Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Maak je eigen Crompouce!

Vandaag gaan we zelf aan de slag met de nieuwste hype op social media; de Crompouce! Een croissant gevuld met banketbakkersroom en overgoten met roze glazuur, net als de tompouce. Je kunt ze tegenwoordig overal krijgen, maar wij hebben onze eigen versie gemaakt en we delen vandaag ons recept met je;


Dit heb je nodig;

Voor de banketbakkersroom;


- 4 eidooiers

- 65 gram suiker

- 16 gram vanille suiker (2 zakjes)

- 40 gram bloem

- 350 ml. melk


Zo maak je de banketbakkersroom;


- We beginnen met de banketbakkersroom, goed zelf te maken en erg lekker! Begin met de eidooiers in een schaal. Voeg de vanille suiker en een beetje gewone suiker toe. Voeg de bloem en een scheutje van de melk toe en mix goed door.

- Doe in een pannetje de overgebleven suiker en melk en verwarm tot lauwwarm

- Giet een scheutje van de suiker en melk bij het eidooier mengsel en mix door, doe daarna alles terug in de pan en zet op laag vuur, zo kan de room gebonden worden en zul je zien dat hij steeds dikker wordt

- Mix rustig door op laag vuur tot de gewenste dikte en haal de pan dan van het vuur

- Doe de banketbakkersroom op een koud bord en laat afkoelen in de koelkast (je kunt er plastic folie overheen leggen, dan vormt zich geen vel)


Dit heb je nodig voor het glazuur;


- 200 gram poedersuiker

- 30 ml. melk

- rode kleurstof


Zo maak je de glazuur;


- Doe de poedersuiker in een schaaltje en voeg de melk lepel voor lepel toe.

- Roer na iedere lepel goed door totdat je de juiste dikte hebt

- Voeg 2 druppels rode kleurstof toe en maak hiermee een mooi roze glazuur


Om de crompoucen nu af te maken heb je nog nodig;

 - 4 croissants

(Let op, je kunt met deze hoeveelheden meerdere croissants beleggen, het ligt er even aan hoeveel room je ertussen doet)


Zo maak je ze af;


- Snijd de tompoucen door en verdeel de banketbakkersroom erin. Dit kan het makkelijkste met een spuitzak, die je ook online kunt krijgen (affiliate linkje)

- Decoreer met de glazuur of dit de croissants erin

- Laat in de koelkast even wat harder worden en klaar! Geniet ervan...


Maak ook eens zelf Rocky Road of Chocolate chip cookies cheesecake


In de onderstaande video kun je zien hoe wij de crompouce maken;

Deze 10 dingen kun je gemakkelijk zelf doen (en zo veel geld besparen)
door Doortje 30 oktober 2025
Zelf doen of maken kan veel geld besparen. Je hebt alleen vaak iets meer tijd nodig... vandaag vertellen we over de 10 dingen die je gemakkelijk zelf kunt doen.
Onze week: Herfstvakantie
door Doortje 28 oktober 2025
Een nieuw (en heel vol!) weekoverzicht,. Kijk je mee?!
5 tips om makkelijk je weerstand te verhogen!
door Doortje 25 oktober 2025
De herfst is al goed bezig, dus het is belangrijk om je weerstand hoog te houden!
Rustig leven met een druk gezin, Zo doen wij dat
door Doortje 23 oktober 2025
Een druk gezin en toch een relatief rustig leven? Dat kan.. ik vertel je vandaag hoe wij dat doen.
Onze week: Wandelen, koffie, weer bakken en echt de laatste honkbalwedstrijd
door Doortje 21 oktober 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept; Appeltaart
door Doortje 18 oktober 2025
Vandaag deel ik een heerlijk basisrecept; namelijk voor appeltaart! Deze wordt hier in huis regelmatig gebakken als het herfst is...
5 x ontbijten zonder brood
door Doortje 16 oktober 2025
Ik ben dol op brood, maar kies voor het ontbijt vaak voor een ontbijtje zonder brood. Gelukkig zijn daar ook genoeg variaties in te vinden, lees maar mee...
Onze week: Koffie, taart, Bobby jarig en tuinieren
door Doortje 14 oktober 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Mijn 5 favoriete boeken van de afgelopen maanden
door Doortje 11 oktober 2025
Ik ben gek op lezen. Vandaag deel ik mijn 5 favoriete boeken van de afgelopen maanden
10 mooie voordelen van wandelen
door Doortje 9 oktober 2025
Een paar jaar terug ben ik gaan wandelen en ik ben niet meer gestopt ;) Ik vertel je vandaag alle voordelen en waarom ik er zo'n fan van ben...
Show More