Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Wij hebben weer een televisie abonnement (na jaren!)

Wij hebben weer een televisie abonnement (na jaren!)

Ongeveer 8 jaar geleden namen wij een besluit; we besloten om ons televisieabonnement op te zeggen. Door een alles in 1 pakket met extra zenders en steeds hogere kosten, kwamen we erachter dat we op een gegeven moment zo'n €100,- per maand betaalden voor televisie, internet en een vaste telefoon (die we nauwelijks gebruikten.) Ik schreef al eerder over de besparing die we toen deden.


In de jaren daarna konden we dus lekker verder besparen. Al werd die besparing ieder jaar wat minder. De streaming diensten kwamen op en we hebben nu nog steeds altijd een abonnement op 1 van de velen. Daarnaast gingen de kosten voor ons internet abonnement ook ieder jaar omhoog.


Inmiddels zijn we 8 jaar verder en hebben we ons televisie abonnement gemist? Dat valt mee... als we televisie programma's kijken, dan kijken we dat via internet terug. Het enige moment waarbij het wat lastig was, was op oudejaarsavond. Als je live tv kijkt, zit er toch een kleine vertraging in. Dat betekent dat we de afgelopen jaren elkaar net na 0.00u een gelukkig nieuwjaar wensten... maar dat was wat ons betreft niet erg.


Als we op vakantie zijn in Nederland, dan ga ik wel altijd een avondje zappen... heerlijk om dan even langs alle zenders te gaan en her en der te blijven hangen, juist omdat dat thuis niet kon. Na zo'n avondje verbaasde ik mij altijd over de hoeveelheid reclame, haha!


Maar... inmiddels zijn we 8 jaar verder en sinds deze week hebben we weer een televisie abonnement! Niet omdat we het zo misten, maar wel omdat we onze vaste lasten verder naar beneden wilden krijgen.... Hoe dat zit, vertel ik je graag!


Ons huidige internetabonnement was dus al wat duurder, ieder jaar kijken we alles na, maar met goed internet (nodig voor mijn werk) betaal je ook wel iets. We hadden inmiddels ook een abonnement voor sport. Totdat we een goede aanbieding zagen; een heel jaar 50% korting op internet en televisie bij een bekende aanbieder. Dat betekende dat we voor minder geld internet en televisie hadden... het sportabonnement zat bij dit nieuwe abonnement, dus die kon los ook opgezegd worden.


Soms lijkt het dus zo dat je alleen bespaart door iets weg te laten, maar nu konden we juist besparen door iets toe te voegen. Het scheelt ons zo'n € 20,- per maand. En... let natuurlijk goed op de aanbiedingen die je ziet. Soms krijg je de eerste 6 maanden of het eerste jaar korting, maar moet je daarna nog minimaal 6 maanden klant blijven. Dat is bij ons niet zo (dat hebben we natuurlijk goed uitgezocht)


Het komende jaar hebben we dus weer een televisie abonnement... daarna kijken we weer verder. Zijn er televisie programma's die ik net mag missen? Laat het mij weten, haha! Ik ga in ieder geval 24Kitchen weer kijken, dat vind ik altijd heerlijk...


Wil je weten hoe jij je vaste lasten kunt verlagen? Lees hier; 5 manieren om je vaste lasten te verlagen.

Ik ben groot fan van lage vaste lasten, waarom? Het geeft je vrijheid... hier benoem ik de voordelen voor ons persoonlijk.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: