Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Weekmenu; Pompoensoep, stamppot en pizza!

Weekmenu; Pompoensoep, stamppot en pizza!

Nu het herfstige weer is begonnen, verandert ook ons weekmenu mee. In de lente en de zomer eten we graag maaltijdsalades, maar nu is het weer tijd voor stoofschotels en stamppotten. Dat smaakt ook altijd zo goed als de regen buiten tegen de ramen aan tikt. 


Door iedere week een weekmenu te maken eten we gevarieerd en kunnen we efficiënt boodschappen doen, want wij komen daardoor minder in de supermarkt en kunnen onder andere daardoor besparen op de boodschappen. Ik hoop je met dit nieuwe weekmenu weer volop inspiratie te geven voor je eigen weekmenu.


En wil jij graag een keer je eigen weekmenu delen op de blog? Dat kan. Vul het formulier in en wij maken er een mooi artikel van.


Maandag; Aardappels, bloemkool en een hamburger 


Ik kocht vorige week weer een eens een zak aardappels (5 kilo) voor € 1,99. Heel voordelig en daardoor was het weer eens tijd om aardappels te schillen. Ik deed ze in de oven met rozemarijn, knoflook en een scheutje olijfolie en roosterde ze lekker krokant. Erbij aten we bloemkool en een hamburger met uienringen. 


Dinsdag; Pompoensoep 


Een paar weken terug kreeg ik van familie een pompoen uit eigen tuin. Pompoenen kun je heel lang bewaren, maar ik zag helaas dat deze vorige week zachter werd. Tijd om hem te verwerken! Ik maakte de pompoen schoon, deed hem in stukjes in de vriezer en dinsdag maakte ik er met winterpeen een lekker soepje van, dat hoort echt bij de herfst. 


Woensdag; Wraps met groentevulling en hartige taart (restjes dag) 


Nu de boodschappen zoveel duurder zijn geworden is het nog belangrijker om niets te verspillen. Verspilling is echt zonde van je geld, dus de restjes gaan hier standaard op bij de lunch of de vriezer in. Deze keer haalde ik een aantal wraps en een stuk hartige taart uit de vriezer. De wraps gingen met een beetje geraspte kaas nog in de oven en de hartige taart werd alleen even opgewarmd in de oven…. En zo was dat ook weer op en hadden we een “gratis” maaltijd. 


Donderdag; Andijvie stamppot 


Volgens mij wilde opeens iedereen stamppot eten, want we waren van plan om boerenkool te maken, maar dat schap was helemaal leeg… daarom werd het andijvie. Met spekjes, augurken, een kuiltje jus en rookworst. 


Vrijdag; Pizza avond 


De laatste tijd bakken we vaak pizza’s. Het is leuk om te doen, het deeg is gemakkelijk om te maken en we staan allemaal in de keuken om de pizza’s te beleggen. Ik maak er vaak ook 1 of 2 focaccia’s bij met rozemarijn, olijfolie en grof zeezout, super lekker! 


Zaterdag; Pasta met tomatensaus 


Een lekkere simpele pasta staat er morgen op het menu. Met tomatensaus, ui, knoflook, paprika, courgette en geraspte Parmezaanse kaas. 


Zondag; Rijst met kip en sperziebonen. 


Ik kocht twee weken terug kip met een kortingssticker, mooi meegenomen! En thuis natuurlijk meteen in de vriezer gedaan ;) Dat komt mooi uit, want zondag begin ik al vroeg met het marineren. Ik snijd de kip in stukjes, marineer in ketjap, knoflook, gember en een klein beetje sambal. ’S avonds de kip opbakken, rijst en sperziebonen koken. Erbij eten we saté saus, kroepoek, gebakken uitjes en komkommer. 


Het weekmenu van deze week is weer lekker gevarieerd… met rijst, aardappels en pasta…. Daarnaast eten we lekker vee groenten, want nu de herfst begonnen is, is het ook weer belangrijk om de weerstand een beetje op pijl te houden ;) 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: