Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Madurodam en hun allernieuwste attractie; The flying Dutchman!

Gastblogger Saskia ging op uitnodiging een dagje naar Madurodam, ik ben er vroeger ook vaak geweest en het park is inmiddels veel groter geworden. Daarnaast is er sinds kort een nieuwe attractie geopend; The flying Dutchman! Saskia vertelt je er vandaag alles over!

Of we het leuk vinden om een dagje naar Madurodam te gaan? En om dan meteen de nieuwste attractie The Flying Dutchman uit te proberen? Ja graag! En zo vertrekken wij op een mooie zomerse dag op uitnodiging van Madurodam naar Scheveningen. Wegens corona werken zij met een tijdslot waardoor wij om 09.00 uur in een vrijwel leeg park binnen komen, wat een prachtig gezicht! 
Onze oudste begon te springen en juichen van geluk bij het naar binnen lopen, hij zag vooral waar een driejarige jongen heel erg gelukkig van wordt; auto’s, boten, trams, treinen, Schiphol en het enorme vliegtuig in het midden van het park. Bij alle gebouwen werden de auto’s aandachtig bekeken, werd er naar de tram gezwaaid en met de treinen mee gerend. 

Alle interactieve onderdelen in het park zoals het laten racen van een racewagen, het voetballen, het open zetten van de sluizen en de gaten dichten bij Hansje Brinker (waar wij als rasechte Spaarndammers waar Hansje Brinker aan de dijk staat natuurlijk heel enthousiast van worden!) en het laden van een containerschip zijn een enorme hit en razend interessant voor een peuter. Ook voor onze jongste is Madurodam een hele belevenis, alles zit ten slotte op zijn ooghoogte waardoor hij alles heel goed kon zien. Hij was druk met aanwijzen en bleef maar terug rennen naar Langnek uit de Efteling. De jongens hebben ook nog samen heerlijk gespeeld in de twee speeltuinen die het park rijk is waaronder een heuse Nijntje speeltuin. Ik denk dat de foto’s genoeg zeggen over deze heerlijke dag, dus deze wil ik graag met jullie delen.

Na alles in het park gezien en gedaan te hebben was het eindelijk tijd om ons naar

naar The Flying Dutchman te begeven. We sluiten aan in de rij waar je eigenlijk maar kort in hoeft te staan, er is namelijk iedere vijf minuten een nieuwe vlucht.



Het vliegtuig is een levensgroot KLM vliegtuig dat precies 100 jaar na de eerste vlucht van KLM werd gedoopt tot de ‘Albert Plesman’, vernoemd naar de eerste president-directeur van de 100-jarige luchtvaartmaatschappij. Er is ruim anderhalf jaar geïnvesteerd in de restauratie en transformatie van het toestel. Met een investering van 3.5 miljoen euro is The Flying Dutchman de grootste attractie in de geschiedenis van Madurodam. Het vliegtuig is prachtig zoals het midden in het park staat en zeer indrukwekkend.

We worden ontvangen door de cabin crew die aangeven waar we mogen gaan zitten. We klikken de riemen vast en al snel komt de captain ons welkom heten op de vlucht. Onder luid gebrom komt het vliegtuig in beweging en stijgen we op.



We zien prachtig Nederland van bovenaf; de Amsterdamse grachten, de Rotterdamse haven, de Deltawerken en meerdere hoogtepunten van ons land. Naast de steden en prachtige gebouwen krijgen we ook  een kijkje in de verdere Nederlandse cultuur met de meest bekende kunstenaars van ons land en de meest bekende Nederlandse DJ’s inclusief bijbehorende beelden, lichtshow en muziek. Een unieke experience, waarbij je daadwerkelijk het gevoel hebt dat je een vlucht over het land gemaakt hebt. 

Een mooier compliment kunnen jullie niet krijgen dan het antwoord van onze driejarige zoon op de vraag wat hij het leukste vond aan zijn dag in Madurodam: ‘ik vond het zo leuk dat ik in het vliegtuig mocht vliegen over Nederland en ging opstijgen en landen’. Deze ervaring neemt niemand hem meer af waarvoor we Madurodam enorm willen bedanken!



Meer informatie over; The flying Dutchman en voor het bestellen van toegangskaartjes kun je terecht op; https://www.madurodam.nl



Lees ook; Een dagje naar Dierenpark Amersfoort! 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: