Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Maak je eigen Crompouce!

Vandaag gaan we zelf aan de slag met de nieuwste hype op social media; de Crompouce! Een croissant gevuld met banketbakkersroom en overgoten met roze glazuur, net als de tompouce. Je kunt ze tegenwoordig overal krijgen, maar wij hebben onze eigen versie gemaakt en we delen vandaag ons recept met je;


Dit heb je nodig;

Voor de banketbakkersroom;


- 4 eidooiers

- 65 gram suiker

- 16 gram vanille suiker (2 zakjes)

- 40 gram bloem

- 350 ml. melk


Zo maak je de banketbakkersroom;


- We beginnen met de banketbakkersroom, goed zelf te maken en erg lekker! Begin met de eidooiers in een schaal. Voeg de vanille suiker en een beetje gewone suiker toe. Voeg de bloem en een scheutje van de melk toe en mix goed door.

- Doe in een pannetje de overgebleven suiker en melk en verwarm tot lauwwarm

- Giet een scheutje van de suiker en melk bij het eidooier mengsel en mix door, doe daarna alles terug in de pan en zet op laag vuur, zo kan de room gebonden worden en zul je zien dat hij steeds dikker wordt

- Mix rustig door op laag vuur tot de gewenste dikte en haal de pan dan van het vuur

- Doe de banketbakkersroom op een koud bord en laat afkoelen in de koelkast (je kunt er plastic folie overheen leggen, dan vormt zich geen vel)


Dit heb je nodig voor het glazuur;


- 200 gram poedersuiker

- 30 ml. melk

- rode kleurstof


Zo maak je de glazuur;


- Doe de poedersuiker in een schaaltje en voeg de melk lepel voor lepel toe.

- Roer na iedere lepel goed door totdat je de juiste dikte hebt

- Voeg 2 druppels rode kleurstof toe en maak hiermee een mooi roze glazuur


Om de crompoucen nu af te maken heb je nog nodig;

 - 4 croissants

(Let op, je kunt met deze hoeveelheden meerdere croissants beleggen, het ligt er even aan hoeveel room je ertussen doet)


Zo maak je ze af;


- Snijd de tompoucen door en verdeel de banketbakkersroom erin. Dit kan het makkelijkste met een spuitzak, die je ook online kunt krijgen (affiliate linkje)

- Decoreer met de glazuur of dit de croissants erin

- Laat in de koelkast even wat harder worden en klaar! Geniet ervan...


Maak ook eens zelf Rocky Road of Chocolate chip cookies cheesecake


In de onderstaande video kun je zien hoe wij de crompouce maken;

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: