Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Wandelen is niet suf... 5 grote voordelen van wandelen!

Wandelen klinkt altijd een beetje suf, althans dat hoor ik vaak... maar sinds ik druk bezig ben om dagelijks minimaal 10.000 stappen te zetten, wandel ik ook gezellig en is het echt niet saai. De 10.000 stappen haal ik op de meeste dagen al in het gewone dagelijkse leven, maar sommige dagen zijn wat rustiger en dan zorg ik ervoor dat ik het vaak wel haal door een wandeling te doen. Vandaag geef ik je 5 grote voordelen van wandelen;

1. Conditie opbouwen

wandelen is heel goed om conditie op te bouwen. Vaak beginnen mensen met sporten en gaan dan te enthousiast aan de slag waardoor blessures op de loer liggen. Wandelen is makkelijk, je kunt het altijd doen en vertrekt vanuit je eigen deur, je kunt meteen beginnen! Daarnaast is het geen belasting voor je gewrichten in tegenstelling tot bijvoorbeeld hardlopen. Dus wil je een betere conditie? Begin dan met een wandeling.

2. Verkleint het risico op overgewicht

Met een uurtje wandelen verbrandt je ongeveer 240 kcal. (de precieze hoeveelheid ligt aan je huidige gewicht) Maar dat is een flink aantal kcal! Door regelmatig te bewegen verklein je het risico op overgewicht en wandelen kan daar prima aan meehelpen.

3. Je slaapt beter

Ik merk het aan mijzelf, maar bijvoorbeeld ook aan de kinderen... als we een rustige dag hebben gehad en weinig buiten zijn geweest en minder hebben bewogen, dan slapen ze minder goed en minder lang. Ik vind het zelf altijd prettig om s'avonds het idee te hebben dat ik actief bezig ben geweest. Daardoor ben je lichamelijk ook "moe" en kun je lekkerder slapen.

4. Verkleint de kans op verschillende ziektes

Beweging (en gezonde voeding!) speelt een steeds grotere rol om verschillende welvaartsziektes te voorkomen. Met dagelijks bewegen heb je minder kans op diabetes, alzheimer en verschillende soorten kanker. Er is vorig jaar zelfs een onderzoek geweest onder patiënten van darmkanker. Zij herstelden sneller van een operatie en de ziekte zelf als ze voor de operatie en na de operatie actief waren. Want hoewel een gezonde levensstijl geen garanties geeft op dat je niet ziek wordt, kan bewegen wel meehelpen aan het herstel.

5. Het is leuk!

Zoals ik al schreef, ik hoor vaak om mij heen dat het nogal suf is... maar met wandelen maak je serotonine aan, het gelukshormoon, dus je voelt je meteen beter. Daarnaast zet je je stofwisseling aan het werk en die werkt zelfs na het wandelen nog een aantal uren hoger door.

Ik vind het zelf ideaal dat je het altijd kunt doen... met regen neem ik een paraplu mee, met een zonnetje geniet ik van de zon. Ik wandel met de kinderen, Thijs speelt dan Pokemon Go, dat vindt hij geweldig! Of we wandelen naar speeltuintjes in de buurt (of juist wat verder weg!) En nu de kinderen weer naar school gaan, wandel ik langere afstanden met een vriendin of alleen. Als ik alleen loop vind ik het wel prettig om muziek te luisteren of bijvoorbeeld een leuke podcast, gewoon op mijn telefoon.
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
Show More
Share by: