Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Weekmenu; Pasta pesto en panzanella! 

Het weekmenu was deze week iets lastiger om samen te stellen. De kinderen waren begin van de week thuis en ik besloot de boodschappen daarom te bestellen, want we waren een beetje aan huis gekluisterd... ;) Helaas was niet alles leverbaar, dus het menu veranderde een aantal keer, haha! Uiteindelijk hebben we een lekker weekmenu samengesteld, lees je mee? 

Maandag; Restjes dag 

Ik had van het weekend nog andijviestamppot over en de vriezer was echt weer eens voller dan vol. Ik besloot om meteen maar een restjes dag in te plannen. We hadden wraps, een stukje pizza, pasta en de stamppot, dus iedereen kon weer lekker kiezen. En de vriezer was meteen een stuk leger ;) 

Dinsdag; Aardappels met sperziebonen en vlees

Ik had vorige week een aantal zakjes aardappels meegenomen met een kortingssticker. Er zaten krieltjes bij en aardappelschijfjes. Wist je dat je die dus gemakkelijk in kunt vriezen? Ik kies wel altijd de grotere verpakkingen als die er zijn, dat is genoeg voor ons gezin. Ik pakte dus een zakje uit de vriezer, deed dit meteen in de pan, kookte er sperziebonen bij en een aantal worstjes. We aten heerlijk! 


Woensdag; Pasta pesto

Ik heb het vaker gezegd, de kinderen zijn dol op pasta! Op woensdag doen we nu altijd gemakkelijk, want dan gaan de meiden sinds kort naar zwemles. Ik kook de pasta van tevoren en dan maken we de pasta af als we thuis zijn. Ik kook er ook broccoli bij, voor de extra groenten.... 

Donderdag; Pompoensoep

Ik kocht laatst een aantal fles pompoenen, die kun je gemakkelijk lang bewaren, dus als je ze ziet liggen voor een mooie prijs, neem ze dan lekker mee! Vandaag gebruik ik er weer een pompoen van, voor de pompoensoep. (Het recept komt binnenkort online) Een lekker soepje met wortel en natuurlijk pompoen. Ik vind het ook echt een herfstsoep, dat past nu wel bij het weer! Al lijkt er weer wat zonniger weer aan te komen! 

Vrijdag; Frietjes en salade

Ik ga vrijdag uit eten en Dustin is thuis met de kinderen. Ze mochten zelf kiezen wat ze met papa zouden eten en kozen voor frietjes, Dustin bakt ze lekker thuis in de frituurpan. Ik zorg er wel voor dat er genoeg in huis is voor een excuus salade erbij, haha! 


Zaterdag; Tortilla schotel

We maken zaterdag weer een lekkere tortilla schotel met paprika, knoflook, ui, mais en kidneybonen. Lekker bakken met komijn en paprikapoeder en dan in een ovenschaal; Dan wat tortilla chipjes en kaas eroverheen en dan lekker laten smelten in de oven, heerlijk comfort food! 

Zondag; Panzanella

Zoals ik al zei hoorde ik dat er weer heerlijk zonnig weer aankomt. Daar ben ik blij mee, want het leek echt wel alsof de herfst al was begonnen en dat mag wat mij betreft nog wel even uitgesteld worden... :) Ik koos dus voor zondag voor een lekkere Italiaanse broodsalade, nog even genieten van de salades de komende week, want met herfstweer gaan we toch vanzelf andere gerechten eten!
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: