Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Besparen op de was

De was. Vooral met een gezin is het echt een "never ending story"! 
Als de wasmanden leeg zijn en alle bedden zijn gewassen, begint alweer een nieuwe week en kun je weer opnieuw beginnen. Ik vind de was geen vervelend klusje, de wasmachine draait toch wel. Maar ik hoor wel vaak mensen klagen over de kosten; Het wasmiddel, wasverzachter, speciale wascapsules, droogdoekjes en meer... ik vertel je vandaag hoe ik lekker low budget de was doen! 

Wasmiddel;

Ik koop geen merken bij wasmiddelen, want die vind ik vaak veel te sterk ruiken. Een beetje bloemengeur vind ik prima, maar ik vind het niet lekker om de hele dag een hele bloementuin te ruiken. Ik koop dus een merkloos wasmiddel, er staat echt geen merk op alleen maar "wasmiddel" Of zou dat het merk zijn? haha! Ik vind dat het prima schoon wast en de geur is schoon, maar neutraal. Helemaal prima wat mij betreft. Ik koop bijna 2 kilo waspoeder voor zo'n € 1,65 tot € 2,20 (bij de Picnic is dit wasmiddel iets duurder dan bij de buurtsuper om de hoek) Ik heb ook weleens zelf wasmiddel gemaakt dat doe ik niet altijd, want ik moet daar echt even tijd voor maken, maar dat is ook heel voordelig. 

Wasverzachter;

Hier kan ik kort over zijn, dat gebruik ik niet. Eerder heb ik het wel gebruikt en daarna gebruikte ik azijn. Toch las ik daar ook weer allerlei nadelen over (Het zou de rubbers van je wasmachine kunnen "aanvreten") Dus toen ben ik daar ook mee gestopt, helemaal prima en ik mis het niet. 

Eco programma;

Onze wasmachine heeft een aantal eco-programma's en die gebruik ik vrijwel altijd. Op 40 of 60 graden. De programma's duren wel een stuk langer dan de normale programma's en daardoor heb ik wel getwijfeld of ze wel zo "eco" waren, maar het blijkt echt zo te zijn. Met een eco programma verbruik je minder water en minder stroom. 
Wassen met een volle trommel;

Hoe meer was je in de trommel doet, hoe minder wasjes je hoeft te draaien. Natuurlijk moet je goed opletten dat je de wasmachine niet zo vol doet dat hij niet meer goed kan centrifugeren, want dat kan je je wasmachine kosten, maar over het algemeen kan er best flink wat was in je machine. En heb je, net zoals ik, een groot gezin, dan is het vast geen probleem om de wasmachine vol te draaien... 

Weg met de droger;

Wij hadden altijd een droger, maar vlak voordat de meiden werden geboren begaf hij het. We hadden het toen lekker druk en eigenlijk ook gewoon geen energie om een nieuwe uit te zoeken. We hadden meer was, maar ik vind het geen probleem om de was op te hangen. We hebben daar op zolder meer dan genoeg ruimte voor en in de lente en de zomer droogt de was in no-time in de tuin! De droger is dus weg en dat scheelt vooral in de energiekosten! Daarnaast heb je de aanschafkosten niet en dat scheelt natuurlijk ook! Zelfs met een gezin met 3 kinderen grijp ik nooit mis qua kleding, in de zomer droogt de kleding natuurlijk lekker snel en in de winter is de was met 2 dagen zeker droog, dus helemaal prima. Wij hebben tot nu toe geen nieuwe droger aangeschaft en zijn ook niet van plan om dat te doen. 

Dit zijn wat mij betreft de beste tips om geld te besparen met de was, het blijft maar doorgaan, maar dat is nu eenmaal zo. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat je er iets mee bespaard ;) 


Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Show More
Share by: