Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Maak je eigen Crompouce!

Vandaag gaan we zelf aan de slag met de nieuwste hype op social media; de Crompouce! Een croissant gevuld met banketbakkersroom en overgoten met roze glazuur, net als de tompouce. Je kunt ze tegenwoordig overal krijgen, maar wij hebben onze eigen versie gemaakt en we delen vandaag ons recept met je;


Dit heb je nodig;

Voor de banketbakkersroom;


- 4 eidooiers

- 65 gram suiker

- 16 gram vanille suiker (2 zakjes)

- 40 gram bloem

- 350 ml. melk


Zo maak je de banketbakkersroom;


- We beginnen met de banketbakkersroom, goed zelf te maken en erg lekker! Begin met de eidooiers in een schaal. Voeg de vanille suiker en een beetje gewone suiker toe. Voeg de bloem en een scheutje van de melk toe en mix goed door.

- Doe in een pannetje de overgebleven suiker en melk en verwarm tot lauwwarm

- Giet een scheutje van de suiker en melk bij het eidooier mengsel en mix door, doe daarna alles terug in de pan en zet op laag vuur, zo kan de room gebonden worden en zul je zien dat hij steeds dikker wordt

- Mix rustig door op laag vuur tot de gewenste dikte en haal de pan dan van het vuur

- Doe de banketbakkersroom op een koud bord en laat afkoelen in de koelkast (je kunt er plastic folie overheen leggen, dan vormt zich geen vel)


Dit heb je nodig voor het glazuur;


- 200 gram poedersuiker

- 30 ml. melk

- rode kleurstof


Zo maak je de glazuur;


- Doe de poedersuiker in een schaaltje en voeg de melk lepel voor lepel toe.

- Roer na iedere lepel goed door totdat je de juiste dikte hebt

- Voeg 2 druppels rode kleurstof toe en maak hiermee een mooi roze glazuur


Om de crompoucen nu af te maken heb je nog nodig;

 - 4 croissants

(Let op, je kunt met deze hoeveelheden meerdere croissants beleggen, het ligt er even aan hoeveel room je ertussen doet)


Zo maak je ze af;


- Snijd de tompoucen door en verdeel de banketbakkersroom erin. Dit kan het makkelijkste met een spuitzak, die je ook online kunt krijgen (affiliate linkje)

- Decoreer met de glazuur of dit de croissants erin

- Laat in de koelkast even wat harder worden en klaar! Geniet ervan...


Maak ook eens zelf Rocky Road of Chocolate chip cookies cheesecake


In de onderstaande video kun je zien hoe wij de crompouce maken;

Iedere euro is er 1, zo tellen die besparingen razendsnel op
door Doortje 12 juni 2025
Bij besparen kijken we vaak naar de grote besparingen, maar al die kleintjes tellen ook mee. En ze tellen sneller op dan je denkt! Ik vertel je hoe wij dat doen.
Onze week: Lekker veel wandelen, voorbereidingen voor de tuin en eerste Pinksterdag!
door Doortje 10 juni 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Snelle s'mores uit de magnetron
door Doortje 7 juni 2025
Vandaag delen wij het recept voor snelle s'mores uit de magnetron, super snel gemaakt en super lekker!
Minder snoepen, zo doe je dat
door Doortje 5 juni 2025
Ik hou enorm van snoepen, maar af en toe is het gewoon nodig om even te minderen. Vandaag deel ik mijn 10 tips, die echt werken.
Onze week: Heel veel honkbal, lekker naar buiten en ijsjes eten
door Doortje 3 juni 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Besparen in Juni; 5 handige tips
door Doortje 2 juni 2025
Juni is begonnen! Een hele nieuwe maand ligt voor ons en iedere maand delen we op de blog 5 handige bespaartips om mee aan de slag te gaan. Ook deze maand staan er weer 5 gloednieuwe handige tips online...
Recept: Stroopwafel koffie
door Doortje 31 mei 2025
Vandaag delen wij het recept voor heerlijke stroopwafel koffie...
Onze boodschappen bij de Lidl: € 54,95
door Doortje 29 mei 2025
Vandaag laat ik je weer een bon zien van onze boodschappen, deze keer bij de Lidl
Waarom wij zoveel van Tom en Jerry houden
door Doortje 28 mei 2025
Vandaag hebben wij een leuke winactie in samenwerking met Cartoonito. Doe je mee?!
Onze week: BBQen met familie, kapper, softbalwedstrijd en dagje naar Pantropica
door Doortje 27 mei 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Show More