Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Zo ziet onze dag er nu uit (Thuis lesgeven en werken)

Wat is er veel verandert in korte tijd; Van het advies om geen handen meer te geven naar thuiswerken en de scholen dicht. De ontwikkelingen hebben zich de laatste week in razendsnel tempo opgevolgd. Terwijl ik een week geleden nog druk allerlei uitjes aan het plannen was is de agenda nu leeg en we hebben geen idee hoe lang dat zo blijft! 

Ik heb al eerder vertelt dat ik familie heb in Italië . Zij zitten al langer in deze situatie en mogen echt de straat niet meer op zonder reden. Zover zijn wij op het moment van schrijven nog niet, maar we weten ook niet of dat zo blijft. 

De kinderen zijn thuis en ik ook. Dustin werkt een aantal dagen per week buiten de deur en dat gaat tot nu toe nog steeds door. Hij gaat dus s'ochtends naar zijn werk en onze dag ziet er momenteel ongeveer zo uit;

* We starten de dag rustig op. De kinderen zijn wat onrustiger (dat vind ik niet heel gek) en ik slaap zelf ook iets minder, dus het rustig opstarten van de dag is erg nodig. 

* Ik zorg dat we rond 9u klaar zijn voor de dag. Allemaal gedoucht en aangekleed en klaar voor het schoolwerk. Thijs krijgt iedere ochtend opdrachten doorgestuurd en de meiden krijgen een opdrachtje, zij zitten in groep 1 en voor hen is het vooral spelenderwijs leren. Ik ben eerlijk gezegd wel blij dat zij niet bedolven worden onder het schoolwerk, ik moet ze alle 3 begeleiden en Thijs is dus vaak langer bezig. Dan gaan de meiden vaak boven spelen en kunnen wij rustig het schoolwerk afmaken.

* Dan is het inmiddels al het eind van de ochtend. We gaan dan alles klaarmaken voor de lunch. De kinderen helpen daarbij mee. De ene dag eten we een boterham en helpen ze alleen met het dekken van de tafel, de andere dag maak ik pannenkoeken of wafels oid en helpen ze met het maken van het beslag.

* Na de lunch spelen ze zelf, als het weer het toelaat dan gaan ze de tuin in en anders lekker binnen. Ik probeer momenteel te kiezen voor spelen waarbij ze wat leren, dus denk aan; 
- Klei (voor de motoriek)
- Gezelschapsspelletjes voor het leren tellen voor de meiden en omgaan met verliezen ;)
- Tekenen 
- Opdrachtjes uit doe-boeken (doolhof, puzzeltje etc.)
Deze tijd gebruik ik om het huishouden een beetje bij te benen, om een was op te hangen of alles extra te poetsen. Als de kinderen klaar zijn met spelen wordt er vaak meegeholpen, ook leuk. ;) 

* Inmiddels is het halverwege de middag, dan gaan we naar buiten. Ik ga met ze naar speeltuinen (en kies voor de speeltuinen waar geen andere kinderen zijn) of we gaan naar het bos waar het qua mensen ook heerlijk rustig is momenteel. We zijn de afgelopen dagen zo 2-3 uur buiten geweest. Lekker rennen, voetballen, wandelen en meer. Goed voor de beweging en naar buiten gaan is sowieso goed... ook voor je mentale gesteldheid. 
Oke, zo blij als deze familie rennen we niet door het bos, haha! Maar we vinden het wel heerlijk om nu veel buiten te zijn, uiteraard op plekken waar nauwelijks andere mensen zijn. 

* We komen thuis aan het eind van de middag, ik ga dan het avondeten voorbereiden en daar wordt ook vaak bij geholpen. En anders kijken ze Schooltv of iets anders op de Ipad. Even rust! 

* Voor het eten komt Dustin thuis en eten we allemaal samen. Daarna gaan de kinderen naar bed. 

En het werk dan?

Ja, je leest het goed. De dagplanning ziet er zo uit zonder werk. Ik werk natuurlijk altijd al thuis en als de kinderen vakantie hebben, dan werk ik veel s'avonds. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik nu s'avonds ook echt moe ben. Het is echt even passen en meten en wennen. Maar dat komt wel, tot nu toe loopt alles redelijk door en komend weekend is Dustin thuis, dan ga ik overdag echt even een paar uurtjes aan de slag. 
Ik heb een aantal opdrachten die toch niet doorgaan, omdat bedrijven echt flink in de kosten gaan snijden. Dus ik merk wel wat van de onrust en ik verwacht dat dat de komende maanden nog wel zo blijft. Ons Youtube kanaal en de blog gaan natuurlijk gewoon door, daar kun je iedere keer nieuwe dingen verwachten. 

Al met al vind ik het prima te doen. Ja, het is wennen en ik liep de eerste dagen echt rond met een brok in mijn keel, want ik vind het een enge situatie. Niet zozeer voor mijzelf, wel voor mensen om mij heen. De toekomst is opeens onzeker en dat voelt raar. We mogen nog naar buiten, maar blijft dat ook zo? Ik zie speeltuinen vol kinderen (die wij dus overslaan) maar heeft het dan allemaal wel nut?! Ik probeer positief te blijven, maar wat een bizarre situatie! Ik ben wel een familiemens, maar met familie spreken we nu niet af. Mijn ouders spreek ik iedere dag via Facetime, want hoewel wij ons prima voelen, komt Dustin op zijn werk met heel veel mensen in aanraking, we nemen geen enkel risico. En dat blijft dus nog wel even zo de komende tijd. Het belangrijkste vind ik mijn kinderen; Ik probeer deze tijd voor hen gezellig te maken, want vooral voor Thijs is het lastig; Hij ziet zijn vriendjes van school en scouting opeens niet meer. Hij begrijpt het best, maar hij vindt het ontzettend stom soms. En dat snap ik dus ook weer. :) 

Ik wil alle lezers van mijn blog even een hart onder de riem steken. Heb je het gevoel dat je als moeder tekort schiet? Dat is niet zo. Ben je bang voor wat er komen gaat? Dat mag. Is je huis een bende? Dat wordt wel weer opgeruimd. Zie je je inkomsten omlaag schieten? Alles komt uiteindelijk weer goed. We maken er het beste van en dat wens ik jullie ook. Zorg goed voor jezelf en voor elkaar. 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: