Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Weekmenu; Eten tijdens een hittegolf! 

Wat is het warm! Baalde ik tijdens ons weekje weg nog van alle regen, zitten we nu toch echt in een lekkere hittegolf! Met warme dagen hou ik wel rekening met het weekmenu, ik vind het niet erg om te koken, maar als het echt meerdere dagen achter elkaar zo warm is, dan zorg ik ervoor dat het gas zo min mogelijk aan staat, want dan wordt het alleen maar warmer binnen! Begin van de week viel het nog wel mee, dus aten we weer "normaler" haha! 

Maandag; Pizza! 

Maandag waren de meiden logeren en dat betekent dan bij ons; Pizza! Besteld bij New York pizza hier in de buurt. Je vraagt je misschien af waarom we dat niet (meer) doen als de meiden thuis zijn, nou dat is simpel; Het is voor de meiden te vet. Ze kregen altijd nadat we pizza hadden besteld last van hun buik en dat is echt niet fijn. Daarom maken we Thijs altijd blij als ze aan het logeren zijn, dan bestellen we pizza.... groot feest!

Dinsdag; Wraps

Voor ons doen was het lang geleden dat we wraps hadden gegeten, haha! Dus het was hoog tijd om ze weer op het menu te zetten, het is bij ons allemaal een favoriet, dus dat is helemaal niet erg. 

Woensdag; Pasta met tomatensaus

Ik maakte gisteren een gewone pasta. Met tomatensaus met ui, knoflook en deze keer courgette er doorheen. Lekker met geraspte parmezaanse kaas erover en klaar! 


Donderdag; Tapas

Tapas is wat mij betreft een ander woord voor hapjes... Ik zorg voor een grote schaal snoepgroenten, plakjes salami, kaasjes, brood en smeersels erbij en dat is een prima maaltijd voor een warme dag! 

Vrijdag; Griekse salade

Vorige week aten we ook al een keer deze salade. Maar hij is dan ook heerlijk, al zeg ik het zelf! Lekker fris en met een broodje erbij wat mij betreft een volledige maaltijd. Ik haal er ook altijd kruidenkaas bij met knoflook, dat vinden de kinderen lekker om op hun broodje te smeren. Helemaal top! 

Zaterdag; Frietjes

Eigenlijk had ik wel weer eens trek in pannenkoeken, maar om dan drie kwartier achter het fornuis te gaan staan... mwah! Misschien zet ik de bakplaat waarop we gourmetten wel buiten in de tuin zodat we daar zelf pannenkoekjes op kunnen bakken... lekker belegd met een bol ijs, waarom niet, haha! 
Maar anders zetten we de frituurpan aan, die staat bij ons in de schuur en dan eten we een frietje met een snack! 

Zondag; BBQ

Om de week dan ook zonnig af te sluiten, steken we de BBQ denk ik nog een keer aan. Een stukje vlees erop en we zijn druk aan het experimenteren met groenten gerechten... we zijn er al achter dat paprika, courgette en champignons heerlijk zijn van de BBQ! 

Zoals je ziet is het een heel ander weekmenu dan anders, maar met warm weer is dit veel prettiger. Bij pannenkoeken eten we geen groenten, ik zorg er dan voor dat we door de dag heen genoeg snoepgroenten weg eten. Bij de andere gerechten vul ik het aan met snoepgroenten, salade en dus bijvoorbeeld groenten van de BBQ. Dat maakt het allemaal nog prima gezond! 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: