Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Weekmenu; Lasagne, Geroosterde groenten en pasta pesto

Weekmenu; Lasagne, Geroosterde groenten en pasta pesto

Al jaren maken we een weekmenu. De laatste weken is dat soms best een uitdaging. We zijn veel in het nieuwe huis en zijn drukker dan druk! Dus het weekmenu loopt soms anders dat gepland, soms vergeten we gewoon een weekmenu te maken en bedenken we dat we nog boodschappen moeten doen en soms zijn we toch later thuis dan gedacht en eten we toch iets anders. 


Toch is het fijn om het weekmenu te hebben. Hoewel het nu allemaal wat rommelig verloopt, geeft het toch houvast om soms makkelijk, maar toch gezond te eten. Ik deel vandaag graag weer ons weekmenu met je! Wil je ook een keer je weekmenu delen op de blog? Leuk! Vul het formulier in en wij maken er een mooi artikel van! 


Maandag; Wortelsoep met stokbrood 


Op maandag heeft Thijs nog steeds honkbal training. Daarna halen we Dustin op van zijn werk en zijn we later thuis. Daarom maken we zondag vaak iets waar we 2 dagen van kunnen eten, maar deze keer maakten we zondag alvast een grote pan wortelsoep. We hebben er een broodje bij en ik snijd snel een komkommer. (Die hebben we nu altijd in huis, aangezien ze lekker goedkoop zijn, ideaal) Dus we eten ook meteen wat extra groenten erbij. 


Dinsdag; Aardappelkroketjes, sperziebonen en een hamburger


In ons tijdelijke huis hebben we geen oven, maar wel een combi magnetron. Die doet het prima, je moet alleen de baktijd zo ongeveer verdubbelen. Op dinsdag ben ik op tijd thuis, dus dan heb ik daar ook de tijd voor. Ik doe aardappelkroketjes in de oven, kook er sperziebonen bij en bak hamburgers met uienringen. De kinderen kijken een film terwijl ik kook en ik zet meteen een schaal cherry tomaten en stukjes wortel neer… weer wat extra groenten. 


Woensdag; Pita met geroosterde groenten en geitenkaas 


De meiden hebben een feestje en eten vandaag niet thuis. Thijs heeft weer training en daarna eten we gegrilde groenten uit de oven / combi magnetron. We kiezen voor champignons, paprika, courgette, ui en knoflook. Met Italiaanse kruiden worden ze lekker zacht in de oven. Ondertussen maken we pita broodjes warm in het broodrooster en vullen die met de groenten. Als laatste doen we er geitenkaas overheen, lekker!! 


Donderdag; Lasagne 


Ook op donderdag ben ik op tijd thuis. Ik heb al heel erg lang geen lasagne meer gemaakt, dus daar ga ik vandaag mee aan de slag. Met een lekkere tomatensaus met gehakt, ui en paprika’s. Aftoppen met mozzarella en lekker in de oven. Ik maak er weer snoepgroenten bij. Deze keer komkommer, daarbij nog wat olijven. 


Vrijdag; Zomersalade 


Op vrijdag gaan de kinderen naar karate en moeten we juist vroeg eten. We zijn bij het nieuwe huis geweest en zijn op tijd thuis. Dustin maakt vandaag de salade, een Griekse zomersalade met sla, tomaat, paprika, olijven en feta. Nog wat komkommer erbij en een paar pita broodjes in stukjes. Die roosteren we in stukjes in de oven met olijfolie, kruiden en knoflook. 


Zaterdag; Aardappels, wortel en gepaneerde brie


Deze zaterdag maken we weer een “AGV’tje”. We eten weinig vlees en voor het vleesaspect paneren we brie met bloem, ei en grof paneermeel. Daarna bakken we de brie krokant in de pan, erg lekker! Daarbij hebben we aardappeltjes uit de oven en wortels. 


Zondag; Pasta, pesto 


We hebben nog een bak verse pesto in de vriezer en aangezien we binnenkort weer verder verhuizen mag de vriezer wel wat leger worden. Daarom maken we lekker pasta met pesto. Daarbij Parmezaanse kaas en doperwtjes… daarnaast hebben we nog olijven en stukjes paprika. 


Zo eten we weer heerlijk deze week! Op sommige dagen makkelijk en snel, op andere dagen uitgebreider. Ik zet eigenlijk altijd snoepgroenten op tafel, soms als ik nog aan het koken ben (en dan wordt het ook al opgegeten) en soms gewoon tijdens de maaltijd. Daardoor krijgen vooral de kinderen altijd lekker makkelijk wat extra groenten binnen, altijd fijn! 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: