik heb er samen met hem weer een zo leuk mogelijke week van gemaakt, maar gadverdamme... wat een gezeik en we wachten weer op de volgende quarantaine... oké, over tot de orde van de dag ;) 

Ik had maandag wel al lekker mijn rondje gelopen voordat ik gebeld werd... dat was even een gelukje! En ik besloot om dat de rest van de week ook te doen. Als Dustin vrij was, wisselden we elkaar zo af, daardoor heb ik de afgelopen week uiteindelijk gemiddeld 12000 stappen per dag gezet, zo fijn! Ik voel mij er goed bij en het is soms het eerste dat "sneuvelt" Maar deze week dus niet, top!

Dinsdag was het spitsuur bij het eten ;) Wij hebben 2 katten die niet echt elkaars beste vrienden zijn, dus ze wachten vaak netjes op elkaar tot de ander klaar is, haha!

Woensdag ging ik aan de slag met het boek waar ik zaterdag over schreef; Fab and Fit on a budget... we hebben een leuke win actie die nog tot en met woensdag loopt! Ik kreeg al tientallen inzendingen met jullie favoriete low budget maaltijden, zo leuk! Ik heb meteen weer heel veel inspiratie om de komende tijd lekker low budget te koken, bedankt alvast!

Goedemorgen, een nieuwe dag! Ik heb een tijdje iedere keer koffiesiroop in mijn koffie gedaan, nu ben ik weer in een kaneel periode... haha! Op de achtergrond zie je een thuisonderwijs sessie... allemaal weer aan de slag.

Donderdag scheen de zon eindelijk weer eens... die hebben we de rest van de week niet gezien, helaas! Maar dat zijn ideale dagen om te bakken en video's op te nemen (ivm het licht) Ik maakte de makkelijke kaasstengels, heb jij het recept en de video al gezien?!

Donderdag tijdens de lunch hadden we nog iemand die mee wilde eten... tja, als er kaasstengels op tafel staan, dan zit hij er meteen, haha! Hij blijft altijd rustig zitten, maar begint soms wel te mauwen onder het mom van; Halllooooo! zie je mij zitten? ;)

En tijdens mijn rondje wandelen had ik ook gezelschap! Ik heb nu regelmatig dat er een kat een stukje meeloopt, die vinden het altijd wel gezellig en heel eerlijk... ik ook hoor!

En toen waren we zo in het weekend aanbeland. De meiden waren druk met de barbies aan het spelen.. die werden versierd met elastiekjes en clipjes voor hun haar....

Zondag was een echte lekkere luie dag. We sliepen uit en stonden laat op. Er werden boodschappen gedaan, we ontbeten met een lekker croissantje en toen ik aan het eind van de ochtend eindelijk wilde gaan douchen, kwam deze dame nog even knuffelen... uiteindelijk stond ik pas 's middags onder de douche! nou, daar zijn zondagen voor, toch?!

En daarna ging ik meteen aan de bak... er zijn hier weinig dagen waarop niets gebakken of gekookt wordt. We vinden het allemaal zo leuk! (Kijk vooral mee op Youtube) ;) Deze keer maakten we kaneelbroodjes, ze waren nog niet klaar op het moment dat ik dit artikel maakte, maar als ze een succes zijn, maak ik ze binnenkort nog een keer...


Zo bestond onze week dus uit een quarantaine, lekker wandelen en veel bakken, eten en meer. Wat gaat de komende week brengen? Ik durf er bijna niet vanuit te gaan dat er niemand in quarantaine zit, haha! Laten we hopen dat we het een weekje overslaan en onze gemaakte plannen door kunnen gaan. Ik wens jullie een hele fijne week!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: