Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Weer gezond na de vakantie; 5 handige tips voor een snelle start! 

De vakantie is helaas voorbij en alle scholen zijn inmiddels weer begonnen. In de vakantie doen wij meestal iets losser. Het is toch allemaal wat ongezonder. Het heeft vaak ook te maken met een ander ritme. Je kunt opstaan wanneer je wilt (als de kinderen ook lekker uitslapen) en er zijn weinig verplichtingen. De dag loopt zoals hij loopt en alles gaat op een ander tempo. Dat maakt dat veel mensen na de vakantie echt weer even gezond willen doen.

Het is natuurlijk niet nodig om heel ongezond te eten en te leven, maar we doen het wel zelf. Het is gewoon heerlijk om af en toe de teugels even te laten vieren en we kiezen zelf voor dat extra ijsje op een warme dag, dat wijntje met die lekkere hapjes of om toch te blijven roken met E-liquids voor E sigaretten.

Maar alles leuk en aardig; de vakantie is voorbij, dus tijd om het weer allemaal iets gezonder aan te pakken. Ik geef je 5 handige tips waar je direct mee aan de slag kunt gaan!

1. Water drinken 

Je lichaam bestaat voor een groot deel uit water, dus het is erg belangrijk om er genoeg van binnen te krijgen! Zorg ervoor dat je nu altijd een flesje bij je hebt en dat je ook bijhoudt hoeveel je eigenlijk drinkt. Water drinken zorgt ook voor een vol gevoel, waardoor je vaak minder zin krijgt in die ongezonde snacks, een win-win situatie! 


2. Gezonde boodschappen

Het is een feit dat je ongezonder eet als je de ongezonde producten ook in huis haalt. Het is echt de beste tip als je gezond wilt leven; haal het allemaal niet in huis en laat de chocolade, chips en snoepjes in de supermarkt liggen. Als je het in huis haalt, dan gaat het gewoon op (ik spreek uit ervaring!) en dat is zonde. Zorg dus voor gezonde boodschappen en haal gezonde snacks in huis. 

3. Een goed gevulde fruitschaal en voorbereidend werk

Als je de gezonde boodschappen in huis hebt gehaald, zorg dan ook dat het op gaat. Het is bewezen dat je meer fruit eet als je het ook ziet. Dus zorg voor een goed gevulde fruitschaal met al je favoriete fruit. Ga je op pad, neem dan je gezonde snacks mee dan is de kans kleiner dat je onderweg toch nog iets anders koopt. Snijd bijvoorbeeld een komkommer alvast in plakjes en neem ze in een bakje mee, dat eet makkelijk weg.

4. Meteen bewegen

Beweging is een essentieel onderdeel van gezond leven. En als de kinderen weer naar school zijn, dan kun je daar je voordeel mee doen. Ga bijvoorbeeld meteen een rondje wandelen als je ze weggebracht hebt, of ga hardlopen met een vriendin. Als je dit aan het begin van je dag doet, dan ben je meteen voldaan. In de avond is de kans veel groter dat je toch op de bank ploft en niet meer gaat. Moet je meteen naar je werk? Zorg dan dat je lekker wandelt op je vrije dagen, ga naar buiten en loop minstens 5 kilometer, dat geeft je meteen nieuwe energie voor de rest van de dag!

Lees ook: Wandelen is niet suf… 5 grote voordelen van wandelen!



5.  Zorg voor rust



Het grote voordeel van bewegen en gezond eten is dat je beter slaapt. En rust kunnen we bijna allemaal wel meer gebruiken! We zijn allemaal de hele dag bezig. We zijn online en bereikbaar. We doen thuis nog even de werk mail en zo gaat het door. Plan vanaf nu korte momenten rust in je agenda. Ga op die momenten rustig even zitten met een kop thee of laat je gedachten even lekker gaan. Na deze momenten voel je je vaak meteen een stuk beter!



Gezond eten, bewegen en rust zijn dus echt belangrijk de komende tijd. Ga ermee aan de slag, geniet ervan dat het ritme er weer is en zorg voor jezelf!



Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: