Recept; De echte pasta carbonara

Pasta carbonara is 1 van mijn favoriete gerechten... met pasta en spek, heerlijk! Er gaan veel recepten rond, vaak met room, maar ik deel vandaag het echte Italiaanse recept met je... rechtstreeks vanuit Italië. Het recept is gemakkelijk te maken, maar let op; Door het gebruik van de eieren is dit recept minder geschikt voor kleine kinderen of vrouwen die zwanger zijn. Onze kinderen eten vaak mee, dan laat ik de eieren meer stollen.
Goed. Klaar met de huishoudelijke mededelingen, laten we aan de slag gaan met deze heerlijke pasta!
Dit heb je nodig (voor 3-4 personen)
- 200 gram spekjes om uit te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram pasta (spaghetti)
- 150 gram Parmezaanse kaas
- 4 eieren (medium)
- zwarte peper, naar smaak
- olijfolie (extra vierge, de beste kwaliteit)
- (optioneel) peterselie
Zo maak je de pasta carbonara;
- Breng water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar
- Bak ondertussen de spekjes uit in een droge koekenpan, voeg de knoflook toe die je bij de spekjes uitperst) en schep uit de pan
- Doe de eieren in een kom, voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en flink wat zwarte peper en klop even los
- Schep de gekookte spaghetti bij de eieren, kaas en peper en roer goed door. De eieren gaan hierdoor stollen en je krijgt een romige saus die mooi aan de spaghetti blijft hangen
- Schep de spekjes bij de spaghetti en roer nog even door
- Schep de spaghetti op de borden en maak af met een lekkere scheut goede olijfolie en optioneel de peterselie.
Deze pasta is snel gemaakt en daardoor heerlijk voor de lunch. Voor de avondmaaltijd serveer ik er altijd een salade bij. Vaak ook met de goede Italiaanse smaken... bijvoorbeeld een tomatensalade met goede mozzarella en basilicum. Of een salade met verschillende soorten tomaten, komkommer (voor de frisheid), olijven, mozzarella, pijnboompitten en basilicum.
Ben je dol op de Italiaanse keuken? Probeer dan ook eens deze recepten;
Eet smakelijk!