Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Paascake

Recept; Paascake

Over een aantal weken is het Pasen! Tijd om wat nieuwe paas recepten met jullie te delen. We beginnen vandaag met deze paascake. Ziet hij er niet té lekker uit? Hier was hij erg populair in huis en was hij zo op... ik maak hem voor de paasdagen dus zeker nog een keer.


Dit heb je nodig voor de paascake;

Voor de cake zelf;


- 200 gram boter

- 200 gram suiker

- 2 theelepels vanille extract

- snufje zout

- 4 eieren

- 200 gram zelfrijzend bakmeel

- 2 theelepels cacao poeder


Voor de ganache;


- 200 gram melk chocolade

- 125 ml. slagroom


Voor de decoratie;


- chocolade paaseitjes

- paas chocolade naar keuze


Liever iets anders maken? Probeer dan eens deze chocolade vogel nestjes.


Zo maak je de paascake;


- Verwarm de oven voor op 160 graden

- Mix de zachte boter en suiker mooi door elkaar

- Voeg het vanille extract en snufje zout toe

- Mix de 4 eieren stuk voor stuk door het beslag

- Mix het zelfrijzende bakmeel lepel voor lepel door het beslag

- Je hebt nu een mooi basis cake beslag. Houd ongeveer een derde van het beslag apart en roer daar de cacao poeder doorheen, zodat je een chocolade beslag krijgt.

- Bekleed de cakevorm met bakpapier en doe het beslag in 3 delen in de vorm. Begin met het vanille beslag, dan het chocolade beslag en eindig weer met het vanille beslag.

- Roer met een satéprikker door het beslag, zo krijg je een mooie swirl aan de binnenkant.

- Bak de cake in ongeveer 60-75 minuten gaar, haal uit de oven en haal na 10 minuten uit de cakevorm, laat helemaal afkoelen.


- Leg de decoratie vast klaar. De paaseitjes kun je uitpakken en doormidden snijden.

- Verwarm 125 ml. slagroom in een pannetje, laat niet koken

- Breek de melk chocolade in stukjes en schenk de warme slagroom eroverheen, roer door totdat je een mooie ganache hebt.

- Verdeel de ganache over de cake en decoreer met de paas chocolade. Zet in de koelkast tot de ganache hard geworden is en bewaar de cake daarna goed ingepakt buiten de koelkast.


In de onderstaande video kun je zien hoe wij de paascake maken;

Deze 10 dingen kun je gemakkelijk zelf doen (en zo veel geld besparen)
door Doortje 30 oktober 2025
Zelf doen of maken kan veel geld besparen. Je hebt alleen vaak iets meer tijd nodig... vandaag vertellen we over de 10 dingen die je gemakkelijk zelf kunt doen.
Onze week: Herfstvakantie
door Doortje 28 oktober 2025
Een nieuw (en heel vol!) weekoverzicht,. Kijk je mee?!
5 tips om makkelijk je weerstand te verhogen!
door Doortje 25 oktober 2025
De herfst is al goed bezig, dus het is belangrijk om je weerstand hoog te houden!
Rustig leven met een druk gezin, Zo doen wij dat
door Doortje 23 oktober 2025
Een druk gezin en toch een relatief rustig leven? Dat kan.. ik vertel je vandaag hoe wij dat doen.
Onze week: Wandelen, koffie, weer bakken en echt de laatste honkbalwedstrijd
door Doortje 21 oktober 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept; Appeltaart
door Doortje 18 oktober 2025
Vandaag deel ik een heerlijk basisrecept; namelijk voor appeltaart! Deze wordt hier in huis regelmatig gebakken als het herfst is...
5 x ontbijten zonder brood
door Doortje 16 oktober 2025
Ik ben dol op brood, maar kies voor het ontbijt vaak voor een ontbijtje zonder brood. Gelukkig zijn daar ook genoeg variaties in te vinden, lees maar mee...
Onze week: Koffie, taart, Bobby jarig en tuinieren
door Doortje 14 oktober 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Mijn 5 favoriete boeken van de afgelopen maanden
door Doortje 11 oktober 2025
Ik ben gek op lezen. Vandaag deel ik mijn 5 favoriete boeken van de afgelopen maanden
10 mooie voordelen van wandelen
door Doortje 9 oktober 2025
Een paar jaar terug ben ik gaan wandelen en ik ben niet meer gestopt ;) Ik vertel je vandaag alle voordelen en waarom ik er zo'n fan van ben...
Show More