Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Vakantie!

Het is alweer tijd voor een nieuw weekoverzicht! De eerste week van de zomervakantie is voorbij gevlogen... en dat kwam vooral omdat wij zelf een weekje weg waren. Vorige week hadden we een verdrietige week en vlak daarna gingen we weg, wat best een beetje gek voelde, maar het gaf ook weer afleiding en dat was ook fijn! We nemen jullie mee in onze vakantieweek!

We besloten om dit jaar ook lekker in Nederland op vakantie te gaan! We hebben veel bestemmingen bekeken en uiteindelijk gekozen voor Friesland! Anders dan in het bos, maar deze keer lekker bij het water. Wij besloten dit jaar naar Landal Esonstad te gaan. (Zelf betaald, dit is wel een affiliate link) Een bungalowpark dat net even anders is. De grote vakantiewoningen staan (bijna) allemaal aan het water en het park is opgezet als een dorpje... met supermarkt, restaurants, zwembad en binnenspeeltuin. Wij hebben ons meer dan prima vermaakt!

Eerlijk is eerlijk... onze kinderen worden een beetje te oud voor Bollo, maar ach, een knuffel is natuurlijk wel leuk als hij er toch is, haha!

Zaterdag besloten we mijn verjaardag gewoon nog even "opnieuw" te vieren. Mijn verjaardag was toch even anders gelopen dan we dachten en we maakten er een feestelijke dag van! Dus we sloten de dag af met een etentje... lekker pizza en voor de liefhebber friet, erg lekker!

Het park lag aan het Lauwersmeer.. ideaal om te zwemmen, het strand te bezoeken en na het eten lekker te wandelen!

We hebben veel gezwommen, bijna iedere dag! En hier brachten we ook veel tijd door... in de binnenspeeltuin. Wij vonden het niet erg. Lekkere koffie, genoeg te lezen en de kinderen vonden de trampolines fantastisch...

Maandag zijn we naar de Zeehondencrèche in Pieterburen geweest. Er werden op dit moment veel zeehondjes opgevangen, dus er was ook genoeg te zien! Deze zeehondjes waren net in een groter bad geplaatst, waar ze ook naar de bezoekers konden kijken, dat vonden ze mega interessant... dus wij keken naar hen en zij naar ons, haha!

Er is ook enorm veel te leren. Er was uitgebreide uitleg over de 3 fases waarin de zeehonden worden opgevangen. Na fase 3 worden de zeehonden weer vrijgelaten... als je goed kijkt, zie je hier verderop een zeehond liggen bij het bad. Deze zeehond zou binnenkort teruggaan naar zee.

Hoewel de zeehondencrèche niet heel erg groot is, is er wel veel te zien. Veel zeehonden, maar ook uitleg over de Noordzee en de geschiedenis. Wij hebben ook veel bijgeleerd en de kinderen ook, dus het was een leuk uitje!

'S middags was het tijd om lekker trampoline te springen. Deze keer ideaal om salto's te maken....

Dinsdag deden we weer boodschappen en namen een taartje mee... zelfs op mijn verjaardag waren we niet aan taart toegekomen, dus dat deden we nu maar, haha! En deze was heerlijk! Stroopwafelvlaai, hmmm!

Verder was dinsdag een mega warme dag! We waren blij dat we lekker bij het water zaten, voor de nodige verkoeling! En 's avonds hadden we ook echt geen zin om te koken, maar allemaal lekkere hapjes en pasta salade, was prima.

Gelukkig was het de dag daarna weer wat afgekoeld, want we houden van mooi weer, maar 34 graden was wel erg warm ;) Tijd om mee te doen met trefbal...

Woensdag hadden we gezellig familie op bezoek. De kinderen werden verwend met cadeautjes. De meiden gingen er donderdag lekker mee aan de slag, toen was het ook vrij regenachtig, maar prima om onze laatste vakantiedag rustig af te sluiten.

Vrijdag was het tijd om in te pakken... het viel mij deze keer op dat alles prima in de auto paste... ook op de terugweg. Onze vakantieburen waren minimaal een uur de auto aan het inpakken met de Tetris methode (kijken waar alles past, haha!) Wij pakten alles in, deden het in de auto en waren binnen 20 minuten weg... toch handig zo'n minimalistische levensstijl... dan heb je ook op vakantie weinig nodig.


Begin van de middag waren we thuis. Er werden wassen gedraaid, de kat kreeg heel veel knuffels (en het was raar dat de andere kat er natuurlijk niet was om ons te begroeten) en we waren zo uitgepakt.


Zaterdag hadden we dit marktplaats geluk... we konden deze fiets voor 1 van de meiden ophalen. Alle drie de kinderen zijn wel aan een grotere fiets toe, dus we houden het in de gaten. In de vakantietijd is er minder aanbod, maar ook minder kapers op de kust. De eerste is in ieder geval voorzien...


Nu zijn we weer thuis en hebben we nog lekker vakantie. De komende week hebben we verschillende uitjes, een etentje en nog veel meer leuks! Fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: