Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Zo maak je een lekker valentijnsdag ontbijtje!

Het is vandaag valentijnsdag! De dag van de liefde... en ja, natuurlijk vinden we elkaar de rest van het jaar ook hartstikke lief en leuk, maar het is ook ontzettend fijn om regelmatig even stil te staan bij het feit dat je elkaar zo leuk vindt. Dat kan door het sturen van een kaart, het kopen van een cadeautje of het maken van een lekker ontbijtje! 
Wij ontbijten regelmatig gezellig samen. Eerst deden we dat vaak buiten de deur, maar nu dekken we thuis de tafel, gaat 1 van ons even langs de supermarkt als de kinderen naar school zijn en hebben we samen een romantisch ontbijt voor 2. Vandaag geef ik je handige tips om er een succes van te maken... 

Mooi aangekleed

Ik vind het altijd leuk om de tafel mooi aan te kleden. Mooi borden, wijnglazen voor een lekker vers sapje, een aantal kaarsjes aan... het hoeft allemaal niet zo moeilijk, maar leuk is het wel. Kijk naar wat je allemaal hebt en maak er een mooie restaurant setting van. Laatst had ik allemaal waxinelichtjes in de vorm van een hartje gezet, dat kost weinig, ziet er leuk uit en maakt het meteen romantisch. 

Ga voor zoet

Ik ben dol op zoet, maar dat is natuurlijk voor iedereen anders. We kiezen in ieder geval altijd wat zoete broodjes om uit te kiezen. Denk aan croissants, chocoladebroodjes en koffiebroodjes. In de supermarkt heb je vaak in het vriesvak een doos vol met mini broodjes en dan kan iedereen kiezen. Als je dat niet kunt vinden, dan haal je gewoon wat verse broodjes. Als er iets overblijft, dan komt dat later wel op.

Lekker drinken

Wij drinken in de ochtend vaak koffie, we maken er dan bij een ontbijtje een lekkere cappuccino van. We hebben sinds kort een melkopschuimer en die wordt veel gebruikt! Daarnaast kiezen we voor een lekker sapje (in de eerder genoemde wijnglazen) of ik draai een smoothie in elkaar met lekker veel vers fruit. 

Vers fruit


Een uitgebreid ontbijt hoeft niet ongezond te zijn. Wij maken er vaak ook een lekkere fruitsalade bij. In de zomer kiezen we voor lekker zomerfruit zoals aardbeien en frambozen, maar nu kiezen we voor bijvoorbeeld voor stukjes sinaasappel, appel en peer.


Kies voor hartig


Hoeveel zoet mijn voorkeur heeft, ben ik ook dol op kaasjes en andere hartige producten (is er iets dat ik niet lekker vind? haha!) Qua hartige producten maken we vaak een lekker eitje. Denk aan een roerei, of soms een gebakken ei in de vorm van een hartje (wij hebben zo'n leuk uitstekertje) Als we echt uitgebreid willen ontbijten dan bakken we er wat spek bij of kiezen we ervoor om wat kaas erdoorheen te laten smelten.


Zelf bakken


's ochtends ga ik niet uitgebreid staan bakken, maar dat kun je ook de avond ervoor al doen. (een goede voorbereiding is het halve werk) Denk aan pannenkoekjes, poffertjes of heerlijk vers brood. Of maak kleine merengues die je vult met vers fruit.


Lekker thuis


We zijn nu natuurlijk allemaal meer gewend om thuis te zijn en hoewel ik gek ben op ontbijtjes buiten de deur (inclusief hotel ontbijtjes) kun je thuis dus ook een heel eind komen. Maak er iets gezelligs van, vier de liefde en laat elkaar nog even extra weten dat je elkaar nog geweldig leuk vindt. Want JA! Het is eigenlijk maar een hele commerciële dag, maar eigenlijk vinden we het allemaal leuk als iemand ons vertelt hoe mooi, lief, leuk en lekker we zijn.... <3

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: