Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Zo maak je gemakkelijk een spaarplan! 

Sparen... we zijn er allemaal steeds minder enthousiast over, want de rente is, afhankelijk van de bank zo ongeveer 0%, het levert dus niets op. Toch is het natuurlijk handig om wat geld achter de hand te houden en we hoeven geen geld uit te geven omdat we er anders niets voor krijgen. Sparen is wat dat betreft alsnog handig, ook als je bijvoorbeeld voor een grotere uitgaven wilt sparen, dan kun je een spaarplan maken. Hoe maak je die nou gemakkelijk? Dat vertel ik je graag... 

Stap 1, Waarvoor wil je sparen?

De allereerste stap is natuurlijk om te bedenken waarvoor je wilt sparen. Wil je binnenkort een nieuwe auto kopen of wil je een duurdere vakantie boeken? Dat zijn allemaal leuke dingen waarvoor je kunt sparen. Zet ze op een rij en bedenk wat je spaardoel gaat worden de komende tijd.

Stap 2; Wat heb je al? 

Als je je gaat bezighouden met spaarplannen, dan is de kans groot dat je al een spaarder bent. 1 miljoen huishouden in Nederland hebben helemaal geen spaargeld en dan zou ik je adviseren om eerst een buffer te gaan sparen, om sowieso iets achter de hand te hebben. Maar ben je dus wel al een spaarder, dan is het goed om even te kijken hoe je er voor staat. Wat heb je al op je spaarrekening staan? En wat wil je achter de hand houden? Dan weet je precies wat je nog moet sparen om je spaardoel te bereiken.

Stap 3; Vaste en variabele lasten en op zoek naar besparingen!

Bij je geldzaken is het van belang dat je overzicht hebt. Wat komt er iedere maand binnen en wat geef je uit? Deze stap kost het meeste tijd, maar als je hiermee klaar bent, dan kun je ook echt bijna beginnen. Kijk dus naar je vaste lasten, wat geef je daaraan uit? Kun je hierop besparen? (Vergelijk bijvoorbeeld je verzekeringen) en dan je variabele lasten; wat geef je uit aan de boodschappen, de koffie buiten de deur of die gezellige etentjes? Kan dat wel iets minder of wil je hier niet op inleveren. Spit al je financiële gegevens door en zoek naar besparingen.

Stap 4; Stel je doel vast;

Nu je alles op een rij hebt kun je je doel vaststellen. Bekijk welk bedrag je al hebt en wat je uiteindelijk wilt hebben. Bedenk hoe lang je daarover wilt doen en wat je dan per maand moet sparen. Is dit te hoog gegrepen? Dan kun je je doel aanpassen en er langer over doen. 

Stap 5; Beginnen!

Nu komt bijna het leukste van je spaarplan. Namelijk het beginnen met sparen! Zorg ervoor dat je een automatische spaaropdracht invoert bij je online bankieren, waardoor je iedere maand hetzelfde bedrag spaart en je spaardoel steeds dichterbij komt. Zet het bedrag op een gewone spaarrekening, ik zou het zeker met de lage rente niet vastzetten en het is ook fijn om het bedrag te gebruiken als je financiële situatie toch verandert en je het geld nodig hebt voor (bijvoorbeeld) je vaste lasten. 

Succes! 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: