Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Super mooi nieuws; Gastblogger Clair is zwanger!

Gastblogger Clair deelde eerder haar verhalen over de 3 miskramen die zij kreeg. Vandaag neemt ze jullie mee bij iets heel spannends; ze is weer zwanger!! Super mooi nieuws <3 

Ik ben weer zwanger na drie miskramen. Wauw, en nu? Even diep ademhalen en onze ervaringen uit het verleden zoveel mogelijk proberen naar de achtergrond te drukken. Een geestelijke rollercoaster is het geweest (en nog steeds) en vooral op standje overleving doorgaan. Ik heb lang getwijfeld wanneer ik hierover wilde gaan schrijven. Eigenlijk wilde ik dit moment zo lang mogelijk uitstellen, omdat ik bang ben dat als ik het hardop uitspreek, we toch weer teleurgesteld gaan worden. Maar ik denk dat het voor mij goed is om dit toch te gaan doen en daarmee het vertrouwen in deze zwangerschap steeds meer te vergroten. 

Op dit moment ben ik ruim 16 weken zwanger en samen met Sander heb ik besloten dat het tijd is dat ik de blogs weer hieraan ga wijden. Ik wil mijn verhaal graag met jullie delen in de aankomende blogs. Na onze heerlijke vakantie op Kos waren wij er klaar voor om het weer te gaan proberen. We wilden het toch nog een kans geven, maar we zagen dit wel als onze laatste poging. Al denk ik dat je bij een kinderwens je grenzen snel verlegt, dus je weet natuurlijk nooit van tevoren hoe ver je zult gaan. 

Een jaar zonder denken aan zwanger worden, testen en angstgevoelens bij een positieve test was heel fijn voor ons als gezin. Ik voelde me weer Clair en wilde mij volledig focussen op Luuk en al het moois dat hij bracht. En vooral nu hij bijna naar school zou gaan en ik die tijd niet meer terug zou krijgen. En die focus heb ik zeker wel gehad tijdens de periode van de zwangerschappen, maar het verdriet en je focus op een kindje erbij neemt wel wat ruimte in beslag. 

In het afgelopen jaar heb ik een beeld van ons gezinnetje, bestaande uit drie personen in mijn hoofd gehad. Ik kon een groter gezin niet meer voor ogen zien en ik had er vrede mee als het toch niet meer zou lukken. Dat is natuurlijk ook een manier om ermee om te gaan, maar ik voelde het wel oprecht zo. Ik ben zo dankbaar dat we de geboorte van een kindje al hebben mogen meemaken en hem mogen opvoeden. Dus mijn grootste wens is al vervuld. 

Ik heb tijd nodig gehad om dit in te zien, maar die gedachten werken wel helend. Dat neemt natuurlijk niet weg dat we verdriet hebben gehad en nog steeds hebben en dat neemt ook niet weg dat we niet dolgelukkig zouden zijn als het toch nog wel een keer voor ons weggelegd is. Want juist omdat ik zo heb genoten (en geniet), wilde ik het graag nog een keer meemaken. Dat zou een cadeautje zijn. Misschien dat we er daarom anders ingingen dan bij de vorige zwangerschappen. 

Net voor het schrijven van mijn tweede blog voor Doortje, bijna precies (op twee dagen na) twee jaar na de positieve test van de eerste miskraam had ik er weer eentje in mijn handen. 4 november 2019 om precies te zijn. Poeh, ik voelde me opgelucht en dankbaar dat ik weer zwanger kon worden na de curettage en dat dit nog ‘werkt’ om het maar zo te zeggen. Maar wat voelden we verder… Blijdschap? Angst? Ik weet het niet zo goed. Vanaf het begin heb ik mijn gevoel afgesloten, zodat ik beide niet veel voelde. Echt een manier van coping voor mezelf. Het vertrouwen was er (logischerwijze) ook nog niet, maar goed. 

We probeerden dit wel te zien als een nieuwe zwangerschap en een nieuwe kans. Je kunt je ervaringen nooit uit je geheugen wissen, maar we moesten proberen om ons daar niet door te laten leiden. Hoe lastig dat ook is… Nou… daar gingen we weer! 

(De komende tijd vertelt Clair over de weken na de test tot en met nu) 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: