Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Weekmenu; Stamppot en linzensoep

Weekmenu; Stamppot en linzensoep

Ongeveer eens per maand deel ik 1 van onze weekmenu's. Er staan er inmiddels veel online en ik lees ze zelf ook regelmatig opnieuw door voor inspiratie... het blijft toch altijd de vraag; Wat eten we vandaag? En soms is het fijn om nieuwe recepten uit te proberen en soms is het fijn om wat oude succes recepten te gebruiken. Ik vertel je graag wat wij deze week allemaal eten;


Maandag; uit eten


Afgelopen maandag zou ik een volle pan soep maken, maar ik had opeens zo'n zin om uit eten te gaan! Ik appte Dustin op zijn werk en het was zo geregeld. We haalden hem op en gingen met zijn vijven lekker uit eten, in het restaurant was het rustig (waarschijnlijk omdat het een doodgewone maandag was) maar het was erg gezellig en geslaagd, altijd leuk zo'n spontaan idee!


Dinsdag; Uiensoep


De soep van maandag schoof een dagje door. Op dinsdag eten wij nu meestal restjes, want dan worden vaak de boodschappen bezorgd net na het eten, dus dan maken we het een en ander altijd op. Deze keer dus niet... een lekkere uiensoep, makkelijk te maken (ik zette hem al 's middags op, dan zijn de uien nog lekkerder)


Woensdag; Aardappels uit de oven, sperziebonen en een hamburger


We bestelden met de boodschappen een grote zak aardappels, zo'n zak met 5 kilo. Dat is altijd voordelig, maar dat betekent ook dat we ze niet weken kunnen laten liggen. Ik wissel altijd een beetje af met grote zakken aardappels en kleinere zakken. Deze keer maakten we meteen aardappels uit de oven, met grof zeezout. We hadden er sperziebonen en een hamburger bij, die ik laatst bij de Jumbo meenam. Daar kom ik zelden, maar ik zag ze daar liggen... 6 hamburgers voor € 1,50. Mooi koopje.


Donderdag; Taco's


Vanavond lopen wij hier Sint maarten. Ik zorg dan dat we op tijd eten, dus besloot om iets te maken wat niet teveel tijd kost. Ik maak een lekkere groenten vulling en dan kunnen we allemaal lekker wat taco's eten voordat we gaan lopen... lekker wat energie en dan zingen maar!


Vrijdag; Plaattaartjes


We maken nu regelmatig verschillende plaattaartjes. De favoriet blijft toch die met spinazie en geitenkaas. Maar inmiddels maken we ze ook regelmatig met paprika en brie of met tomaat, olijven en mozzarella. Ik deel binnenkort graag de lekkere recepten hiervan!


Zaterdag; Stamppot


Stamppot is natuurlijk echt een herfstig en winterse maaltijd, al eten wij gerust stamppot andijvie in de zomer. Maar deze keer worden er weer 2 grote pannen vol gemaakt; 1 met boerenkool en 1 met zuurkool. We eten er dan komende maandag nog een keer van.


Zondag; Linzensoep


Meestal eten we niet 2 keer soep in 1 week, maar deze keer kwam het zo uit. (En linzensoep is heel anders dan uiensoep, een lekkere volle maaltijdsoep) Sofie is dol op linzensoep, dus zij helpt deze keer mee. Thijs vindt het echt niet lekker (en dit is het enige gerecht wat hij echt niet eet, dus hij eet een restje uit de vriezer) en wij maken een lekkere linzensoep met tomaat en kokosmelk, heerlijk!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: