Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

De was droog voor maar € 1,- per jaar!

De was droog voor maar € 1,- per jaar!

De was... je blijft ermee bezig. Als de wasmand leeg is, dan vind ik altijd nog wasgoed in huis terwijl het programma nog loopt, dus laten we elkaar niet voor de gek houden; de wasmand is hier nooit leeg. Met 5 personen, huisdieren, sport en beddengoed dat gewassen moet worden, staat de wasmachine hier iedere dag aan.


Ik vind het nooit zo'n vervelend klusje die was. Natuurlijk is het weleens frustrerend als er veel was ligt en na de vakantie zijn we ook een paar dagen bezig om alles weer bij te wassen... maar als je het op gewone dagen een beetje bijhoudt, dan is het prima te doen. 'S ochtends gaat er een was aan, die hangen we op. De was van gisteren wordt dan afgehaald, opgevouwen en opgeruimd.


De kosten van al dat wassen, vallen gelukkig mee. Ik vertelde al eens wat we doen om te besparen op de was en dat we de droger de deur uit hebben gegooid. Nu krijgen we de was droog voor maar € 1,- per jaar...


Een droger is een echte energievreter. Je kunt je voorstellen dat hij warm moet worden om alles lekker droog te krijgen. Afhankelijk van wat voor droger je in huis hebt, kost een droogbeurt gemiddeld € 1,31 (bron; Nibud) Wij wassen iedere dag, dus als we 7 x per week ook een droger aan zouden hebben staan, kost dat op jaarbasis € 478,15 aan stroomverbruik. Met dat geld doen we liever andere leuke dingen, dat mag duidelijk zijn.


Toen ik 17 jaar geleden als broekie van 17 een aantal maanden stage ging lopen in het buitenland, ging er een wasrek mee, gekregen van mijn ouders. De was droogde daar in de zon binnen een uurtje en het was altijd dringen bij de wasmachine, maar dat wasrek was ideaal. Inmiddels staat het nog steeds op zolder of in de tuin en ziet het rek er nog uit als nieuw... 17 jaar verder.


7 jaar geleden was ik zwanger van de meiden en begon onze huidige droger kuren te krijgen. De was werd niet helemaal meer droog, de trommel maakte lawaai alsof er een vliegtuig opsteeg in huis en we besloten om hem weg te doen. We hebben hem uiteindelijk aan een klusser verkocht voor € 20,-


Bij de Action kochten we er een droogrek bij. Die was toen € 7,- (Ik heb even op de website gespiekt en hij kost nu €8,95) Een mooi droogrek met 18 meter lengte om te drogen. Inmiddels zijn we dus 7 jaar verder en hangt de was er nog steeds dagelijks op.


In de lente, zomer en gedeelte van de herfst drogen we de was altijd in de tuin. Als het zonnetje schijnt is het dezelfde dag droog en ligt het weer in de kast. Nu we een vrij natte herfst hebben en de winter eraan komt, drogen we op zolder. De 2 wasrekken staan daar en het raam staat er vrijwel altijd open. In deze periode hangen we de was ruimer op (op 2 lijnen ipv 1) dan is het ook de volgende dag droog. Het wasrek gaat dus al 7 jaar mee en daardoor drogen we de was voor zo'n € 1,- per jaar. Hoe langer het wasrek meegaat, hoe minder dit bedrag wordt, mooi toch!


En als we dan alles even helemaal doorrekenen (altijd leuk!) Dan hebben we de afgelopen 7 jaar ruim € 3347,05 bespaard door geen droger in huis te hebben staan. (En dan rekenen we niet eens de kosten mee voor aanschaf en onderhoud van een droger) En daardoor blijkt het maar weer... kleine besparingen allemaal bij elkaar, maken iedere keer weer een enorm bedrag.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: