Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Tarte tatin met peer

Recept; Tarte tatin met peer
We kennen allemaal wel de tarte tatin, de omgekeerde taart met karamel! Vaak gemaakt met appels, maar ik kwam erachter dat het met peer ook ontzettend lekker is! Ik maakte de taart in een rechthoekige ovenschaal en dat maakte dat ik de peer mooi naast elkaar kon leggen. Je zou denken dat het een moeilijk recept is, maar het valt gelukkig heel erg mee, echt leuk om op een regenachtige dag te maken... 

Dit heb je nodig voor de tarte tatin met peer;

- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 150 gram bloem
- 125 gram boter (roomboter of low budget; margarine) 
- 3 grote peren
- 1 ei 

Zo maak je de tarte tatin met peer; 

- Doe de bloem, 100 gram boter, 50 gram suiker en het ei in een kom. Meng met de mixer tot een deegje en meng met je handen nog even door. Verpak het deeg in folie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast
- Schil de peren en snijd in kwarten. Smelt de rest (25 gram) boter en de rest van de suiker (100 gram) in een pannetje tot een lichtbruine karamel. Let op; karamel is heel heet, pas ermee op. 
- Vet de ovenschaal in en schenk de karamel in de ovenschaal. Let de peer in de karamel, met de bolle kant naar beneden.
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Rol het deeg uit en leg over de peer. Stop de zijkanten goed in (let weer op voor de hete karamel) en zet de ovenschaal voor 20-25 minuten in de oven
- Haal de tarte tatin eruit en laat 10 minuten afkoelen. Bedek dan met een bord en keer om. De karamel is nu gestold en de tarte tatin is klaar om aan te snijden.

Eet smakelijk! 

Deze tarte tatin is ook lekker als dessert met een bolletje goede vanille ijs, dan kun je hem half warm serveren. 

Nog meer bakken? Probeer eens onze appel kaneel muffins of arretjescake met karamel 
Onze week: Winkelen, een ongeluk, een run en de winter Efteling
door Doortje 16 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Kerststerren van bladerdeeg met chocoladevulling
door Doortje 14 december 2025
Vandaag delen we weer een heerlijke receptje voor de kerstdagen!
10 slimme tips om te besparen op je kerstboodschappen (zonder in te leveren op gezelligheid)
door Doortje 13 december 2025
Wij delen vandaag 10 slimme tips om te besparen op je kerstboodschappen
Voorbereiden op een recessie? Dit kun je doen!
door Doortje 11 december 2025
Na een hoge inflatie volgt vaak een recessie, maar dat is nu nog extra onzeker. Toch kan het geen kwaad om je een beetje voor te bereiden.
Onze week: Sinterklaas, ontbijt op bed en nieuwe sportkleding
door Doortje 9 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Wat je moet weten over moderne trends en klassieke kledingstukken
door Doortje 8 december 2025
Vandaag vertellen wij je alles over moderne trends en klassieke kledingstukken (Gesponsord artikel)
Dit kun je maken met Sinterklaas left overs!
door Doortje 6 december 2025
Heb jij ook nog veel Sint lekkers over? Ik vertel je vandaag graag wat je daar allemaal mee kunt maken!
Koken met seizoensgroenten in december: vers, voedzaam en verrassend lekker
door Doortje 4 december 2025
Welke seizoensgroenten zijn er eigenlijk in December? Vandaag zetten wij ze voor je op een rij!
Onze week: Kerstbomen opzetten, schoen zetten, kruidnootjes bakken en stage
door Doortje 2 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
5 x besparen in December
door Doortje 1 december 2025
De laatste maand van het jaar is begonnen. Ook deze maand delen we weer 5 handige bespaartips of opdrachten om mee aan de slag te gaan, succes!
Show More