Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Lekker veel zwemmen en een nachtje weg!

Hoppakee, daar vloog weer een week voorbij! Ik keek op de kalender en het schooljaar is gewoon alweer bijna voorbij... de komende weken zitten vrij vol, ook met de nodige studiedagen, dus ik denk dat we voor we het weten de zomervakantie gaan inluiden! 

Deze week was in ieder geval weer erg leuk. Door het heerlijke weer konden we lekker veel zwemmen en ik ging een nachtje weg, kijk je mee?! 

Maandagochtend.. de kinderen hadden in het weekend lekker met stoepkrijt getekend in de tuin. De kat kwam ging even lekker in de zon liggen en kwam daarna helemaal groen binnen, haha! Nou de stoepkrijt was in ieder geval weer bijna weg....

Maandagochtend kwam er een meisje naar beneden die vertelde dat ze keelpijn had... met keelpijn mag je natuurlijk niet naar school, dus wij besloten haar thuis te houden. Dustin was de deur nog niet uit met de andere twee en toen vertelde ze dat het al een stuk beter ging... haha!


Nou, ik heb haar lekker een dagje thuis gehouden. We deden spelletjes, ze hing op de bank, ik werkte nog wat en we hadden het hartstikke gezellig samen.

Woensdag ging ik op pad, daarover straks meer en Dustin had rustig de tijd om het zwembad op te zetten. Dit jaar kochten we een groter zwembad, ik was wel klaar met die kleine opblaasbadjes. Het was nog een hele studie met chloor, ph waardes en nog veel meer wat je allemaal moet regelen, maar daar ging Dustin ook mee aan de slag. We hadden er eigenlijk niet over nagedacht wat je dan allemaal moet doen, haha! Maar het zwembad stond en de kinderen zijn er al iedere dag in geweest, 1 groot feest!

Toen ik nog even de tuin in liep, kwam ik de kat zo tegen... ze loopt altijd een rondje in de tuin, ligt wat in de zon en gaat daarna weer snel naar binnen... ik moest even goed kijken, maar ze lag dus zo te slapen, haha!

Woensdag ging ik dus op pad, samen met mijn zus. Ze woont tijdelijk in het buitenland en is nu een paar weken in Nederland, zo fijn om elkaar weer te zien! Normaliter gaan we 2 keer per jaar een nachtje weg samen, maar dat was er ivm corona en de tijdelijke verhuizing natuurlijk niet van gekomen.


We boekten woensdagochtend een hotel, gingen op weg, struinden over de markt, winkelden, aten taart, gingen lekker lunchen (zoals je op de foto ziet) en het voelde weer een beetje normaal. Natuurlijk moesten we bij iedere winkel wel een mondkapje op en in het hotel ook, maar verder voelde het echt weer zoals "vroeger". Zo fijn! Ik vond het echt even heerlijk om weer bij te kletsen, ouderwets de slappe lach samen te hebben en gewoon tijd samen door te brengen.

We hadden een hotel geboekt waar ik eerder was geweest, aan het veluwemeer. Door het prachtige weer konden we.    's avonds lekker buiten eten op het terras. Wij kozen voor een plekje op de steiger, vlakbij het water. Echt heerlijk aan het water, in de zon en lekker eten.

Na een lekker nachtje slapen konden we natuurlijk ontbijten. Geen buffet, zoals gebruikelijk, maar we kregen een dienblad met allerlei lekkers en konden in het restaurant of buiten eten. We besloten nu binnen te zitten en aten nog even een lekker ontbijtje.

Halverwege de ochtend was ik weer thuis. Ik pakte mijn koffer alvast een stukje uit en eind van de ochtend stond ik weer bij het schoolplein om de kinderen op te halen, er gingen vriendjes en vriendinnetjes mee en daardoor had ik meteen 5 kids aan tafel voor de lunch, gezellig hoor!

En toen was het alweer vrijdag... kinderen in het zwembad na school en mijn zwager kwam nog even op bezoek... ik sneed een schaal vol watermeloen, dat hoort echt bij zonnig mooi weer, vind ik!

Zaterdag was het een stukje kouder. Thijs ging naar scouting en 's middags wilden de kinderen toch in het zwembad... ik waarschuwde ze al dat het koud zou zijn, maar uiteraard wilden ze toch, haha! Na 20 minuten kwamen ze er klappertandend uit en zaten ze allemaal zo in de tuin, lekker warm onder de handdoeken.

Aan het eind van de middag werden we verrast met dit leuke pers pakket van Universal! De bioscopen zijn natuurlijk weer open en Pieter Konijn op de vlucht draait nu ook eindelijk! Binnenkort maar eens een bezoekje plannen! :)


Zondag begonnen we de dag rustig aan, een lekker ontbijtje en ik werkte nog wat. We staken de bbq weer aan en maakten er een lekker dagje van! De komende week staat er weer genoeg in de agenda. De auto gaat naar de garage (alweer... pff, haha!) en de kinderen hebben een studiedag, waarbij we een dagje weggaan (als het weer meezit, de voorspellingen zijn nu vooral regenachtig!) Fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: