Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

10 dingen die je binnen kunt doen!

We moeten allemaal veel binnen blijven momenteel. Op het moment van schrijven mogen we echt nog wel het huis uit, maar het afgelopen weekend gingen mensen massaal naar het bos en het strand, waardoor het daar juist heel erg druk was! Ik ben groot fan van naar buiten gaan, even de frisse lucht in, lekker bewegen en genieten van de zon als die lekker schijnt, maar binnen is ook echt genoeg te doen! Vandaag geef ik je 10 ideeën om binnen te doen;

1. Films kijken

Wij hebben ons Disney+ abonnement weer aangeslingerd, want vanaf vorige week is Frozen 2 daarop te zien! Maar ook met de andere Disney films vermaken we ons prima. Misschien heb jij geen Disney+, maar wellicht wel Netflix of Videoland. Er is meer dan genoeg op te zien, dus maak lekker een bak popcorn en lekker films (of series) kijken! 

2. Uitgebreid koken

Ik ben dol op koken, maar vaak kies ik toch voor de makkelijke en snellere gerechten, want we hebben het druk met school, werk, sporten en meer. Nu valt dat allemaal weg en is de agenda leger dan leeg. Dus het is tijd om een stoofpot te maken of eindelijk weer eens zelfs pasta te maken! 

3. Opruimen

Het is lente! En daarom ook een beetje tijd voor de jaarlijkse schoonmaak. Hoewel we dat niet heel uitgebreid meer doen, is het wel vaak de tijd om lekker op te gaan ruimen. Zoek het speelgoed van de kinderen uit of haal je keukenkastjes leeg en kijk wat je nog wel gebruikt en wat niet meer. Je kunt nu geen spullen naar de kringloop brengen, maar je kunt ze wel even apart zetten in de garage of de schuur, dan kun je ze wegbrengen als dat weer kan! 

4. Fotoboeken maken

We maken zoveel foto's tegenwoordig! Maar echte fotoboeken niet, althans ik kom er zelf nooit aan toe. Ik heb 2 fotoalbums van onze kinderen; Het eerste jaar van Thijs en het eerst jaar van Sara en Sofie, gekregen van mijn ouders voor hun eerste verjaardagen, haha! Toch is het heerlijk om door fotoalbums te bladeren, die kun je tegenwoordig gemakkelijk online maken, ideaal om nu even tijd voor te maken. 

5. Klaar? Bakken maar!

Onze kinderen zijn dol op bakken, dat heb ik jullie wel vaker vertelt en nu is er extra veel tijd voor (als je bloem kunt vinden in de winkels...) ;) Denk aan koekjes, wafels of pannenkoeken. Of misschien een heerlijke taart? Je kunt in ieder geval lekker aan de slag! 

6. Picknicken

Bijna alles wat je buiten kunt doen, kun je binnen ook doen! Helemaal als de kinderen nu thuis zijn, is het leuk om samen een picknick voor te bereiden met allerlei lekkers en dat gezamenlijk op te eten. Weer eens iets anders, dan een "standaard" lunch!
7. Je kledingkast uitzoeken

De Lente is begonnen en straks is het weer tijd voor luchtigere kleding. Een goed moment om je kledingkast (of die van de kinderen) eens uit te zoeken en te kijken wat ze nog hebben en wat ze eventueel nodig hebben! Ik heb zelf geen winter of zomergarderobe. Ik kies voor een kleine garderobe en draag s'winters t-shirts onder mijn truien. Dat betekent dat alles bij mij in 1 kast ligt, maar ook ik moet dit regelmatig uitzoeken, soms zijn er toch heel veel dingen die niet meer mooi zijn of kom ik erachter dat ik toch heel veel heb en niet meer hoef te shoppen. 

8. Lezen

1 van mijn hobby's is toch wel lezen. Ik heb mijn bibliotheek abonnement opgezegd, want ik neem nu vaak voor een paar euro een boek mee uit de kringloopwinkel of ik kijk in de buurtboekenkast 3 straten verderop. Dit is een boekenkastje bij iemand in de voortuin. Iedereen kan er boeken meenemen of boeken neerleggen, dit is gratis. Dus ik heb altijd genoeg te lezen. Gek genoeg blijven er altijd boeken liggen die ik nog wil lezen, dus daar is nu mooi iets meer tijd voor. 

9. Bewegen

Als we meer binnen moeten zitten, dan bewegen mensen minder en dat is natuurlijk voor onze gezondheid niet goed. Daarom is het belangrijk om ook binnen of in de tuin genoeg te bewegen. Wij ontdekten het "Just Dance" spel voor de Nintendo Switch, we kunnen met ons hele gezin gemakkelijk meedansen en zelf doe ik regelmatig een work out via Youtube. Ik ben helemaal niet zo van het intensief sporten, maar een aerobics, zumba of wandelles dat vind ik leuk om te doen en de kinderen doen daarbij ook vaak mee. 

10. Slinger je internet aan

Dat doe je nu al als je dit leest, maar er zijn natuurlijk nog veel meer blogs om te lezen, vlogs om te kijken of stort je op je belastingaangifte (die ook alweer bijna binnen moet zijn) Heb je altijd meer willen leren over een bepaald onderwerp? Zoek naar podcasts die je kunt luisteren of spit het internet door. Er is heel veel te lezen en te leren! 

Zo heb je weer genoeg inspiratie om het binnen ook leuk te maken, echt leuk is het natuurlijk niet, we leveren toch een stukje vrijheid in, maar het is even niet anders. Hoe meer we "luisteren" en dus zoveel mogelijk sociaal contact vermijden, hoe eerder we weer van onze ongekende vrijheid kunnen genieten! 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: