Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Thuis lekkere koffie zetten?

Dit zijn de belangrijke barista benodigdheden!

Thuis lekkere koffie zetten? Dit zijn de belangrijke barista benodigdheden!

Steeds meer mensen pakken thuis uit met de bereiding van koffie. En dat is geheel terecht: je geniet nog een stuk meer van koffie als het overheerlijk smaakt. Je moet je verdiepen in het maken van goede koffie. Maar ook heb je bepaalde spullen en accessoires nodig als thuisbarista. Hier kun je allemaal aan denken!


Koffie


We beginnen bij de basis: uiteraard heb je goede koffie nodig. Haal niet zomaar koffie in huis, maar kies voor kwaliteit. Dat proef je namelijk echt terug. Let op de afkomst van de koffie, en probeer verschillende opties uit. Afrikaanse koffie smaakt bijvoorbeeld weer anders dan Zuid-Amerikaanse koffie. Ook Aziatische koffie is een optie. Haal idealiter verse koffiebonen in huis, die je zelf maalt. Zo smaakt de koffie namelijk echt het best.


Koffiemachine


De meeste mensen bereiden koffie met een koffiemachine. Ga daarom op zoek naar een geschikt apparaat! Een pistonmachine is hét apparaat voor barista’s. Maar zo’n machine vraagt wel om wat oefening, omdat je veel stappen handmatig moet uitvoeren. Heb je dit ervoor over? Dan is het zeker een aanrader! Je hebt echter ook de optie om voor een meer automatische machine te kiezen – dat is een stukje gemak. Aan jou de keuze.


Koffieaccessoires


Naast de koffiemachine zijn er ook verschillende accessoires om aan te denken. Zo kun je koffie bereiden met een V60, French press of AeroPress – probeer deze methodes ook eens uit. Verder zijn er accessoires bij de koffiemachine. Denk aan een melkkannetje om melk op te schuimen, mocht je cappuccino’s willen maken! Ga je voor een piston koffiemachine? Dan heb je ook een filterdrager nodig om de koffie in te stoppen, mocht deze nog niet worden geleverd bij de machine. Met een tamper kun je de koffie aandrukken. En plaats een uitkloplade of -bak naast de koffiemachine, waar je de gebruikte gemalen koffie in kunt deponeren.


Koffiemaler


Hoe je van verse koffiebonen tot gemalen koffie komt? Precies: je hebt een koffiemaler nodig. Een handmatige maler is een instapmodel, maar het is best zwaar om bonen met de hand klein te krijgen. Een machine neemt dit werk voor je uit handen. Ga idealiter voor een maler waarop je de maalgraad kunt verstellen: dit moet je namelijk afwisselen tussen verschillende koffiesoorten. Hoe preciezer de koffiemaler is, hoe meer invloed je hebt op de uiteindelijke smaak van de koffie.


Koffieservies


Uiteraard wil je je lekkere koffie in mooi servies serveren! Ga op zoek naar koffieservies in jouw smaak. Van een klassiek kopje met schotel tot een moderne beker – er is genoeg om uit te kiezen. Ga voor een fraaie kleur of houd het juist basic met wit serviesgoed. Nu nog wat mooie lepeltjes erbij, om ook koffies met melk te kunnen serveren. Een laatste tip: op een koffiemachine kun je vaak kopjes kwijt, zodat deze opwarmen. Dát is pas een kop koffie drinken in ware luxe. En het staat ook nog eens fraai op het aanrecht of op de koffietafel.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: