Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Koffie, schoolvoetbal en Pasen!

Het is weer dinsdag. De paasdagen zijn voorbij gevlogen en de kinderen zijn weer naar school... ik maak dit weekoverzicht op 2e paasdag en we moesten vanmorgen vroeg op in verband met een honkbal toernooi. De wekker ging wel erg vroeg, ik denk dat we nog een beetje moeten wennen aan de zomertijd ;) We hebben weer een fijne week gehad.. met lekkere koffie, schoolvoetbal en natuurlijk de paasdagen. Kijk je mee?

Maandag was het hier een stralende, zonnige dag! Ik besloot om 's middags lekker lang te wandelen en 's avonds nog even door te werken, fijn dat dat kan! Bobby (onze kitten) genoot ook van de zon. Hij ligt het liefst op deze bruine deken en ik bedacht om die lekker op de grond in de zon neer te leggen. Dat was een succes zoals je ziet ;)

Maandagavond aten wij uiensoep. Ik heb het recept voor deze uiensoep al eens gedeeld op de blog. En het betekent altijd... een hele hoop uien snijden ;)

Maandagavond was het tijd om Thijs aan te melden bij de middelbare school. We moeten hem bij 3 scholen inschrijven en dan horen we binnenkort waar hij geplaatst is... het was even zoeken, maar het ging allemaal goed. Fijn dat het gelukt was!

Dinsdag was het een gewone werkdag en kwam Dustin 's avonds thuis met deze celebrations... super lekker! Hij kreeg ze van zijn werkgever voor de Paasdagen, altijd leuk die kleinigheidjes. Welke is jullie favoriet? Het enige nadeel van de celebrations is dat hier de bounty altijd overblijft en nog maanden in de koelkast ligt, haha!

Woensdag ging ik aan de slag met deze makkelijke ei muffins. De kinderen konden ze meteen proeven toen ze uit school kwamen en vonden ze erg lekker. Ook de video staat inmiddels online. Het is een leuk receptje om te maken voor de lunch of voor je ontbijt (je kunt ze een paar dagen bewaren, dus je kunt ze gemakkelijk in grotere hoeveelheden maken)

Woensdagmiddag was het tijd voor schoolvoetbal. We splitsten op, omdat de meiden op een andere locatie gingen voetballen dan Thijs. Tussendoor werd er even gebeld, zodat we toch allebei de wedstrijden konden volgen. De kinderen vonden het erg leuk, de meiden gingen net niet door (1 puntje te weinig helaas!). Ook Thijs ging met zijn team helaas niet door, maar hij had wel gescoord en ze hadden een topmiddag, dus dat was erg leuk.

Donderdag is altijd een drukke dag met school, werk, en sport van 2 kinderen. Dus 's avonds had ik eindelijk even tijd om een cake te bakken voor vrijdag. De meiden (en Bobby, haha!) hielpen mee!

Vrijdagochtend wilde ik de cake afmaken en toen kwam ik erachter dat ik ergens te weinig van had... oeps! Dustin sprong op de fiets en ging nog even naar de supermarkt. Hij nam meteen wat bosjes tulpen mee, zo leuk! Ik hou er echt van, het voelt altijd als voorjaar in huis als er tulpen staan.

Dit is niet de beste foto... maar zo heb je een idee hoe de paas cake uiteindelijk was geworden deze keer! Ik maakte de cake af in de ochtend en daarna ging hij mee naar mijn ouders voor de paas brunch. We vierden Pasen deze keer al op goede vrijdag, omdat Dustin veel moest werken met de Paasdagen en Thijs een toernooi had voor honkbal... dus het was al voller dan vol. Gelukkig waren we vrijdag allemaal vrij en konden we gezellig Pasen vieren.

Natuurlijk werden er ook eieren verstopt, onze jaarlijkse traditie! ;) Eerst lekker binnen en toen de zon doorkwam verstopten we ook nog in de tuin.... alle eieren werden teruggevonden dit jaar, een wonder, haha!

We kregen ook weer veel lekkers mee naar huis! De paaseieren om te verstoppen hebben we trouwens eerste paasdag thuis weer verstopt (en toen was er wel 1 ei die we echt niet konden vinden.... dus hopelijk vinden we die binnenkort nog) We kregen allemaal een paas cadeautje, erg leuk! En zo gingen we met een tas vol weer naar huis.

Zaterdag was het niet al te best weer... ik hield de buienradar goed in de gaten en zo konden we tussendoor een mooie wandeling maken. Dustin ging werken en ik ging met de kinderen wandelen... ook opa en oma sloten aan. We konden uiteindelijk toch lekker wandelen, dus helemaal prima!

Daarna was het tijd voor koffie! We namen er ook iets lekkers bij... de kinderen leefden zich daarna uit in de speeltuin, wij bleven gezellig kletsen. Op een gegeven moment gingen opa en oma weer naar huis en bleef ik nog ruim een uur wachten tot de kinderen uitgespeeld waren. Het begon toen ook weer te regenen, dus lekker naar huis en daar gingen meteen de pyjama's aan bij de kinderen, even rust verder!

Zaterdagavond ging ik samen met de meiden aan de slag om lekker wat chocolaatjes te maken.. ze wilden graag aan de slag voor Pasen. Ik had laatst een paasvorm gekocht en die konden we mooi gebruiken!

Uiteindelijk was het voor de eerste keer best goed gelukt! We maakten chocolaatjes in paasei en paashaas vorm en we maakten de vogelnestjes die we vorig jaar ook al maakten.

En toen was het eerste paasdag. We begonnen met een lekker ontbijtje, daarna eieren verstoppen en we haalden nog een tweedehands fiets op via marktplaats. Dustin gaat altijd op de fiets naar zijn werk en hij kon wel een andere gebruiken, nu kan hij weer even vooruit. Toen de zon doorkwam, gingen we lekker de tuin in, ook Bobby scharrelde wat rond... hij komt verder niet buiten, maar dit vond hij wel erg interessant!

2e paasdag stond in het teken van een honkbal toernooi... Thijs deed met zijn team mee en was de hele dag wedstrijden aan het spelen. Wij gingen natuurlijk kijken en hoewel ze geen prijs wonnen, was het wel erg leuk. Na een lange dag plofde hij op de bank en deden we nog een potje schaken!


En zo hebben we fijne paasdagen gehad! De komende week is het wat rustiger qua plannen... dus we gaan even lekker genieten van de rust naast sport, school en werk. Maak er een mooie week van allemaal!

Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Show More
Share by: