Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Weekmenu; Op vakantie! 

Deze week liep het weekmenu anders dan normaal. We waren namelijk een paar dagen weg! De kinderen hebben deze week herfstvakantie en we zijn er lekker even tussenuit geweest in eigen land.

Op vakantie eten we vaak anders dan thuis.... makkelijker en we gaan vaak ook wel uit eten. Deze keer niet, ivm de stijgende corona besmettingen vonden we dat geen goed idee... ons weekmenu zag er zo uit;

Zondag; Frietjes!

Of is het patat? flauw he?! We hebben lekker frietjes laten bezorgen in het vakantie huisje, ideaal dat dat zo makkelijk kon. Vroeger vond ik friet wel lekker, maar het was zeker niet mijn favoriete maaltijd. De laatste tijd ben ik dol op friet! Ik zou zelfs durven zeggen dat je mij er wakker voor kunt maken momenteel, dus het staat vaker op het menu ;) 

Maandag; Boerenkool stamppot

En wat eten we graag in de herfst (en de winter?) Stamppot! Deze keer lekker een pan boerenkool stamppot. Er was in het dorpje een kleine supermarkt. Ik vrees dat iemand anders uit het dorp al boerenkool had gekocht, want die hadden ze niet vers. Gelukkig hadden ze wel wat in de vriezer (waarbij wij meteen die voorraad ook opmaakten) en zo aten we alsnog een lekkere boerenkoolstamppot. 

Dinsdag; Een broodje shoarma

Meestal is er geen oven in een vakantiehuisje... en dan worden de opties qua avondeten vaak ook meteen een stuk minder... geen lasagne, ovenschotels oid. In dit huisje zat een combi magnetron, geen complete oven, maar wel prima te gebruiken voor broodjes... we warmden pita broodjes op en aten er kip shoarma bij... zelf gekruid. 


Woensdag; Pasta met tomatensaus 

Gisteren kwamen we weer thuis. De boodschappen had ik gemakkelijk besteld, maar die kwamen wel pas in de avond. Daarom plukten we even wat dingen uit de kast; Pasta (een mix van macaroni en spaghetti) met een pot tomatensaus opgeleukt met ui, knoflook en blokjes courgette uit de vriezer, helemaal prima!

Donderdag; Aardappels, doperwtjes en een vleesvervanger

De aardappels uit de kast moesten wel echt op, daarom maak ik vanavond lekker aardappeltjes uit de oven. Daarbij eten we doperwtjes en worteltjes en allemaal een vleesvervanger, die ik voor de vakantie in de vriezer had gedaan. Ik zag ze in de supermarkt met een kortingssticker liggen, dus die gingen mee, ze komen vandaag mooi van pas!

Vrijdag; Broccoli soep

Het is echt alweer lang geleden dat ik broccoli soep maakte! Daarom staat hij eindelijk weer eens op het weekmenu. Met een broodje erbij en een lekker soepje is het een complete maaltijd. Een grote kom soep smaakt altijd nog iets beter op een gure herfstdag ;) 

Zaterdag; Taco's

Wat zullen we eten als we weer thuis zijn? Sofie riep meteen taco's! Daarom staan ze meteen weer op het menu, haha! Waarom niet?! Lekker met een groenten vulling en kaas.

Zondag; Gado Gado

Een lekkere berg groenten, dat is wat mij betreft het grootste voordeel aan Gado Gado! We eten er natuurlijk pinda's, sate saus, kroepoek en een eitje bij. Maar het blijft een lekker gerecht, favoriet bij ons alle vijf. 

Zo zie je maar... een iets ander weekmenu, maar toch ook wel gewoon wat bekende maaltijden! Op vakantie kiezen we graag voor gemak, maar deze keer was het toch weer anders... de hele dag de tijd om de boodschappen te doen, maaltijden te bedenken en meer. 
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
Show More
Share by: