Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Scouting, leerzaam en leuk! 

Thijs zit inmiddels bijna 2 jaar op scouting. Na zijn zwemlessen mocht hij een andere activiteit van ons kiezen. Hij wilde als eerst kijken bij scouting en heeft vervolgens nergens anders meer gekeken! Hoog tijd om eens te vertellen over onze ervaringen... 

Leerzaam;

Bij scouting heb je verschillende speltakken. Naar aanleiding van de leeftijd wordt je in een speltak ingedeeld en heb je eens per week een opkomst (bijeenkomst) Thijs zat eerst bij de Bevers (tot 7 jaar) en nu bij de Welpen. Wat mij altijd opvalt is dat scouting vooral heel leerzaam is. Iedere week worden er leuke opdrachten gedaan waarbij moet worden samengewerkt, waarbij je moet luisteren naar elkaar en je ook nog nieuwe dingen leert over de natuur. 

Leuk;

Er worden iedere week andere dingen gedaan bij een opkomst. Denk aan worstjes roosteren bij het kampvuur (Ze leren omgaan met vuur en bijvoorbeeld zakmessen (heel belangrijk!), spellen in het bos of hutten bouwen. Laatst had de speltak van Thijs een heuse dropping gedaan, dat vondt hij helemaal geweldig! En regelmatig worden er extra dingen georganiseerd zoals een vossenjacht of ze gaan zwerfafval van het strand opruimen (en daar leren kinderen natuurlijk ook meteen van waarom zwerfafval zo slecht is) Hij komt iedere week enthousiast thuis en dat is het belangrijkste. Natuurlijk heeft hij weleens geen zin, de opkomst is op zaterdagochtend en soms vindt hij het veel aantrekkelijker om in zijn pyjama op de bank te blijven zitten (logisch!) Maar hij komt altijd weer vol verhalen en blij thuis. 

Lekker buiten;

De opkomsten zijn, als het kan, buiten. Met regen of erg slecht weer hebben ze de opkomst in het clubhuis. Maar over het algemeen zijn ze veel buiten. Wij vinden dat belangrijk (we gaan zelf ook veel met de kinderen naar buiten) en het past ook goed bij hem, hij is echt een buitenkind zoals ze dat noemen. Als wij zelf naar het bos gaan, dan worden er ook hutten gebouwd, sleept hij met takken en kan hij zich uren vermaken. 


Goed voor later;

Ik las laatst over een Brits onderzoek dat scouting ook voor "later" goed is. Het onderzoek is al even geleden, maar kinderen die op scouting zitten leren samenwerken en problemen oplossen, dat kan later goed van pas komen. 

Vrienden maken;

Het is natuurlijk ook leuk om nieuwe vrienden te maken. Thijs kende bijvoorbeeld niemand toen hij op scouting ging, maar speelt nu met een vast aantal vriendjes. Zo leert hij ook kinderen kennen buiten school. 

Betaalbaar;

Het laatste pluspunt vind ik dat scouting erg betaalbaar is. Wij betalen zo'n € 44,- per kwartaal en daar komen de kosten van bijvoorbeeld kleding nog bij. Daarnaast worden er activiteiten georganiseerd waar soms ook een bijdrage voor gevraagd wordt, maar dat gaat dan vaak om een paar euro. Wij vinden dit zelf heel betaalbaar.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: