Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 x besparen in April

5 x besparen in April

April is afgelopen maandag begonnen. Een nieuwe maand met nieuwe kansen... zoals iedere maand delen we ook nu weer handige bespaartips om mee aan de slag te gaan. Hier vindt je op de blog nog meer bespaartips. Daar kun je nog veel meer handige artikelen vinden om te besparen. Dan beginnen we hier met de 5 bespaartips voor deze maand...


1.Eten uit de voorraad


Ik weet niet wat het is, maar in ons huis zit de vriezer altijd goed vol. Toen wij vorig jaar in een tijdelijke woning woonden en maar een heel klein vriesvak hadden, zat dat ook altijd vol. Nu hebben we weer een grote vriezer en de laatste weken merk ik dat het weer een uitdaging wordt om de deur dicht te krijgen ;) Tijd om deze maand eens wat meer uit de voorraad te eten. Want het is handig om voorraad achter de hand te hebben, maar het is niet handig als alles maar blijft liggen. Ik duik dus eens de vriezer in en maak de komende weken het weekmenu naar aanleiding van alles wat daar nog te vinden is.... doe je mee?


2. Plannen voor de Meivakantie


Eind deze maand begint alweer de Meivakantie voor de kinderen.... Nou heb ik met het sombere weer nog weinig lentegevoel en al helemaal niet het idee dat we volop in het voorjaar zitten, maar het is toch echt zo.... de laatste vakantie voor de langere zomervakantie komt er alweer aan. Wij gaan in de Meivakantie nooit weg, omdat het op Dustin zijn werk mega druk is. Daarnaast gaan we in de maanden daarna nog een aantal keer weg, dus helemaal prima. We zorgen er wel voor dat we alvast leuke plannen maken. Zo hebben we alvast wat dagjes uit gepland (en konden we daardoor alvast online korting scoren) en liggen de bioscoopbonnen klaar om lekker naar de film te gaan. Door vooruit te plannen kun je heel wat besparen, dus bedenk alvast wat je allemaal wilt gaan doen.


3. Koningsdag


Koningsdag is de ideale dag om wat bij te verdienen en je ongebruikte spullen te verkopen. Nou is het altijd even afwachten of het weer meewerkt, maar je kunt alvast dingen verzamelen in huis. Vorig jaar waren we net verhuisd en hadden we echt niks, dit jaar gaan we ook alleen maar lekker kijken of we nog iets leuks kunnen vinden omdat we het hele jaar door dingen op marktplaats of Vinted zetten, zo stapelt het zich niet op en hoeven we niet te wachten tot Koningsdag. Maar mooie dingen tweedehands vinden voor een leuk prijsje is altijd leuk.


Vorig jaar was het wel een succes. De kinderen kochten allemaal een stapel van hun favoriete tijdschriften en speelgoed waar nog steeds regelmatig mee gespeeld wordt, dus we gaan zien wat het dit jaar gaat worden!


4. Kies voor een hogere rente


De rente is op dit moment nog steeds niet erg hoog op je spaarrekening, maar je kunt beetje bij beetje wel meer voor je spaargeld krijgen. Stap over naar een andere bank waar de rente hoger is of kijk eens of je een gedeelte van je spaargeld een tijdje kunt missen. Bij een spaardeposito staat je geld bijvoorbeeld een jaar vast en ontvang je een hogere rente, mooi meegenomen!


Dus bekijk deze maand eens hoe je spaarrekening ervoor staat en of je er meer uit kunt halen....


5. Tijd om je financiën weer eens onder de loep te nemen


Armoede en/of schulden komen vaker voor dan je denkt. Ik krijg regelmatig mails van lezers die met de bespaartips bezig zijn geweest en eindelijk wat overzicht hebben en uit een vervelende financiële situatie zijn gekomen, dat is altijd zo mooi om te lezen! Wist je dat maar liefst 32% van de Nederlandse huishoudens betalingsachterstanden heeft? Dat is dus zo'n 1 op de 3 huishouden... ook je buren, collega's of ouders van kinderen uit de klas van je eigen kind.


Een betalingsachterstand kan gebeuren, maar voor je het weet kom je bijna niet meer uit de schulden... dus deze maand laten we weer eens weten wat het allerbelangrijkste is; overzicht! Weet alles over je financiële situatie, weet wat er binnenkomt en weet wat er uit gaat en grijp in als het mis dreigt te gaan.


Overzicht kun je gemakkelijk krijgen door in je bank app te kijken naar alle bedragen en door te gaan besparen. Met ieder beetje wat er bespaart wordt kun je betalingsachterstanden inlopen, kun je opzij leggen en sparen of kun je uiteindelijk vermogen opbouwen en zonder geldzorgen weer lekker slapen. Hier lees je meer;


Uit de schulden komen, met deze 10 tips maak je een goede start

In 3 stappen een goed financieel overzicht maken

50 x besparen op de boodschappen


Maak er een mooie maand van en succes!

Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Show More
Share by: