Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Soda brood met olijven (binnen een uur klaar!)

Vandaag heb ik weer een lekker recept voor je! Wij zijn allemaal de laatste tijd druk bezig met bakken. En nieuwe recepten uitproberen en met jullie delen vind ik erg leuk, dus ook vandaag weer een lekker recept. Ik ben dol op vers brood, maar eerlijk is eerlijk, ik vind zelf brood bakken soms wel wat gedoe. Het kneden, rijzen, kneden, rijzen etc. 

Ik deelde eerder al een niet kneden brood. Dat is gemakkelijk te maken en er gaat wel wat tijd overheen, maar het is een heerlijk brood! Vandaag deel ik het recept voor een hartig brood, dat ook nog eens binnen een uur klaar is! Makkelijk en snel.

Dit brood wordt gemaakt met backing soda. Je kunt het bekende oranje pakje overigens ook gewoon bij de Albert Heijn vinden en ook online is het goed verkrijgbaar. 

Ik begon met het maken van een hartig brood met olijven, omdat we toevallig nog een potje olijven hadden staan. Lekker bij bijvoorbeeld een kom soep.

Dit heb je nodig voor 1 brood;

250 gram bloem
200 ml yoghurt 
theelepel zout 
theelepel backing soda
60 gram olijven 
2 theelepels Italiaanse kruiden 
handje Parmezaanse kaas 
peper naar smaak 

Zo maak je het brood;

- Verwarm de oven alvast voor op 200 graden 
- Rasp een handje Parmezaanse kaas en doe in een kom
- Voeg de bloem, zout, backing soda, Italiaanse kruiden en yoghurt toe
(De yoghurt is echt van belang, aangezien het backing soda pas gaat werken met iets zuurs erbij)
- Snijd de olijven doormidden en voeg samen met de peper toe
- Roer het deeg goed door. Het is een plakkerig deeg, maar dat hoort
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort het deeg op de bakplaat
- Maak met je handen een langwerpig brood van het deeg. Aangezien het deeg plakkerig is, kan het helpen om je handen wat in te vetten met olijfolie, anders blijft het brood aan je handen plakken
- Bak het brood in 25-30 minuten gaar. 

En dan is je brood al klaar! Het is dus echt een snel brood en je kunt het gemakkelijk in een uurtje op tafel hebben staan. Het huis rook heerlijk naar vers brood en wij aten het bij een kom uiensoep

In onderstaande video kun je zien hoe ik het brood maak. Vergeet je niet te abonneren op ons kanaal, daar help je ons mee groeien, dankjewel! 
Het makkelijkste appelflappen recept!
door Doortje 13 september 2025
Vandaag delen we het makkelijke recept voor heerlijke appelflappen!
Weekmenu: Tortilla schotel, pasta pesto en de bbq aan
door Doortje 11 september 2025
Vandaag deel ik ons weekmenu met je, wat eten we deze week allemaal?!
Onze week: Oogarts, oogst uit eigen tuin en lekker koken
door Doortje 9 september 2025
Een nieuw weekoverzicht. Kijk je mee?!
Verspillingsvrije week, 20 tips om niets meer te verspillen op een rij
door Doortje 6 september 2025
Het is volgende week de verspillingsvrije week! Daarom delen we vandaag 20 tips om minder voedsel te verspillen, thuis, in restaurants en in de supermarkten...
Wat geven wij uit in 1 week als gezin van 5?
door Doortje 4 september 2025
Hoeveel geven wij nou uit als gezin van 5 in een week? Ik hield het bij en laat vandaag het hele overzicht zien.
Onze week: Weer naar school, nieuwe schoenen, koken en marktplaats
door Doortje 2 september 2025
Een nieuw weekoverzicht. Kijk je mee?!
Seizoensgroenten van September, met lekkere recepten
door Doortje 1 september 2025
In September zijn er weer heerlijke seizoensgroenten verkrijgbaar. Ik vertel je vandaag welke groenten dit zijn en wat je er allemaal voor lekkers mee kunt maken!
Onze boodschappen: €62,73 bij Vomar
door Doortje 30 augustus 2025
Vandaag delen wij weer onze boodschappenbon met je. Hoeveel gaven wij uit en wat werd er gekocht?!
Besparen na de vakantie, zo vul je alles weer aan!
door Doortje 28 augustus 2025
De vakantie is (bijna) voorbij. Heb je ook net iets teveel uitgegeven? Zorg dan dat je je gewone rekening, spaarrekening of spaarpotjes snel weer aanvult..
Onze week: Feest, naar het bos, 3 keer uit eten en strand!
door Doortje 26 augustus 2025
Onze laatste vakantieweek! Kijk je mee?!
Show More