Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Zelf aan de slag met de tondeuse, handige tips! 

Paniek! Ook de kappers zijn dicht... ik hoor er verschillende moeders over (via de app!) wat nu? Zelf de haren knippen? Meisjes kunnen het haar best laten groeien (jongens trouwens ook) maar de meeste jongens willen wel een lekkere korte coupe. Dustin doet sinds een tijdje het haar van Thijs zelf met de tondeuse. Ik heb wat tips achterhaald en vertel ze je vandaag... 

1. Kies een mooi en "makkelijk" kapsel uit;

Kies een goede tondeuse uit. Er zijn verschillende merken. Wij hebben er zelf 1 van Phillips die al een hele tijd meegaat, ben je van plan om hem vaker te gebruiken, kies dan een wat bekender merk, dat is in onze ervaring echt beter. Ga je alleen met de tondeuse aan de slag omdat de kappers nu eenmaal dicht zijn, dan kun je met een goedkopere toe. 

Zoek eens op internet naar kapsels die jij of je zoon leuk vindt. En kies dus geen moeilijker hoogstandjes uit. Het is namelijk in het begin echt even uitproberen.... Dus kies een leuk kapsel uit en beginnen maar!

2. Voorbereiding;

Ga op een plek aan de slag waar je later de haartjes makkelijk kunt wegvegen of stofzuigen. Dus niet boven het tapijt, dat is niet handig! Zorg voor goed licht en beginnen maar. Begin met de hoogste stand. Een tondeuse heeft verschillende standen, hoe hoger de stand hoe minder haar je verwijderd. Dus begin met een hogere stand en ga eventueel steeds iets lager. Dan weet je zeker dat je niet meteen alles eraf haalt... 

3. Opscheren;

Dustin heeft altijd een handig trucje voor het opscheren. Hij zorgt ervoor dat het haar bovenop rechtop blijft staan, door het even nat te maken met water of er wat gel in te doen. En dan doet hij eerst de zijkanten. Als dat naar wens is, wordt het bovenste haar weer droog gemaakt en gaat hij daarmee aan de slag. Dan heb je geen gedoe met opscheren waarbij je "opeens" uitschiet naar boven.... Op de manier zoals beschreven zorg je ervoor dat het opscheren makkelijk gaat. 

4. Bijknippen;

Je zult merken dat je tondeuse niet alle haartjes weghaalt. Het is handig om iemand even te vragen om je te helpen met de achterkant van je haar, maar dan nog zijn er altijd haren die ertussendoor vliegen. Als je kapsel zo goed als af is, dan kun je het gemakkelijk bijknippen met een schaar. Kijk goed welke haartjes er nog zitten (meestal bij de oren, dat is een lastig stukje) en knip ze voorzichtig bij.

5. Douchen; 

Na de knipbeurt is het tijd om alles op te vegen, te stofzuigen en daarna de douche in te stappen. Bij de kapper worden de kriebelhaartjes altijd weggeveegd, maar thuis is het fijn om even te douchen, dan is alles weer weg en kriebelt het niet meer. 

Met deze tips moet het lukken om zelf een mooi kapsel te maken met de tondeuse. Misschien niet helemaal perfect, maar voor deze tijd goed genoeg! Mocht het echt helemaal misgaan, je kunt het haar kort maken, we gaan toch de deur bijna niet uit ;) Succes! En deel je resultaat met ons op Instagram! 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: