Recept; Makkelijke ei muffins
Ei muffins. Je hebt er vast weleens van gehoord... eieren die je maakt in een muffin vorm. Ze zijn zo populair omdat ze gezond zijn (het is een koolhydraatarme snack of lekker snel ontbijt), je kunt ze gemakkelijk maken en in een afgesloten bakje kun je ze tot 5 dagen bewaren in de koelkast, dus je kunt ze ook gemakkelijk van tevoren maken.
Lees ook; Koolhydraatarm eten; 5 handige tips
Ik besloot ook eens met ei muffins aan de slag te gaan en deel vandaag graag mijn succesrecept met je; ik ging voor een Italiaans twist... en dat pakte goed uit!
Dit heb je nodig voor 6 makkelijke ei muffins;
- 6 eieren (medium)
- snufje zout
- peper naar smaak
- theelepel gedroogde basilicum
- 1 tomaat
- halve paprika
- ongeveer 12 groene olijven
- 50 gram geraspte kaas
En natuurlijk een muffin vorm (affiliate linkje) Kies het liefst voor een siliconen vorm, dan krijg je de ei muffins er gemakkelijk uit zonder in te vetten
Zo maak je de makkelijke ei muffins;
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Breek de eieren in een kom, voeg zout, peper en de basilicum toe en klop even door
- Snijd de tomaat en paprika in stukjes en halveer de olijven
- Schenk de eieren in de muffin vorm (even goed verdelen) en verdeel de groenten erdoorheen
- Verdeel de geraspte kaas over de ei muffins
- Bak de ei muffins in 20-25 minuten tot ze droog zijn aan de bovenkant en een mooie kleur hebben
En zo makkelijk is het! Je kunt de ei muffins dus eten voor het ontbijt of onderweg meenemen. Thijs at er met vrienden een paar op een kaiserbroodje en zo zijn ze ook ideaal om een stel pubers van de nodige kcal te voorzien... ;)
Ben je op zoek naar een ander lekker ontbijt? Maak dan eens overnight oats met bessen en banaan
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de ei muffins maken, zo kun je het recept stap voor stap namaken;