Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; De echte pasta carbonara

Recept; De echte pasta carbonara
Pasta carbonara is 1 van mijn favoriete gerechten... met pasta en spek, heerlijk! Er gaan veel recepten rond, vaak met room, maar ik deel vandaag het echte Italiaanse recept met je... rechtstreeks vanuit Italië. Het recept is gemakkelijk te maken, maar let op; Door het gebruik van de eieren is dit recept minder geschikt voor kleine kinderen of vrouwen die zwanger zijn. Onze kinderen eten vaak mee, dan laat ik de eieren meer stollen. 

Goed. Klaar met de huishoudelijke mededelingen, laten we aan de slag gaan met deze heerlijke pasta! 

Dit heb je nodig (voor 3-4 personen)

- 200 gram spekjes om uit te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram pasta (spaghetti)
- 150 gram Parmezaanse kaas
- 4 eieren (medium)
- zwarte peper, naar smaak
- olijfolie (extra vierge, de beste kwaliteit) 
- (optioneel) peterselie 

Zo maak je de pasta carbonara;

- Breng water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar
- Bak ondertussen de spekjes uit in een droge koekenpan, voeg de knoflook toe die je bij de spekjes uitperst) en schep uit de pan
- Doe de eieren in een kom, voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en flink wat zwarte peper en klop even los
- Schep de gekookte spaghetti bij de eieren, kaas en peper en roer goed door. De eieren gaan hierdoor stollen en je krijgt een romige saus die mooi aan de spaghetti blijft hangen
- Schep de spekjes bij de spaghetti en roer nog even door
- Schep de spaghetti op de borden en maak af met een lekkere scheut goede olijfolie en optioneel de peterselie. 

Deze pasta is snel gemaakt en daardoor heerlijk voor de lunch. Voor de avondmaaltijd serveer ik er altijd een salade bij. Vaak ook met de goede Italiaanse smaken... bijvoorbeeld een tomatensalade met goede mozzarella en basilicum. Of een salade met verschillende soorten tomaten, komkommer (voor de frisheid), olijven, mozzarella, pijnboompitten en basilicum. 

Ben je dol op de Italiaanse keuken? Probeer dan ook eens deze recepten;

Eet smakelijk! 
Onze week: Winkelen, een ongeluk, een run en de winter Efteling
door Doortje 16 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Kerststerren van bladerdeeg met chocoladevulling
door Doortje 14 december 2025
Vandaag delen we weer een heerlijke receptje voor de kerstdagen!
10 slimme tips om te besparen op je kerstboodschappen (zonder in te leveren op gezelligheid)
door Doortje 13 december 2025
Wij delen vandaag 10 slimme tips om te besparen op je kerstboodschappen
Voorbereiden op een recessie? Dit kun je doen!
door Doortje 11 december 2025
Na een hoge inflatie volgt vaak een recessie, maar dat is nu nog extra onzeker. Toch kan het geen kwaad om je een beetje voor te bereiden.
Onze week: Sinterklaas, ontbijt op bed en nieuwe sportkleding
door Doortje 9 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Wat je moet weten over moderne trends en klassieke kledingstukken
door Doortje 8 december 2025
Vandaag vertellen wij je alles over moderne trends en klassieke kledingstukken (Gesponsord artikel)
Dit kun je maken met Sinterklaas left overs!
door Doortje 6 december 2025
Heb jij ook nog veel Sint lekkers over? Ik vertel je vandaag graag wat je daar allemaal mee kunt maken!
Koken met seizoensgroenten in december: vers, voedzaam en verrassend lekker
door Doortje 4 december 2025
Welke seizoensgroenten zijn er eigenlijk in December? Vandaag zetten wij ze voor je op een rij!
Onze week: Kerstbomen opzetten, schoen zetten, kruidnootjes bakken en stage
door Doortje 2 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
5 x besparen in December
door Doortje 1 december 2025
De laatste maand van het jaar is begonnen. Ook deze maand delen we weer 5 handige bespaartips of opdrachten om mee aan de slag te gaan, succes!
Show More