Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Weekmenu; Stoofvlees en lekker veel groenten

Weekmenu; Stoofvlees en lekker veel groenten

Na de feestdagen hebben we allemaal altijd veel behoefte aan groenten... na alle lekkere hapjes en diners (en ook zeker wel groenten) hebben we toch wat extra behoefte aan gezond voer. Het is alweer een hele tijd geleden dat ik ons weekmenu deelde, dus daar is het vandaag weer eens tijd voor. Wat eten we vanavond? Wat eten we de rest van de week? Lees maar mee;


Maandag; Makkelijke goulash


Als je al langer meeleest, dan ken je dit recept wel. Wij aten het eerder heel vaak, want iedereen was er dol op. Inmiddels ben ik er zelf minder enthousiast over... soms heb je gerechten die je "gewoon" teveel gegeten hebt en dan heb je er niet meer zo'n trek in, haha! Dat is dus bij mij het geval, maar Dustin en de kinderen vinden het nog steeds erg lekker, dus zij smulden hiervan en ik at een burrito van zondag met bonen en groenten.


Dinsdag; Gado Gado


Ik maak altijd een makkelijke versie van gado gado. Lekker veel groenten naar keuze (sperziebonen, broccoli, bloemkool, komkommer etc.) met sate saus, geroosterde pinda's, gebakken uitjes en kroepoek. Het is een makkelijk gerecht, waarbij je meteen een hele hoop groenten binnen krijgt, dus ik maak het graag!


Woensdag; Stoofvlees met groenten en aardappel


Dustin deed woensdagochtend boodschappen en kwam thuis met lekker stoofvlees... met kortingssticker ;) Dus hij ging 's ochtends vroeg meteen aan de slag; vlees in de marinade en hij maakte lekker stoofvlees met verschillende groenten (ui, wortel...) en aardappeltjes uit de oven erbij, erg lekker!


Donderdag; Broccoli soep


Een lekker soepje kan altijd en deze week kiezen we voor broccoli soep. Even binden met een aardappeltje (zie het recept) en een goede maaltijd met een broodje.


Vrijdag; Plaattaartjes


De plaattaartjes staan ook nog steeds eens in de paar weken op tafel en hier zijn we nog steeds allemaal gek op. Deze keer ook gewoon weer lekker met spinazie en geitenkaas, dat is gewoon lekker... Ik maak er deze week geroosterde tomaten uit de oven bij... lekkere tomaten met kruiden en knoflook laten roosteren in de oven.



Zaterdag; Bij familie


We eten natuurlijk niet meer zo vaak buiten de deur.. ook met familie en vrienden wordt helaas minder afgesproken. Maar deze zaterdag eten we weer gezellig bij familie, want er is familie van mij in Nederland en dan willen we elkaar natuurlijk zoveel mogelijk zien.


Zondag; Hutspot


Stamppotten vinden we allemaal lekker. De kinderen zijn alleen niet allemaal zo dol op zuurkool... (eerst vonden ze het alle drie niet lekker, maar inmiddels is er al 1 die het ook graag eet) We kiezen verder vaak voor boerenkool of andijvie stamppot. Deze keer gaan we voor hutspot, dat vindt ook iedereen lekker... ik bak er voor mijzelf nog wat extra ui bij, dat vind ik altijd erg lekker.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: