Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Soda brood met olijven (binnen een uur klaar!)

Vandaag heb ik weer een lekker recept voor je! Wij zijn allemaal de laatste tijd druk bezig met bakken. En nieuwe recepten uitproberen en met jullie delen vind ik erg leuk, dus ook vandaag weer een lekker recept. Ik ben dol op vers brood, maar eerlijk is eerlijk, ik vind zelf brood bakken soms wel wat gedoe. Het kneden, rijzen, kneden, rijzen etc. 

Ik deelde eerder al een niet kneden brood. Dat is gemakkelijk te maken en er gaat wel wat tijd overheen, maar het is een heerlijk brood! Vandaag deel ik het recept voor een hartig brood, dat ook nog eens binnen een uur klaar is! Makkelijk en snel.

Dit brood wordt gemaakt met backing soda. Je kunt het bekende oranje pakje overigens ook gewoon bij de Albert Heijn vinden en ook online is het goed verkrijgbaar. 

Ik begon met het maken van een hartig brood met olijven, omdat we toevallig nog een potje olijven hadden staan. Lekker bij bijvoorbeeld een kom soep.

Dit heb je nodig voor 1 brood;

250 gram bloem
200 ml yoghurt 
theelepel zout 
theelepel backing soda
60 gram olijven 
2 theelepels Italiaanse kruiden 
handje Parmezaanse kaas 
peper naar smaak 

Zo maak je het brood;

- Verwarm de oven alvast voor op 200 graden 
- Rasp een handje Parmezaanse kaas en doe in een kom
- Voeg de bloem, zout, backing soda, Italiaanse kruiden en yoghurt toe
(De yoghurt is echt van belang, aangezien het backing soda pas gaat werken met iets zuurs erbij)
- Snijd de olijven doormidden en voeg samen met de peper toe
- Roer het deeg goed door. Het is een plakkerig deeg, maar dat hoort
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort het deeg op de bakplaat
- Maak met je handen een langwerpig brood van het deeg. Aangezien het deeg plakkerig is, kan het helpen om je handen wat in te vetten met olijfolie, anders blijft het brood aan je handen plakken
- Bak het brood in 25-30 minuten gaar. 

En dan is je brood al klaar! Het is dus echt een snel brood en je kunt het gemakkelijk in een uurtje op tafel hebben staan. Het huis rook heerlijk naar vers brood en wij aten het bij een kom uiensoep

In onderstaande video kun je zien hoe ik het brood maak. Vergeet je niet te abonneren op ons kanaal, daar help je ons mee groeien, dankjewel! 
Onze week: Winkelen, een ongeluk, een run en de winter Efteling
door Doortje 16 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Kerststerren van bladerdeeg met chocoladevulling
door Doortje 14 december 2025
Vandaag delen we weer een heerlijke receptje voor de kerstdagen!
10 slimme tips om te besparen op je kerstboodschappen (zonder in te leveren op gezelligheid)
door Doortje 13 december 2025
Wij delen vandaag 10 slimme tips om te besparen op je kerstboodschappen
Voorbereiden op een recessie? Dit kun je doen!
door Doortje 11 december 2025
Na een hoge inflatie volgt vaak een recessie, maar dat is nu nog extra onzeker. Toch kan het geen kwaad om je een beetje voor te bereiden.
Onze week: Sinterklaas, ontbijt op bed en nieuwe sportkleding
door Doortje 9 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Wat je moet weten over moderne trends en klassieke kledingstukken
door Doortje 8 december 2025
Vandaag vertellen wij je alles over moderne trends en klassieke kledingstukken (Gesponsord artikel)
Dit kun je maken met Sinterklaas left overs!
door Doortje 6 december 2025
Heb jij ook nog veel Sint lekkers over? Ik vertel je vandaag graag wat je daar allemaal mee kunt maken!
Koken met seizoensgroenten in december: vers, voedzaam en verrassend lekker
door Doortje 4 december 2025
Welke seizoensgroenten zijn er eigenlijk in December? Vandaag zetten wij ze voor je op een rij!
Onze week: Kerstbomen opzetten, schoen zetten, kruidnootjes bakken en stage
door Doortje 2 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
5 x besparen in December
door Doortje 1 december 2025
De laatste maand van het jaar is begonnen. Ook deze maand delen we weer 5 handige bespaartips of opdrachten om mee aan de slag te gaan, succes!
Show More