Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 x dit mag niet ontbreken in onze nieuwe keuken

nieuwe keuken inspiratie


Zoals jullie weten zijn wij druk aan het sparen voor een nieuwe keuken. Terwijl het einddoel steeds dichterbij komt, is de voorpret misschien wel net zo leuk als de daadwerkelijke aankoop straks. Deze tijd gebruiken wij om te bedenken wat we allemaal wel (en niet) zouden willen en natuurlijk wat niet mag ontbreken in onze nieuwe keuken. Vandaag neem ik je mee voor een kijkje in onze droomkeuken; 


1.Goede apparatuur 


Onze huidige keuken is inmiddels ruim 18 jaar oud en de apparatuur gaat bijna allemaal ook al zo lang mee. Wij gaan straks kiezen voor een moderne keuken en daar hoort moderne en goede apparatuur bij. Ik heb nu een gasfornuis met 4 pitten, maar ik wil straks echt minimaal 5 pitten met een mooie grote oven eronder. (Of misschien is het juist handig om over te stappen op inductie omdat gas alleen maar duurder wordt) Er wordt hier in huis veel gebakken en gekookt, het liefst voor de hele familie als dat weer mogelijk is. Er worden dan pannen en ovenschalen vol op tafel gezet, handig om dat allemaal tegelijk te kunnen maken en tegelijk klaar te hebben. Daarnaast dromen we over een mooie grote inbouw koelkast en vriezer met heel veel ruimte. Handig om koopjes in te vriezen en veel koel te zetten als de kinderen met vrienden thuis eten. 


2. Ruimte 


Onze huidige keuken is vrij klein, terwijl de ruimte waar de keuken is eigenlijk enorm groot is, zo zonde! We kunnen de keuken gemakkelijk verdubbelen qua ruimte, waardoor we eindelijk heel veel ruimte hebben op het aanrecht. Nu staat het koffiezetapparaat en de magnetron op het aanrecht omdat er gewoonweg nergens anders ruimte voor is. Maar dat betekent ook dat we weinig aanrecht overhouden. Met het koken van een uitgebreide maaltijd of een bakrecept (zoals deze dubbele chocolademuffins) waarbij de kinderen alle 3 willen helpen is het vaak dringen. Het zou ontzettend fijn zijn als dat straks niet meer hoeft! 


3. Mooie kleuren 


Onze keuken is nu nogal saai. Hij is beige met zilveren handgrepen. Natuurlijk kies je voor een keuken vaak een neutrale kleur, ook al heb je bijvoorbeeld ook hele mooie rode keukens, maar wij kiezen de volgende keer voor een mooiere kleur, die ietsje minder saai is. Misschien kiezen we wel voor een zwarte keuken of een mooie donkerbruine keuken. In ieder geval met mooie, warme kleuren. 


4. Handige lades 


Op dit moment hebben we vooral kastjes in onze keuken. Daar kun je veel in kwijt, maar het overzicht raak je ook gemakkelijk kwijt. Daarnaast is het erg onhandig als je iets nodig hebt wat helemaal achterin een kastje staat. Als ik een bakvorm nodig heb, dan moet bijvoorbeeld eerst de hele keukenmachine eruit. Het blijft altijd een beetje passen en meten. Daarom kiezen we voor de nieuwe keuken zoveel mogelijk voor lades. Daar kun je veel in kwijt en je kunt overal gemakkelijk bij. 


5. Goede afzuiger 


Steeds vaker zie je keukens zonder afzuigkap, maar met afzuiging in de kookplaat. Goede afzuiging is heel erg belangrijk en onze huidige keuken laat daarin nogal wat te wensen over. Toen wij de sleutel kregen van onze woning bleek de afzuigkap het niet te doen. Na een bezoekje van een monteur bleek dat hij alleen werkte als je de mechanische afzuiging aanzet, maar dat is helaas niet voldoende. (Hallo brandalarm als we pannenkoeken bakken!) Nu lossen we dit probleem op door het keukenraam open te zetten als we aan het koken zijn, maar het is natuurlijk niet hoe het hoort. Bij het koken komt fijnstof vrij en de luchtkwaliteit kan in huis met een half uurtje heel erg verslechteren. Daarom is het zo belangrijk om een goede afzuiging te hebben. Wist je dat mensen die op gas koken zelfs 20% meer kans hebben op luchtwegaandoeningen? Dit komt door het fijnstof dat vrij komt tijdens het koken, dat wil je dus echt niet hebben. Tijd voor een hele mooie afzuigkap of zo’n handig afzuigsysteem in de kookplaat en klaar met het keukenraam. 


Deze dingen mogen dus zeker niet ontbreken in onze nieuwe keuken. Wij krijgen stap voor stap steeds meer onze droomkeuken voor ogen! Veel kijken, vergelijken en inspiratie op doen, dat is voor ons nu het belangrijkste en de grootste voorpret. 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: